Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » AVIVA módszer fórum

AVIVA módszer (beszélgetős fórum)

❮❮ ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... ❯❯
944. Manikácska (válaszként erre: 941. - Kutykurutty3)
2010. nov. 2. 15:58

Nekem múlt csütörtök du. kezdődött és még mindig nincs egészen vége. Olyan lassan megy. Igaz, egyszer így eltartott 1o napig is, hogy az utlsó 3 nap tulajdonképpen alig volt valami, de azért csak volt. Szóval lehet, hogy már így is segített ebben is a torna.

Ha előre akernám majd hozni, mondjuk karácsony előtt, azt hogy kell csinálni?

943. Zoé00
2010. nov. 2. 10:37

Sziasztok!

2 éve próbálkozunk babával de eddig sajnos nem sikerült, már több helyen olvastam az aviva módszer hatékonyságáról, így gondoltam utána kérdezek, hogy kinek mennyire volt hatásos???

Már voltunk orvosi kivizsgáláson, nagyon nagyon picit magas a prolaktin szintem, amire kaptam gyógyszert, és barátcserjét is szedek.

Szerintetek a tornával sikerülhetne a baba??

942. kutykurutty3 (válaszként erre: 940. - Nyuszicsibe82)
2010. nov. 2. 10:28

SZia! Azért írok neked, mert én sokkal rosszabb cipőben vagyok: én tavaly áprilisban hagytam abba a gyógyszert, és még most sem vagyok oké. VOlt olyan, hogy 70-80 napokig nem jött meg. A doki azt mondta várjak, rendeződni fog. Hát nem így lett.

Idén áprilisban tanultam meg a tornát, azóta kb 31-32 naponként legalább megjön. Persze sajnos ez nem jelenti azt, hogy rendben vagyok, csináltak folyamatosan hormonvizsgálatot, és kiderült, hogy magas a prolaktin szintem. Ezt a féléves torna egyelőre nem rendezte, január óta szinte ugyanannyi, keveset csökkent, de még mindig magas, ami megakadályozza a peteérést, beágyazódást, vetélést is okozhat. SZóval nem esek teherbe már másfél éve. (és a fogamzásgátlótól van, mert az megemeli a prolaktin szintet, én meg 8 évig szedtem)

Mivel leheletnyit csökkent, gondolom, a torna ezen is segített, de több anovulációs ciklusom van, ezért most muszáj beszednem a gyógyszert:(

Így mondjuk nem tudom merjek-e tornázni....

Szóval a pecsételés, ha ilyen sokáig tart, az nem túl jó, nekem is ilyen van, és sárgatest elégtelenségem van. DEEE: te még nagyon gyógyszer után vagy, én még tornával próbálnám a helyedben a helyzetet javítani, mert a torna biztos, hogy használ, és legtöbb esetben elég is, rendezi a nők ilyen jellegű problémáit.

Két dolog biztos: a foggátló totálisan összezavarja a szervezeted, és utána idő kell, míg magához tér.

A másik, hogy a torna használ:)

941. kutykurutty3 (válaszként erre: 939. - Manikácska)
2010. nov. 2. 10:00
Amikor a tornát tanultam, Lívia azt mondta, hogy a normális lenne a lehető legrövidebb menzesz (magadhoz képest), hiszen teljesen "fölösleges" 6-7 napig vérezni, ugyanis a menstruáció, "mindössze" annyi, hogy a nem megtermékenyült petesejt szétesik, eltávozik, vele együtt az addig felépült méhnyálkahártya is. Ennek az "ürülése", mert a menstruáció egy tisztulási folyamat, a mozgással, a vérkeringés helyrerakásával nem felgyorsítható, hanem normális szintre hozható. Tehát szerintem nem luxus, ha tornázol be fog állni, nekem a 7 napból a torna, 4-5 napot csinált.
2010. nov. 1. 20:56

Sziasztok!

Én augusztus elején abba hagytam a fogamzásgátlót! Azóta egyszer gyógszerrel meghozták a menstruációm, utána pedig 2 naponta ultrahanggal figyeltük a peteérésem. A ciklus közepén kiderült, hogy egyik se akar, még nőni sem :-( Akkor kezdtem el, úgy másfél hete tornázni! Nem tudom, hogy normális e (bár sajnos ez az egész helyzet ne az) de azóta sokszor fáj az alhasam, néha szúr is. És úgy egy hete van egy kis barna maszatolásom (szinte csak a papíron látszik). Nem tudom mi lehet! Meg akarhat jönni??? Vagy talán peteérésem lesz?? Segítsetek!!!!

2010. nov. 1. 18:30
Hogyan lehetne lerövidíteni a menstruációt? Vagy 5-6 napnál kevesebb már luxus lenne?
938. Manikácska (válaszként erre: 934. - Aviva.pecs)
2010. okt. 30. 12:37
Hát még azelőtt 4 nappal tornásztam. 29 napra jött meg. :)
937. CsillagTM (válaszként erre: 935. - Aviva.pecs)
2010. okt. 29. 11:24
talpmasszőr??? h h?
936. Aviva.pecs (válaszként erre: 927. - K Liza)
2010. okt. 28. 21:42

Kedves Liza!

Ne is add fel, meglásd, sikerülni fog!

Budapesten több oktatót is találsz, ha el akarsz menni majd egy tanfolyamra.

Az ovulációs tornát akár minden nap is csinálhatod a 14. napig, mert azok melegítő gyakorlatok, fogod is érezni sztem, ha csinálod, hogy milyen jól felmelegíti a hasadat.

Szóval csinálhatod a heti kétszeri torna után, vagy a többi napon, vagy akár mindegyik napon a mensi 3. napjától a 14-ig.

A tanfolyamon sok hasznos infót adnak még a problémák kialakulásának lehetséges okairól is. Már írtam, hogy az elasvasodás is hormonelcsúszást okozhat, érdemes a témának utánaolvasni.

Kitartás! :-)

935. Aviva.pecs (válaszként erre: 929. - CsillagTM)
2010. okt. 28. 21:33
Nincs egy jó talpmasszőr a közeledben? Lehet, az segítene...
934. Aviva.pecs (válaszként erre: 932. - Manikácska)
2010. okt. 28. 21:31
Hurrá! :-) Végül is az egészet végigtornáztad, vagy kiválasztottál gyakorlatot?
933. kutykurutty3 (válaszként erre: 932. - Manikácska)
2010. okt. 28. 18:00
:)
2010. okt. 28. 16:44
Megjött! Éljen az aviva!
931. Manikácska (válaszként erre: 925. - Aviva.pecs)
2010. okt. 27. 14:36

Hát nem, egyelőre nem konkrétan a baba a célom, hanem hogy minden rendben legyen, ha az lesz.

Sajna ma nem jött, de még csak ma van a 28. nap, szóval semmi nincs még veszve. Sajnos csak hetente egyszer tudok tornázni, de múlt héten összejött kettő is. Köszi a segítséget. :)

930. K Liza (válaszként erre: 929. - CsillagTM)
2010. okt. 26. 10:03
Nekem menstruációkor nem szokott. Csak mostanában félidőben (bárcsak a peteérés miatt lenne).
929. CsillagTM (válaszként erre: 927. - K Liza)
2010. okt. 26. 09:58

erről jut eszembe!

csajok, van itt olyan, akinek eszméletlenül szokott azúrni/fájni a jobb oldala csípő és derék közt valahol, amikor menstruál? mert nekem szokott, bár Algoflex-M-mel el tudom nyomni, és a nődoki azt mondta, h ez nem nőgyógyászati eredetű, de gőze se volt az egészről...

928. K Liza (válaszként erre: 923. - Aviva.pecs)
2010. okt. 26. 09:56
Elfelejtettem megkérdezni, hogy az ovulációs tornát a heti ketszeri torna mellé (18 gyakorlat) plusszban csináljam?
927. K Liza (válaszként erre: 923. - Aviva.pecs)
2010. okt. 26. 09:54

Szia!

Igen tudom, hogy nem telt még el sok idő és, hogy türelmesnek kéne lennem. Csak néha nehéz. Egyébként áprilisban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, mert babát szeretnénk és azóta még nem rendeződött a menstruációm. Ciklusaim 43, 35, 34, 30 és 32 nap voltak azóta. Két alkalommal nagyon rövid ideig is tartott és inkább csak barnáztam. Szeptembertől mérem a hőmet is. Októberben szerintem nem is volt peteérésem, mert nem ment fel a hőm (viszont középidőbem szurkált a jobb oldalam).

Tanfolyamra sajnos még nem jutottam el, nekem Budapest lenne elérhető közelben. Egyébként hetente kétszer tornázok. Jól is esik a torna, szóval amúgy szeretem csinálni. De egyébként is szoktam tornázni.

Persze nem adom fel, tornázok tovább, csak néha elkeseredek.

Köszi a biztatást!

926. CsillagTM (válaszként erre: 924. - Aviva.pecs)
2010. okt. 25. 23:44
oké, megpróbálom...egyelőre könyvből, mert most nincs pénzem tanfolyamra:(
925. Aviva.pecs (válaszként erre: 919. - Manikácska)
2010. okt. 25. 23:33

Szia Manikácska!

Ha a meghozó gyakorlatot végezzük, vagy kiválasztunk néhány olyan gyakorlatot a 18-ból, amit tudunk keményen, erősebb beszorításokkal, sarokra huppanósan kb. 15-30 percig csinálni, azzal hozzájárulunk ahhoz, hogy hamarabb megjöjjön. Vagyis időre. De ha babáért tornázol, akkor ezeket semmiképp ne csináld ilyen formában!

924. Aviva.pecs (válaszként erre: 920. - CsillagTM)
2010. okt. 25. 23:27

Kedves CsillagTM!

Szerintem érdemes elkezdened a tornát, mert hamarabb kitisztul a szervezeted és beáll a normális ciklus is. Ráadásul a testmozgás mindig jót tesz! ;-)

923. Aviva.pecs (válaszként erre: 921. - K Liza)
2010. okt. 25. 23:24

Kedves Liza!

Légy kitartó, hisz ez sem varázsszer, idő kell a rendeződéshez. Van akinek fél év vagy még több is eltelik, mire összejön a baba. Esetleg, ha türelmetlen vagy és még belefér az idődbe, mellette elkezdheted az ovulációs tornát is.

Nem tudom, voltál-e tanfolyamon és az egyéb tanácsokat megfogadtad-e? Mert az is sokat számít.

Sok sikert és kitartást!

922. Aviva.pecs (válaszként erre: 917. - Ecus)
2010. okt. 25. 23:17

Szia Ecus!

Szerintem ide is megírhatod, hiszen nagyon sokunkat érdekel! :-)

Köszi!

921. K Liza
2010. okt. 25. 09:51

Sziasztok! Én szeptember óta avivázok. Először meg is jött 31 napra. Akkor nagyon örültem neki. Tornáztam tovább hetente kétszer. Most már a 38. napon tartok és sehol semmi. Szóval most egy kicsit el vagyok keseredve. Hát lehet, hogy nekem nem használ a torna.

ui: Terhességi teszt negatív. Egyébként meg a baba miatt tornázok.

2010. okt. 24. 20:33

no. csaknem másfél hónapja hagytam abba a bogyót. 1 hete kellett volna, h megjöjjön, de - ahogy gondoltam- sehol semmi. (mármint kis vérzés van minden nap, de nem menstr.)

akkor már kezdjem most az Aviva-tornát? v várjak, hátha kitisztul a szervezetem és magától rendbe jön?

2010. okt. 24. 11:39
Szerdán kellene megjöjjön,elvileg. Most is aviváztam, remélem sikrül. Ha nem jön meg szerdán,akkor mit kell tennem?
918. kutykurutty3 (válaszként erre: 917. - Ecus)
2010. okt. 21. 12:37
Én is gratulálok!:) Hát, esetleg ha lehet, én is szívesen elolvasnám.
917. ecus (válaszként erre: 916. - Aviva.pecs)
2010. okt. 20. 20:39

szia

oké szívesen megírom.ide??

916. Aviva.pecs (válaszként erre: 913. - Ecus)
2010. okt. 19. 09:44
Szia! Szívből gratulálok! :-) Lenne kedved megírni a történetedet? Szerintem sokan kíváncsiak vagyunk rá... :-)
915. ecus (válaszként erre: 914. - Herold_1)
2010. okt. 15. 08:46
Köszönjük szépen:-):-)
❮❮ ... 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook