Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Aranysárga tyúkleves királynő módra recept

Aranysárga tyúkleves királynő módra recept

Az Aranysárga tyúkleves királynő módra hozzávalói:
1 db konyhakész tyúk,
1/2 kg borjúgerinc,
30 dkg ökör farok,
8 dkg rizs,
3 dkg vaj,
1 db fehérrépa,
2 db sárgarépa,
őrölt bors,
só.


Az Aranysárga tyúkleves királynő módra elkészítési módja:
A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített tyúkot nagy leveses fazékba teszem a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedő alatt, lassú tűzön gyöngyöztetve, a megtisztított, fölszeletelt leveszöldséggel puhára főzöm. Ha minden megpuhult, a leszűrt leves egy részével megpárolok 8 dkg tisztított rizst. A tyúkról először lefejtem a bőrét – ezt nem használom fel –, majd a csontokról a húst. A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá. Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szűrőszitán áttöröm. A leszűrt levessel föleresztem, ha kell, sózom, borsozom, s rövid időre visszateszem. A levest általában pirított zsemlekockával vagy apró zsemlegombóccal tálalom. A marhahúst és borjúlábat a főtt zöldségekkel külön kínálom, ecetes tormát vagy paradicsommártást adok hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az aranysárga tyúkleves királynő módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook