Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Ananászleves Imre gusztusa szerint v1.2 recept

Ananászleves Imre gusztusa szerint v1.2 recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória kevés
Szénhidráttartalom cukor

Az Ananászleves Imre gusztusa szerint v1.2 hozzávalói:
(ezt a levest a véletlen szülte, tegnap reggel)
1 nagy doboz ananászkonzerv (nem a szeletelt, hanem a kockázott beltartalmú!)
1/2 narancs
4-5 szem szegfűszeg
1/2 l száraz fehérbor (ezúttal nem poénként)
kevés őrölt fahéj
egy csipet só
egy evőkanál kristálycukor
1/2 zacskó vaníliás puddingpor (a márkát azért sem írom ide)


Az Ananászleves Imre gusztusa szerint v1.2 elkészítési módja:
A konzervát kinyitom (ebben is művész vagyok!), majd egy kb. kétliteres fazékba öntöm. Az üres konzervdobozt a szemetesbe helyezem. A fél narancsot kockára vágom (a héjával együtt), és a szegfűszeggel, a fahéjjal, cukorral és a csipet sóval együtt a fazékba dobom. Felöntöm a borocskával, osztán hadd melegedjék! Úgy 10 percnyi forrás után (ha kevésnek tűnik, vízzel pótolom a hiányt) az előzőleg vízben elkevert puddingporral sűtítem a leveskét. Még egyszer fölforralom, oszt kész! (Hú, ennyi munka után kijár a pihenés [laza fröccs, a kiírt receptem szerint:)))])

Jó étvágyat!
Minden észrevételt, megjegyzést köszönettel fogad:
Szimre


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az ananászleves imre gusztusa szerint v1.2 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook