Nem csak,ami nyitva volt! A bogarak a zacskók ragasztószegélyére stb. teszik a petéiket és amikor a lárvák (kis kukacok, fejlődés pete,lárva báb, kifejlett rovar ha még valaki emlékszik rá)még szemmel nem is láthatók, bebújnak az apróbb réseken,később berágják magukat. Az üzletekben/raktárakban is így szaporodnak.
Ez a gond akkor! Nem szabad abban a boltban többet lisztféleséget és hüvelyeseket venned, mert ott valami hiba van. Nem megfelelően tárolják, és elszaporodik minden termékén. Máshol vásárold ezeket meg, a boltban meg szólj, hogy ez így nem oké, mert bajotok is lehet belőle! Lisztkukacos és már kifejlődött bogaras termék fertőző is lehet. Nem hiszem, hogy a gyomrotok még sütés után sem betegedne meg egy idő után.
Ki kell dobni, és jól kiszellőztetni a helyiséget. Kitakarítás után csak száraz helyre szabad tenni, mert újra előfordúlhat. Semmiképpen nem használható fel az ijen élelmiszer. A bogarakról jó lenne tudni milyenek, mert ez sem mindegy. Ha esetleg zsizsik féle azt még a szemétbe sem ajánlott kidobni, mert tovább szaporodik. Égetni kell. Ha a babban és hüvelyesekben is előfordúl akkor mindent ki kell üríteni és elégetni. Ha legközelebb vásárolnál szárazbab vagy hasonló terméket, előbb fagyazd ki pár napra mindet.
Sokáig fehér liszet használtam, amit az anyosomtól tanultak szerint, használat előtt átszítáltam. Ilyenkor a kosz, madzag, bogár, .... bármi ami benne volt fenn akadt a szitán. Bár mostanában olyan apró bogarak vannak benne, amik nem akadnak fenn:( Ha ezt észre veszem egy mozdulattal dobom ki az egészet:((
A fehér lisztről áttértem a teljes kiőrlésűre. Ezt viszont nem lehet szitálni, mert a nagyobb darabok fenn akadnak. De, sajnos a teljes kiőrlésű, szinte állandóan bogaras!!!:((