A Bor (beszélgetős fórum)
Furcsállottam volna, ha Te is a lányukat választod.
:DDDDD
Ez álalában így van! De, ha igazán adni akarok az élvezetnek: lassan elrágcsálni egy hatputtonyos tokaji aszút........
No, ne kelljen ragozni....
:))))))))
akkor Te a fanyarabb borokat kedveled!:))
Én is Cabernet Savignon, Portugeeser rajongó vagyok, meg a Cuve sem rossz.
részemről a kedvenc a villányi portugieser.
de nyilván van csomó féle bor amit még nem is kóstoltam:)
Az ízlésekről kár vitát nyitni.:)))
A magam részéről szeretem az olasz- éa rajnai rizlinget, de a kéknyelűt sem vetem meg.
Na és a somlói juhfark? Meg a móri ezerjó?
nekünk is van, badacsonyi kéknyelű meg olaszrizling.
amúgy nekem is a cabernet sauvignon a kedvencem :)
Ebben egyetértünk (bár vannak tisztességes homoki borok és borászok, borászatok is)!
Egy adalék a pancsolt borokhoz:
Az egyik kollégám mesélte (szenvedő alanya volt a történetnek): jó pár évvel ezelőtt bement a barátjával egy bögrecsárdába. "Piros vagy fehér bort adjak?" - volt a gazda kérdése. "Persze, hogy vöröset" - válaszolták. A kocsmáros elővett egy üvegkancsót, a kancsó alján azonosíthatóan látható volt egy nagy darab vörös krepp-papír.
:))))
Szia, én sajnos vásárolom őket. De a jó minőségre és az eredetre mindig kínosan ügyelek!
:)))
Én nagyon kedvelem a spanyol Malagát ez édes vörös bor a borok világának a különlegessége.Speciális eljárással készült töppedt mazsola szőlő hozzáadásával.Jól érezni rajta a mazsola és a méz aromáját.Sütemények dessertek mellé kiváló.Van egy fehér változata is azt tegnap láttam a boltban először:)
Magyar borok közül nekem a mindennapokban az egri Cabernet Sauvignon száraz minőségi vörösbor az ami bejön:)
Sziasztok, csak most akadtam erre a témára! Nem volt bolondság megnyitni.
Részemről minden nemes száraz fehér bor jöhet. Leginkább a homoki borok (ők elsősorban laza fröccsnek), de nem vetem meg a hegyvidékieket sem. Igazság szerint szeretem a vörös borokat is (persze közülük is csak a szárazat), de sajnos a magas tannintartalmuk miatt a gyomrom nem bírja.
ha bor, akkor nekem száraz, vörös :-)) (pezsgőből és martiniból is a szárazat szeretem)
eddigi legfinomabb, amit ittam szicíliai: Nero d'Avola
Áá,igen az lehetett,a névmemóriám mindig is pocsék volt,és ez már évekkel ezelőtt történt:)
Azért köszi a helyesbítést:)