Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Szezámos csirkefalatok

 Recept lista Új recept Kedvenceid Segítség Fórum 

Név:Szezámos csirkefalatok
Kategória:Húsételek
Hozzávalók:1 kg csirkemell kb. 2 centis kockákra vágva

A páchoz:

kínai fűszerkeverék (ötfűszer keverék a legjobb)

1 dl szójaszósz

kis csiliszósz

2 dl fehérbor

A tésztához:

50 dkg kukoricaliszt (finomra őrölt, a gluténmentes ételeknél található az áruházakban)

25 dkg búzaliszt

1 teáskanál só

1 dl szezámolaj (helyettesíthető)

1 tojás sárgája

annyi víz, hogy nagyon sűrű, éppen nem folyós tészta legyen

A szószhoz:

5-7 dl méz

fehér szezámmag

kechup

1 dl fehérbor

csiliszósz

szójaszósz

A tetejére:

1 csokor újhagyma
Elkészítés:A csirkemell darabkákat a fent leírt pácban legalább egy délutánon keresztül állni hagyom, majd a kukoricaliszt-búzaliszt keverékből vízzel kevert sózott tésztát a tűzhely mellé teszem, és kb. tizesével sütöm készre a kockákat.
(Tizet rakok a sűrű tésztába, megkeverem, és húsvillával kiszedegetve dobálom az olajba.) Amikor szép pirosbarnára sülnek, kiszedem, és papírtörlőn hagyom.

Ha kész a csirke, a mézet felfőzöm, beleteszem a kechupot, a szójaszószt, a bort, a chiliszószt (ki mennyire csípősen szeretné, annyit tegyen bele) és a szezámmagot, valamint egy pici sót - jobban kijön az édes-csípős íz!
A félretett csirkefalatkákat egy tálra púpozom és csak tálaláskor öntöm rá a szezámos-mézes szószt, és megszórom újhagymával, de ez el is hagyható.
Tanácsok: Kínai éttermek és plázák gyors kínai standjainak kedvelt étele.
Először a leragadt csirkegombóckákkal gyűlt meg a bajom - de rájöttem, több olajban kell sütni, és mikor már 1-2 perce benne van, rázogatni - és szépen feljönnek a tetejére.
Tanácsok:Először ráraktam sütés után - nem volt gond az ízével, de a bunda egy idő után megázik.
Még valami: ne aggódjon senki, ha nem lesznek szép gömbölyű falatkái, kicsit csúcsosak, hegyesek, mert mikor a szószt kicsit megszívják, akkor szép gömbölyűféle lesz.
Mi zöldséges rizzsel ettük, nagy sikere van, és sokkal olcsóbban kijön, mint a kínai étteremben.
Felvitte:csorieva, 2018-02-06, 07:49