Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gombás-Husos Fasirt recept

Gombás-Husos Fasirt recept

Elkészítési idő 60 perc

A Gombás-Husos Fasirt hozzávalói:
50 dkg darált hús
2 zsemle
20 dkg gomba /lehet konzerv is/
2 tojás
szódaviz
1 sárgarépa
1 ek reszelt vöröshagyma
2 ek olaj

őrölt bors
1 kiskanál mustár
1 kiskanál pirosarany


A Gombás-Husos Fasirt elkészítési módja:
A zsemléket szódavizben megáztatjuk, a húshoz hozzáadjuk a sárgarépát, majd a tojásokat, a reszelt hagymát, meg az izesitőket. A zsemléket a szódavizből kiemeljük, de nem nyomkodjuk, összegyúrjuk. Az egyik kanál olajjal kikenünk egy püspökkenyér formát, a húst belerakjuk, belelnyomkodjuk a gombákat, a tetejét a másik kanál olajjal megkenjük és forró sütőben 40 percig sütjük.

Úgy is el lehet késziteni, hogy mikor már mindent összekevertünk, hozzáadjuk a gombát és közepes méretű golyókat formálunk, melyeket zsemlemorzsába pörgetünk és végül forró olajban kisütünk.
Burgonyapürével szoktam tálalni.


Kategória: Húsételek receptjei


A gombás-husos fasirt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook