Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Már feladtam, hogy bármit ültessek.
Anno is csak szétszórtam, de hiába.
Most meg már nem érdekel, az a pár évenként egyszeri tökfőzelék jó lesz szárazzal is. Olyan kapros-túróst meg, amilyet Nagymama sütött, úgyse eszem többet, még csak hasonló receptet sem találok.
Ne is törődj vele. Én már kihagyom a sorait, mert szinte fizikai fájdalmat okoz, hogyan oszt be 1 fej karfiolt. D
Nálunk a piacon kévében árulják, mikor sok van. 50-100 Ft. egy nagy köteg. De ha szétszórom a magját, akkor is kikel. Cserépben, meg sorba ültetve nagyon silány lett. szerintem vegyél még egy-két csomag magot, és csak úgy szórd szét, ahol néha locsolni is tudod. Hátha most jön majd el a kaporkánaán!:)
Régen én is így tettem, aztán váltottam alufóliára. :)
hát szét. áldassék a nevük a pokolban.
...mert ami régen működött v neadjisten jó volt ! azt szétbacták , ami nem működött , azt szaporították ....maholnap odajutunk , h egyre kevesebb dolog működik :( :(
elfogyott a magyar krumpli.vajon miért?régen a fehérvári téeszekben,de még itt is sokat termesztettek.most magyar ugar van a helyén.
... csak sima uzsonna zacsikba és csak a belső vadi új , a külső csomagolásokat többször is felhasználom , az úgyse érintkezik a kajával :)
Mibe csomagolod?
Mert én dupla alufóliában szoktam lefagyasztani. Egyszer műanyag zacsiba tettem, és az egész mélyhűtő kapor szagú volt.😀😀😀
....régebben , míg ültettem , összekevertem a sárgarépa magjával , az egyik alul , a másik felül használatos növény , nem zavarták egymást :) viszont a fagyosba 100x jobban megőrzi az aromáját :) ez , amit találtam már időszámítás előtti csomag volt , igaz , v ötszörös csomagolásba , de nagyon klassz maradt , bár én nem sokat érzek belőle , de a fiam beleszaglászott a levegőbe , amikor főtt a tökfőzelék :)
a volt sógornőm csodálkozott,mondjuk életében nem vett kapát a kezébe,hogy az apja lepermetezett,aztán mégis kinőtt.mondom a földben tízezer gazmag van.mind arra vár,hogy kikeljen.
:)
Ahol anyósom lakik, ott is mindenkinél eltűnt a kapor. Pedig rengeteg volt valaha.
Sokat elhasználtak, kiirtottak, és nem maradt, ami magot tud szórni. Tavaly én vetettem az erkélyen, a többi magot elvittem, hogy neki is legyen! 😀😀😀
Kapor hétszentséges növény. Magától áttelel, kikel összevissza, de sorba vetve az egeknek sem. Namármost, ha más veteményben nő, idővel ritkítja az ember, még ha nem is akarja nagyon, mert akadályozza a kapálást.
Sárgarépában, petrezselyemben meghagyom, ott nem sok vizet zavar. Hagymában se.
Nálunk a Bulkshopban minden be van zacskózva gyárilag. (Már régebben jártam ott.)
itt olyan csúf,hogy ránézni is rossz,mire meghozzák a nagybaniról,hát nincs ember,aki megveszi.
egy két éven nálam sem volt,aztán meg annyi,hogy a fél utca hozzám járt kaporért.a szomszédban sem volt,pedig a szél átfújhatta volna a magot.amikor vetettem nekem sem kelt ki.
Persze a boltban eleve nincs, itt a petrezselyemzöld is ritka.
Kapor DÖMPING???
Amikor a férjem kovászos uborkája kedvéért kaprot kerestem a faluban, a szentnek se sikerült beszerezni!
(Magot vettem, ki se kelt.)
Aki azt állította, a kertjében már irtja, még az se adott, érdekes módon mindig "kikapálta az asszony", vagy jaj elfelejtettem...
Gondolom, szégyellt volna pénzt elfogadni érte, ingyen meg nem adta.
Mikor kapordömping van, akkor szoktam az apró leveleket jól leszárítani, sóval összekeverni és üvegbe tömködni. Olajat öntök a tetejére, és mehet a polcra. Mikor használok belőle, utána már a hűtőben tartom. Olyan, mint a friss!:)
Nem is tudom, ennek volt valami távoli aromája, de nem lehet a friss kaporral egy napon említeni.
egyszer én is vettem szárított kaprot.se íze-se bűze.a lefagyasztott tökbe teszem egy kis folpackba.
Kukuljak meg, ha értem. Evelint kértem meg, segítsen ki infóval a Bulk bolt választékával kapcsolatban, mert Globus kérdezte. Megtette, megköszöntem. Erre jön a "dicsérő" reakciód, amiben gúnyt érzek, de sem a dicséret, sem a gúny okát nem tudom.
A csokor kaprot megmosom, a csutáját levágom és folpack-ba csavarom, úgy dugom be a fagyasztandó reszelt tök mellé a zacsiba. Fagyott állapotban sokkal könnyebben tudom apróra vágni, mint amikor még frissen szedett.
....na ! összejött ? sikerült ? naggggyon ügyes vagy !!! tanítani kéne !
...persze én is sok kaját főzök dupla v tripla adagként mert pl 1 a pörköltadagot v bablevest nem is tudnék olyan kicsit főzni :D :D
Az ...576 és az 579 hsz-ekben válaszolt Evelin. Akinek itt is köszönöm a segítséget. :D
Én csak mosolygok azon hogy ki a troll :)
További ajánlott fórumok: