Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? fórum

Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯
2009. dec. 10. 08:31
hókifli és valami nagyon krémes valami a kivánság....
564. Angel9
2009. dec. 10. 08:30
Szia. Keksz tekercset az biztos. No meg találtam egy mézeskalács receptet itt a netten. Aminek házikó alakja van.
563. kattyus
2009. dec. 10. 08:30
Flódni, mézes szelet, lekváros linzer, vajas kifli. Ezek már tuti. Meg szerintem sós rudat, és még ami lesz a kívánságok közt.
2009. dec. 10. 08:28
Karácsonyi fatörzset.
2009. dec. 10. 08:26
Milyen sütiket csináltok karácsonyra?
560. tixtina (válaszként erre: 552. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 9. 22:14

Nálunk például szokott lenni mézes krémes is,mert imádjuk:))

Viszont beigli nem lesz,mert senki nem eszi.

Kivéve szegény anyám beiglije-azt imádtam.

Sajnos,én nem tudok olyan finomat sütni:(

559. 454db8ee37 (válaszként erre: 552. - Ca2ffaf6c3)
2009. dec. 9. 20:16
Szabályok? Kinek mi a kedvence!Ha neked a krémes, akkor tedd azt szabállyá.Szokások azok vannak.De milyen érdekes, hogy pl. nem a tökfőzelék lett a karácsonyi szokás tárgya!
558. 454db8ee37 (válaszként erre: 555. - Tárnics)
2009. dec. 9. 20:11
úgy 2-3 napot olvass vissza,biztosan találsz ilyen ételeket.
557. 454db8ee37 (válaszként erre: 556. - 4b6a2525df)
2009. dec. 9. 20:10
azt hiszem a mindmegettén a karácsonyi sütiversenyen láttam ezeket a reciket.
556. 4b6a2525df (válaszként erre: 553. - Pampers)
2009. dec. 9. 19:16
Az a szerencsetorta az miből áll:)
2009. dec. 9. 19:14

Sziasztok!

Könnyen, előre is elkészíthető,lefagyasztható karácsonyi főételhez szeretnék tippeket,amit csak be kell tenni a sütőbe.

Előre is köszönettel:Tárnics

554. Anka71
2009. dec. 9. 18:40
Zserbó, hókocka, gesztenye alagút, ischler, kókuszcsók, ezek mindenképpen lesznek.
553. pampers
2009. dec. 9. 14:33
mézes kalács,havas háztető,hamis marcipán golyók,ogre,csokis őzgerinc,karácsonyi szerencse torta,mézes krémes.zabpehely golyó,diós szelet,Micimackó kedvence.
2009. dec. 9. 14:32

zserbó

nyam nyam

ilyenkor vannak szabályok

pl krémest is süthetnék?

551. daryl64
2009. dec. 9. 14:32
Mi mákos,-és diós beiglit, és sajtos pogácsát szoktunk készíteni. Édeset pedig: nálunk úgy hívják,hogy 4 lapos "babitorta", de én jobban szeretem a kókuszkockát.
2009. dec. 9. 14:32
sajtos pogácsa
2009. dec. 9. 14:31
még nem tudom,de várom az ötleteket én is!:)
2009. dec. 9. 14:31

beigli, azt sokat meg mézeskalács

te?

547. Kima21
2009. dec. 9. 14:28
:)
2009. dec. 9. 11:25
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Nem tudja valaki véletlenül, hogy hol lehet fagyasztott pozsonyi tésztát kapni? Néztem minden nagy áruházban de sehol sem találtam. Gyártják vajon még? Előre is köszi a segítséget!
2009. dec. 8. 16:38
Sziasztok! Már gőzerővel agyalok a menün, de még nem kristályosodott le bennem:-) Annyi jó receptet válogattam össze a naplómba,lenne éppen miből válogatni. Gondolkodtam az egybesült pulykán, de a rakott csirkemellen, és valami halas ételen is.
544. tixtina (válaszként erre: 540. - 454db8ee37)
2009. dec. 8. 16:10

Pont ezen gondolkodtam ma,hogy combból fogom elkészíteni.

Mivel,már nagyon régen csináltam-ez lesz a 25-én a főétel.

543. tixtina (válaszként erre: 536. - 454db8ee37)
2009. dec. 8. 16:08

Értem.Jó ötlet-férjem is mindig unszol,hogy csináljam meg,és be a ládába-hogy ne kelljen egyszerre mindent.

Megfogadom a tanácsot.

542. diegóóó (válaszként erre: 541. - 454db8ee37)
2009. dec. 8. 12:37
Nem tudom.Kaptam a receptet,de szentestén lesz a debütálás.Én is csodálkoztam hogy csak tojás fehérjét ír.
541. 454db8ee37 (válaszként erre: 533. - Diegóóó)
2009. dec. 8. 12:28
Jól hangzik ez a túrós-sonkás husi.A töltelékbe miért csak a tojás fehérjét teszed?
540. 454db8ee37 (válaszként erre: 515. - Tixtina)
2009. dec. 8. 12:23
Sima bepácolt!! marhacombból is ugyanolyan jó lesz a "bélszínérmék Budapest módra"( pác legalább 3 napos,olajos, kicsit mustáros legyen és ne legyen só benne)
539. 454db8ee37 (válaszként erre: 531. - 9925394c3b)
2009. dec. 8. 12:13

Sajttekercset én kicsit másképp csinálom, de biztosan a tiéd is isteni (legközelebb kipróbálom úgy is).Ez az enyém:

25 dkg edami sajtot épp csak gyöngyöző vízben felpuhítok,kigyújtom 1 mm vékonyra,4-6 gépsonka szeletet teszek rá,megkenem a töltelékkel,feltekerem,kifagyasztom.(Ha már csinálsz, akkor egyszerre kettőt, hátha marad szilveszterre belőle.Ennek kicsi az esélye,olyan finom!

Töltelék:10dkg puha vaj 3 db csípőspaprikás kockasajttal kikeverve(a 200 gr-os dobozból)1 fej apróra vágott lilahagyma,1db szintén apróra vágott csemegeuborka,1-2mokkáskanál őrölt fűszerpaprika,csip.só,bors.

2009. dec. 8. 12:01

Karácsonyi bor krémleves

________________________________________

Hozzávalók

________________________________________

6 dl édes fehérbor 1 citrom 1 darabka fahéj 3-4 szegfűszeg 8 tojássárgája 15 dkg cukor 2 dl tejszín 8 dkg mazsola a tetejére: édes tejszínhab

A bort 3 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehántott sárga héjával, a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tejszínnel hígítjuk. A forró bort vigyázva, élénken kevergetve - nehogy összekapjon - rászűrjük. A tűzre téve habverővel addig kevergetjük tovább, amíg kissé besűrűsödik. Ezután átszűrjük, majd a megmosott, borba áztatott mazsolát beleszórjuk. Jól behűtve, édes tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Előnye, hogy előre elkészíthető.

________________________________________

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés.

Egy adag: 571 kcal / 2387 kJ.

2009. dec. 8. 12:00

Ezek csak receptek, mert mi imádjuk a halászlét



Gesztenye krémleves rumos mazsolával

________________________________________

Hozzávalók (6 személyre)

________________________________________

8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 25 dkg édes gesztenye- massza 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl rum 10 dkg mazsola

A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülő mixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával (legjobb, ha egy napig előtte érlelődik) megszórva, juharsziruppal vagy karamellel "pettyegtetve", melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.

________________________________________

Elkészítési idő: 15 perc.

Egy adag: 483 kcal / 2019 kJ.

Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji hárslevelű '2000).

536. 454db8ee37 (válaszként erre: 527. - Tixtina)
2009. dec. 8. 11:53
Persze, hogy magam csinálom, de egy fajtából nem sokat, hogy lehessen válogatni.Azért írtam korábban, hogy én már nov.vége óta a fagyasztóba dolgozom,ezek a kaják nagy része szinte teljesen készre készíthető előre.
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook