Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetős fórum)
Nálunk például szokott lenni mézes krémes is,mert imádjuk:))
Viszont beigli nem lesz,mert senki nem eszi.
Kivéve szegény anyám beiglije-azt imádtam.
Sajnos,én nem tudok olyan finomat sütni:(
Sziasztok!
Könnyen, előre is elkészíthető,lefagyasztható karácsonyi főételhez szeretnék tippeket,amit csak be kell tenni a sütőbe.
Előre is köszönettel:Tárnics
zserbó
nyam nyam
ilyenkor vannak szabályok
pl krémest is süthetnék?
beigli, azt sokat meg mézeskalács
te?
Pont ezen gondolkodtam ma,hogy combból fogom elkészíteni.
Mivel,már nagyon régen csináltam-ez lesz a 25-én a főétel.
Értem.Jó ötlet-férjem is mindig unszol,hogy csináljam meg,és be a ládába-hogy ne kelljen egyszerre mindent.
Megfogadom a tanácsot.
Sajttekercset én kicsit másképp csinálom, de biztosan a tiéd is isteni (legközelebb kipróbálom úgy is).Ez az enyém:
25 dkg edami sajtot épp csak gyöngyöző vízben felpuhítok,kigyújtom 1 mm vékonyra,4-6 gépsonka szeletet teszek rá,megkenem a töltelékkel,feltekerem,kifagyasztom.(Ha már csinálsz, akkor egyszerre kettőt, hátha marad szilveszterre belőle.Ennek kicsi az esélye,olyan finom!
Töltelék:10dkg puha vaj 3 db csípőspaprikás kockasajttal kikeverve(a 200 gr-os dobozból)1 fej apróra vágott lilahagyma,1db szintén apróra vágott csemegeuborka,1-2mokkáskanál őrölt fűszerpaprika,csip.só,bors.
Karácsonyi bor krémleves
________________________________________
Hozzávalók
________________________________________
6 dl édes fehérbor 1 citrom 1 darabka fahéj 3-4 szegfűszeg 8 tojássárgája 15 dkg cukor 2 dl tejszín 8 dkg mazsola a tetejére: édes tejszínhab
A bort 3 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehántott sárga héjával, a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, tejszínnel hígítjuk. A forró bort vigyázva, élénken kevergetve - nehogy összekapjon - rászűrjük. A tűzre téve habverővel addig kevergetjük tovább, amíg kissé besűrűsödik. Ezután átszűrjük, majd a megmosott, borba áztatott mazsolát beleszórjuk. Jól behűtve, édes tejszínhabbal díszítve tálaljuk. Előnye, hogy előre elkészíthető.
________________________________________
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés.
Egy adag: 571 kcal / 2387 kJ.
Ezek csak receptek, mert mi imádjuk a halászlét
Gesztenye krémleves rumos mazsolával
________________________________________
Hozzávalók (6 személyre)
________________________________________
8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 25 dkg édes gesztenye- massza 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl rum 10 dkg mazsola
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülő mixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával (legjobb, ha egy napig előtte érlelődik) megszórva, juharsziruppal vagy karamellel "pettyegtetve", melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.
________________________________________
Elkészítési idő: 15 perc.
Egy adag: 483 kcal / 2019 kJ.
Italajánlat: édes fehérbor (Tokaji hárslevelű '2000).
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Mű, vagy igazi fenyő lesz a karácsonyfád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Idén karácsonykor lesz Reszkessetek, betörők?
- Mitől lesz varázslatos ma egy gyereknek a karácsony?