Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? fórum

Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
1645. Guruljka (válaszként erre: 1639. - Cserebogár8)
2017. dec. 11. 13:11

Egyetlen egy észrevételem van, ha nem veszed rossz néven.

A tojássárgáját bele lehet önteni egy meleg krémbe, de főzni nem szabad, mert a hő összekapja.

Ha főzöd, akkor olyan lesz, mint a kókuszreszelék, olyan kis apró pelyhes.

Persze lehet, hogy az előzetes kikeverés miatt ez más. Mennyire főzöd össze?

1644. 124637ff9b (válaszként erre: 1639. - Cserebogár8)
2017. dec. 11. 13:10

Tetszik a recept!

A gesztenye masszát hogyan gyúrod össze a habbal? Kb. mennyivel? Sima tejjel nem tudnám elkeverni, úgy pár evőkanállal?

1643. agis
2017. dec. 11. 12:51

A szokasos menu lesz, savanyu kaposztaleves (edesanyam receptje) boeuf burguignon es panna cotta lesz a desszert.

Boeuf-ot evente csak egyszer csinalok :)


Ezen kivul biztosdan lesz toltott kaposzta (sajat oromomre)

1642. Guruljka (válaszként erre: 1641. - Cserebogár8)
2017. dec. 10. 22:58

Meglátom, hogy fogok állni anyagilag.

Ha kicsit jobban, meg ha akkor kapok is gesztenyemasszát, akkor kipróbálom, köszi! :D

1641. Cserebogár8 (válaszként erre: 1640. - Guruljka)
2017. dec. 10. 22:56
Valóban ez más, de, ha van hozzá kedved egy misét megér. :))))
1640. Guruljka (válaszként erre: 1639. - Cserebogár8)
2017. dec. 10. 22:54

Köszönöm, de ez nem az!


Kimondottan emlékszem, hogy három vékony rudat kellett formálni és azt elfektetni a krémben.


De nagyon macerás sem lehetett, mert akkoriban nem volt szuper jó sütőm, és rutinom se sok.

1639. Cserebogár8 (válaszként erre: 1637. - Guruljka)
2017. dec. 10. 22:48

Gesztenye alagút.

3 tojás sárgáját, 3 evőkanál cukrot habosra keverek, 3 púpos evőkanál lisztet 3 dl tejjel simára keverek, a kettőt összeöntöm és sűrűre főzöm, kihűtöm.

15 dkg ráma, 2 cs vaníliás cukor, 5 dkg porcukrot kikeverek + bele a kihűlt krém.

2 csomag gesztenye masszát összegyúrom annyi tejszínhabbal, hogy könnyen formálható legyen.

Egy őzgerinc formát kibélelek alufóliával, eldolgozom benne a gesztenyét, teljesen a belsejében. A krém felét beleteszem, a másik felébe teszek kis kakaóport és azt is rásimítom.

Az egészet lefedem babapiskótával, vagy sima piskótával.

Mehet a hűtőbe. A recept úgy írja, hogy másnap kiborítani és csokimázzal bevonni, vagy csurgatni, én nem szoktam, mert így is elég tömény, de nálunk nagyon bejött.

1638. Klingy 15 (válaszként erre: 1637. - Guruljka)
2017. dec. 10. 22:19
Szerintem Pöttyös süti néven találod a receptet,de lehet,hogy tévedek.
1637. Guruljka (válaszként erre: 1635. - Cserebogár8)
2017. dec. 10. 17:37

Egyszer sütöttem, három gesztenye rúd volt benne hosszban. A lányom sulijában az adventi vásárra vitte el. Úgyhogy meg se kóstoltuk.


A receptet meg azóta se találom! Esetleg valaki...?

1636. ab61752c45 (válaszként erre: 1633. - Lolita2112)
2017. dec. 10. 17:34
a töltött káposztát senki nem szereti,tehát nálunk halászlé/rendelt/rántott hús krumplisaláta.beigli,ugyan még sosem sütöttem,de valamikor el kell kezdeni.meg mézes,gyümölcskenyér.az anyámnál ugyanez,csak sült kacsa.mivel a süteményt én viszem.
2017. dec. 10. 14:15
Torta nincs, de a gesztenye alagút elengedhetetlen Karácsonykor.
2017. dec. 10. 07:05
Van kedvenc tortátok, amit ünnepre szoktatok sütni?
2017. dec. 10. 00:35

toltott kaposzta

rantott hus petrezselymes krumplival es ubi saliva

edesseg-gesztenyepure/nalunk ez nagy szo,mert nehez kapni/

es persze bejgli

1632. Guruljka
2017. dec. 9. 23:38

Ami a menüt illeti, ha minden összejön, lesz kókuszos csirke mazsolás rizzsel. A vajat jó lesz előre megvenni, ha jól sejtem...


A sütit nem tudom, nem biztos, hogy sütök bármit is.


Elég jó lesz a választék, lesz ponty szelet a coopban, elképzelhető, hogy egy doboz halászlé alappal készítek egy halászlét.


Majd meglátom, hány napra zárnak be, és úgy vásárolunk.


Nincs ok a különleges kajára, év közben is együtt voltunk kettesben.

1631. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 1628. - Guruljka)
2017. dec. 9. 05:12
ügyes. Hasonlóan csinálom én is, de az írókás, csipkeszerű díszítéshez vagyok suta.
1630. Epresturmix (válaszként erre: 1629. - Epresturmix)
2017. dec. 5. 19:07
+krumplipüré
2017. dec. 5. 19:05
Szenteste: Orjaleves, Sült kacsa, vele sült almával és lilakáposztával. Desszert: tortaszelet cukrászdából.
1628. Guruljka (válaszként erre: 1627. - 0e40d7eb14)
2017. dec. 5. 17:19

:D Ezt láttad már?


[link]

1627. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 1622. - Guruljka)
2017. dec. 5. 06:14
Dekorációnak csinálom a házikót, függetlenül attól, hogy minden porcikája ehető. Tavaly az alig múlt 1 éves unokám az első kíváncsi mozdulattal leharapta a kéményt róla.
1626. ab61752c45 (válaszként erre: 1625. - 124637ff9b)
2017. dec. 4. 14:52
gondolhatod,nekem is,mikor karácsony előtt egy héttel kezdtem,főleg az akkori rossz sütővel.
1625. 124637ff9b (válaszként erre: 1623. - Ab61752c45)
2017. dec. 4. 14:48

Nekem fél kiló lisztes rögtönpuha receptem van, sok éve. Inkább sütöm többször, mint egyszerre annyit.

Fárasztó lenne.

1624. ab61752c45 (válaszként erre: 1623. - Ab61752c45)
2017. dec. 4. 14:44
ha lesz kedvem ,megkeresem,hogy a magyar konyhában hogy csinálták a mézeskalács házikót.
1623. ab61752c45 (válaszként erre: 1621. - 124637ff9b)
2017. dec. 4. 14:42
ahhoz nekem nincs türelmem,az egész falu az egy kiló lisztből valót süti.a tetejét tojással kenem meg.
1622. Guruljka
2017. dec. 4. 14:34
Én meg nem biztos, hogy mézhez jutok. pedig tudok puha mézeskalács-receptet. Házat mondjuk nem csinálnék, csak dobozba csukható dolgokat.
1621. 124637ff9b (válaszként erre: 1620. - 0e40d7eb14)
2017. dec. 4. 14:32

Én meg majd egyszer a házikót próbálom meg :)


Írókázáskor sok múlik a cukor állagán, ha sűrű, az se jó, ha híg, az se. Meg számít az eszköz is, amivel csinálom. Legelső próbálkozáskor csak zacskó sarkát lukasztottam, hát nem mondom, hogy gyönyörű lett teljesen :D De a miénk volt ... ;)

1620. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 1619. - 124637ff9b)
2017. dec. 4. 14:29
Egyszer én is megpróbálom, de amíg nem tudok szépen írókázni, addig marad a színes Jancsi és Juliskás házikó.
2017. dec. 4. 08:16
Én tegnap mézeskalács adventit csináltam (ill. együtt csináltuk), meggyújtottuk az első gyertyáját 🌲
2017. dec. 4. 07:54
Tegnap megsütöttem a mézeskalácsház tésztáját, ma az összeállítás és díszítés lesz.
1617. Guruljka
2017. dec. 3. 19:26
Igen... egy darabig divat volt a martini, de annyira tényleg nem jó. :D A gyári sem.
1616. Mezei Virág (válaszként erre: 1615. - Guruljka)
2017. dec. 3. 18:50

Ez már nagyon régen volt!

Nem is szeretem!

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook