Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü? (beszélgetős fórum)
Egyetlen egy észrevételem van, ha nem veszed rossz néven.
A tojássárgáját bele lehet önteni egy meleg krémbe, de főzni nem szabad, mert a hő összekapja.
Ha főzöd, akkor olyan lesz, mint a kókuszreszelék, olyan kis apró pelyhes.
Persze lehet, hogy az előzetes kikeverés miatt ez más. Mennyire főzöd össze?
Tetszik a recept!
A gesztenye masszát hogyan gyúrod össze a habbal? Kb. mennyivel? Sima tejjel nem tudnám elkeverni, úgy pár evőkanállal?
A szokasos menu lesz, savanyu kaposztaleves (edesanyam receptje) boeuf burguignon es panna cotta lesz a desszert.
Boeuf-ot evente csak egyszer csinalok :)
Ezen kivul biztosdan lesz toltott kaposzta (sajat oromomre)
Meglátom, hogy fogok állni anyagilag.
Ha kicsit jobban, meg ha akkor kapok is gesztenyemasszát, akkor kipróbálom, köszi! :D
Köszönöm, de ez nem az!
Kimondottan emlékszem, hogy három vékony rudat kellett formálni és azt elfektetni a krémben.
De nagyon macerás sem lehetett, mert akkoriban nem volt szuper jó sütőm, és rutinom se sok.
Gesztenye alagút.
3 tojás sárgáját, 3 evőkanál cukrot habosra keverek, 3 púpos evőkanál lisztet 3 dl tejjel simára keverek, a kettőt összeöntöm és sűrűre főzöm, kihűtöm.
15 dkg ráma, 2 cs vaníliás cukor, 5 dkg porcukrot kikeverek + bele a kihűlt krém.
2 csomag gesztenye masszát összegyúrom annyi tejszínhabbal, hogy könnyen formálható legyen.
Egy őzgerinc formát kibélelek alufóliával, eldolgozom benne a gesztenyét, teljesen a belsejében. A krém felét beleteszem, a másik felébe teszek kis kakaóport és azt is rásimítom.
Az egészet lefedem babapiskótával, vagy sima piskótával.
Mehet a hűtőbe. A recept úgy írja, hogy másnap kiborítani és csokimázzal bevonni, vagy csurgatni, én nem szoktam, mert így is elég tömény, de nálunk nagyon bejött.
Egyszer sütöttem, három gesztenye rúd volt benne hosszban. A lányom sulijában az adventi vásárra vitte el. Úgyhogy meg se kóstoltuk.
A receptet meg azóta se találom! Esetleg valaki...?
toltott kaposzta
rantott hus petrezselymes krumplival es ubi saliva
edesseg-gesztenyepure/nalunk ez nagy szo,mert nehez kapni/
es persze bejgli
Ami a menüt illeti, ha minden összejön, lesz kókuszos csirke mazsolás rizzsel. A vajat jó lesz előre megvenni, ha jól sejtem...
A sütit nem tudom, nem biztos, hogy sütök bármit is.
Elég jó lesz a választék, lesz ponty szelet a coopban, elképzelhető, hogy egy doboz halászlé alappal készítek egy halászlét.
Majd meglátom, hány napra zárnak be, és úgy vásárolunk.
Nincs ok a különleges kajára, év közben is együtt voltunk kettesben.
Nekem fél kiló lisztes rögtönpuha receptem van, sok éve. Inkább sütöm többször, mint egyszerre annyit.
Fárasztó lenne.
Én meg majd egyszer a házikót próbálom meg :)
Írókázáskor sok múlik a cukor állagán, ha sűrű, az se jó, ha híg, az se. Meg számít az eszköz is, amivel csinálom. Legelső próbálkozáskor csak zacskó sarkát lukasztottam, hát nem mondom, hogy gyönyörű lett teljesen :D De a miénk volt ... ;)
Ez már nagyon régen volt!
Nem is szeretem!
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Mű, vagy igazi fenyő lesz a karácsonyfád?
- Most lesz az eljegyzésem karácsonykor. És a barátommal megbeszéltük, hogy milyen gyűrűm legyen. Melyiket választanátok?
- Idén karácsonykor lesz Reszkessetek, betörők?
- Mitől lesz varázslatos ma egy gyereknek a karácsony?