A vaj vagy a margarin egészségesebb? (tudásbázis kérdés)
Nem diétázom:D
Ezzel kissé ledegradáltad a nőket,mintha csak a diétáig jutna el az agyuk
Persze, nem kötelező:-)
Ami a tuti: tőkehalmájolajba mártott pirítós:-)
:D
A margarin akkoris csak egy műanyag
Az eredeti vajjal nekem semmi gondom,szeretem is,de az tuti,hogy a legjobb a növényi olaj
végülis szerintem mindegy, hogy igaz-e:)
ha már akár csak egy embert lebeszél ez a margarin evésről, megérte:)) (persze nem a margaringyáraknak)
:DAha:)
Isteni ízük van.Én nyáron imádom nagyon,mikor van hozzá ubi is,kint a szabadban,különböző ízekben,nyami:)
ugye?:)))
végülis amikor a pirítósra rákenjük a vajat v margarint az is megolvad, és totál olyan állaga lesz, mintha olajba mártottuk volna. (csak az összetétele más sajna)
és szerintem az íze is jobb ezeknek a növényi olajoknak, tuti mindenki talál olyat amit szeret!:))))
Szia!:)
Biztos jobban tudod,mint ők:)
igen, valóban nem követem a tudomány pillanatnyi álláspontját vaj vs margarin témában.
de mindkettőnek számtalan hátrányát sorakoztatta fel már ez a topik is.
ehhez képest reális alternatívák a hidegen sajtolt növényi olajok (olíva, lenmag, tökmag stb ezer féle), ezek egészségesek is, jók is, akkor meg minek együnk margarint meg vajat??:)))
szerintem ez amúgy csak szokás kérdése, mert ahogy már korábban is írtam, a pirítóst olajba mártva vagy olajjal lecsepegtetve mindenki szereti, max még nem próbálta:)))
Ez egy lánclevél. A cikkben erről is szó van:
(a lánclevelek egy külön topikot is megérnének)
Szia, Gine!
Az idézet - mert ez idézet, már találkoztam vele - butaság, és tudománytalan is ("...egyetlen molekula választja el attól,hogy műanyag legyen.").
És nem, nem erre fejlesztették ki, hanem a vaj helyettesítésére, eredetileg faggyúból készült.
Icipici élőlények leginkább azért "nem nőnek ki rajta", mert a szénhidráttartalma nagyon alacsony, nem túl romlékony.
Aki a szöveget írta, valószínűleg "kémiai analfabéta" volt, ahogy Ottokár mondaná:-)
A margarint eredetileg a pulykák hízlalásához fejlesztették ki.Mikor az a pulykák halálát okozta,az emberek,akik a kutatásra szánt befektetett pénzüket vissza akarták kapni,összedugták a fejüket.Ez egy fehér anyag volt,és semmi nem utalt arra,hogy élelmiszer,ezért sárgára azínezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként.
Hogy tetszik?
...
A margarint mindössze egyetlen molekula választja el attól,hogy műanyag legyen.
Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban,vagy árnyékos helyen!Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:
Sem legyek,sem más egyéb,idegesítő muslica nem fog a közelébe menni(ez azért sejtet vmit)
Nem lesz rothadt vagy büdös,mert nincs tápértéke.
Semmi nem fog kinőni rajta.Főleg azok az ici-pici mikroorgazmusok nem fognak rajta kinőni.
Miért?
Mert a margarin majdhogynem műanyag.
Megolvasztanád a műanyag edényedet és rákennéd a pirítósodra?
Általában az mondja, hogy az álláspontok gyakran változnak, aki nem követi őket:-)
Mi alapján gondolok, hogy egyiket sem jó enni?
ja, de az álláspontok gyakran változhatnak:)))
én azt mondom, hogy legjobb ha egyiket sem esszük:)
Te, nem vagyok én jogász:-)
Ha rátalálok, megírom.
Amúgy lehet, már mégsem úgy gyártják, mint írtam (teljes telítés, átészterezés), hanem zsírok fölhasználásával. Vagy mindkétféleképpen, franc tudja. Majd elolvasom a Rama margarin hátoldalát.
Ezek alapján én sem igazán értettem, mitől szívbarát, ha a többiben is ennyi a transz izomerek aránya. Talán a többi zsírsavtól.
Nem kell, senki sem kötelez, vajat sem kell.
Mit láttál a címkén?
Citálnád a Törvényt?
Akkor mihez képes, és mi alapján nevezik a Florát ma is szívbarát margarinnak.
na de miért kell egyáltalán margarint enni?:))))
a flórával kapcsolatosan meg igazad van, csak annyi rémlik, hogy még annakidején a reklámját látva nagy lelkesen megnéztem a tesco polcán, de aztán ahogy elolvastam a címkét, vissza is tettem gyorsan. (szóval konkrétumra már nem emlékszem, de nem bizonyult jónak, az biztos:)
Régen a sütőmargarinok transzzsírsav-tartalma brutális volt...
Az 1 %-os határ elméletileg mindenféle élelmiszerre érvényes. Vagy én tudom rosszul? A szaloncukrok elég rosszul szoktak állni, és ott még a csomagoláson is feltüntetik.
Ez természetesen rágalom, bizonyítani kellene:-)
Annyi nagy valószínűséggel igaz, hogy nem érdemes olcsó margarint venni.
A transz zsírsavak mennyisége 0,5 % alatti a leírás szerint.
Hőkezelés nélkül fizikai képtelenség margarint előállítani; hidrogénezés nélkül megfelelő zsírokat (pl. pálmagolaj, pálmaolaj vagy kókuszzsír) használva lehetséges, de hőkezelés akkor is kell.
De, a hidrogénezés nem elkerülhető, csak máshogy csinálják: teljesen telítik, vagyis gyakorlatilag 100 %-ban telített zsírsavakból álló triglicerideket állítanak elő, majd lecserélik a glicerinek telítet zsírsavait telítetlenekre.
Teljesen nem lehet elkerülni a transz izomerek képződését (ahol a hőmérséklet viszonylag magas, ott képződnek, pl. olajban sütés hatására is, de elenyésző mennyiségben), de így minimálisra lehet redukálni.
A Flora margarin előállításnál sem alkalmaznak hidrogénezést.Így az transzzsírsavat csak nyomokban tartalmaz.
Legalábbis ezt mondják. Ha nem igaz akkor hazudnak.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Mit teszel meg annak érdekében, hogy megőrizd vagy visszanyerd az egészséged?
- Az öndicséret bűzlik. Ez igaz? Avagy mi az egészséges önbizalom?
- Bőrösen vagy inkább anélkül egészségesebb a csirkehús?
- Melyik egészségesebb és gusztusosabb, a papírzsepi, vagy az anyag mosható zsebkendő? Ti melyiket használjátok, tarjátok előnyösnek?
- A finomított vagy finomítatlan jódozott tengeri só az egészségesebb?