Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2022 március-áprilisi babák fórum

2022 március-áprilisi babák (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
239. noemo91 (válaszként erre: 238. - Lindsay2)
2021. okt. 14. 20:32

Oh köszönöm! És persze neked is, és mindenkinek boldog babavarast!:)


Május 9. a dátum, aztán majd meglátjuk. Előzőleg is 38+2-re indítottak.


Neked akkor Mödling messze is lenne? Csak mert ugye régen volt Badenben is szülészet, csak amióta Mödlinggel összevontak, és korszerűsítették, akkor került át ide.

A keddi neked melyik UH? Minden rendben lesz!:) én legközelebb majd genetikaira megyek, a saját dokimat meg december közepéig nem látom. Addig nov 2.-tol befonom a szemoldokom szerintem….

238. Lindsay2 (válaszként erre: 237. - Noemo91)
2021. okt. 14. 18:56
De jó, gratulálok akkor neked is ❤️de már nezegettunk mi is hebamokat itt a közelben, egyik barátnőm ajánlott egyett de még nem hívtam fel. Az itteni korhazzal a nőgyógyászati részleggel én is 2x volt szerencsém sajnos, a szülészet rol sem hallottam rosszat. 🙏Hát meglatjuk, meg a keddi ultrahangot várom nagyon hogy minden rendben legyen, aztán mindent megkerdezek a dokimtol és felhivom a hölgyet akit ajánlottak. Mikorra várod a picurt? Boldog babavarast neked is 🤰🤣😘
237. noemo91 (válaszként erre: 236. - Lindsay2)
2021. okt. 14. 18:37
És akkor a Hebamme szoba se jöhet nálad? O hozza vizsgálatra is jarhatsz a kiskonyvhoz, plusz szülés után is megy, mint a védőnő:) nézz körül nálatok van-e valaki szimpi! Én magyon elegedett voltam a korhazzal, a személyzettel pláne! Most is ott szeretnek majd szülni! Vagyis jövőre:) most vagyunk a 11. hetben:)
2021. okt. 14. 17:19

Hát megmondom őszintén csajok én az elmúlt 3 hónapban úgy el lustultam, régen napi szinten tettem vettem a lakásban, napi szinten főztem hetente sütöttem igazi háziasszony voltam. Haaat mióta vki van a pocakomba, azóta én olyan fáradt és lusta vok, hogy már kezdem szégyellni magamat 🙈bár már vmivel javultam ma tényleg az egész lakást megcsináltam de érzem is h sok volt és pihennem kell. Van vki meg ilyen lusta állat vagy csak én lettem ilyen? 🙈Bár mondom 1 hete javulok és már edzéseket is nézegetek jó lenne elkezdeni vmit... Ki hova valósi amúgy?? Hátha egyszer lehetne egy talit is osszehozni.

Szia Noemo

Dehogy pofatlankodsz örülünk neked. Én lakóhely szerint Neunkirchenhez tartozom, a dokim Badeni 🤦‍♀️úgyhogy még mi sem tudjuk h mi legyen, itt magankorhaz a környéken talán neustadtba van, de nem is néztük, meg még megmondom őszintén nem biztos h telne rá...

Ott is mindenki vad idegen lenne, itt is a kórházban, itt Ausztriában azért gaznak tartom h nem tudsz egy személyes bizalmas kapcsolatot kialakitani a dokiddal Vagy ha igen, nem tudsz nála szülni.. Bár lehet h ennek is van előnye hátránya

235. noemo91 (válaszként erre: 232. - Lindsay2)
2021. okt. 14. 16:32

Szia, sziasztok!


Nem akarok belepofatlankodni, csak megosztani a tapasztalatom!:) tavaly decemberben szultem Ausztriában (Mödling LK), senkit se fogadtam. Mehettem volna abba a kórházba szülni, ahol a nodokim dolgozik, de az messze is lett volna, plusz ahol szültem, ott 2019-ben adtak az a szülészeti és újszülöttosztályt. Szóval akit tudsz fogadni, és valamennyit a tb fizet esetleg belőle, az egy Hebamme, ami kb a szülésznő és a védőnő kevereke (se ez, se az nem teljesen..). A kórház, ahol szeretnél szülni, érdemes minél hamarabb jelentkezni, mert ha lakhely szerint nem oda tartozol, akkor várólistára kerulhetsz. Ha van esetleg meg kerdesed, és tudok, szivesen valaszolok!


(Bocsi az ékezetek miatt, elég lusta vagyok potyogni….🙈)

234. nella29 (válaszként erre: 233. - Sister_88)
2021. okt. 14. 15:43

én is szoktam tornázni, kismamáknak való gyakorlatokat és jógát, pilatest. én előtte is tornáztam rendszeresen, ahhoz képest ezek elég könnyűek, de nagyon jólesik.

az első trimeszterben nem mertem semmit sem csinálni, meg nem is voltam annyira jól, hogy rávegyem magam, de már jó pár hete csinálom ezeket, és nagyon szeretem, örülök, hogy lehet kicsit mozogni :)

233. Sister_88 (válaszként erre: 232. - Lindsay2)
2021. okt. 14. 15:00

En is kulfoldon elek, nalunk sincs vedono se es orvost vagy dulat valasztani is csak a legdragabb magan korhazakban lehet es sajnos vizben szulni sem lehet. Remelem neked sikerul es olyan lesz mint szeretned.


Nekem is minimum 30 percre van barmelyik korhaz ami eddig szoba jott. Izgalmas autokazas lesz az :D


Ti tornaztok vagy sportoltok valamit?

En eddig rosszul voltam es faradt voltam, meg eleg sokat dolgozok sajnos, de a heten elkezdtem egy online varandos tornat amit kimondottan a 2. trimeszterre szol, es annyira imadom. Nagyon jol esik es izomlazam is van. Bennem valamiert az volt, hogy a terhestorna az csak ilyen laza kis tornazgatas, amiben kb el sem farad az ember. azt en annyira nem szeretem. orulok hogy lehet edzeni normalisan, ha tudja az ember hogy mit.

2021. okt. 14. 13:36
Hát igazándiból szulesi tervünk meg nincs. Ráadásul úgy néz ki, hogy Ausztriában fogok szülni, ami mint a fogadott dokit mint a szülésznőt itt nem szoktak külön fogadni. A doki akihez járok 30perc autóútra van, nemtudom meg h mi lenne ha nála és abban a városban szülnék.de ezekre én is kíváncsi vagyok es rá fogok kerdezni. Ami számomra megdöbbentő itt nincs védőnő, igazándiból csak a dokidhoz jársz ultrahangra és ennyi. Azthiszem vannak külön szülésznő, szulesfelkeszito tanfolyamok bár én ezeknek nem igen néztem utánna, de ha dokit nem is szülésznőt jó lenne fogadni. Amúgy én valamiért a vízben vajjuldast érzem közelebb magamhoz, de én azt sem tudom h ezt kerheted nem, hogy van... De ha többet tudok megirom..
231. kinga08 (válaszként erre: 20. - Nella29)
2021. okt. 14. 10:56
Az első terhességemnél végig magánba jártam nőgyógyászhoz(most is) Nem vagyok hajlandó máshoz menni, benne bízok meg, profi és precíz, ráadásul kedves, vicces. Na a lényeg, hogy ő is pecsétel. :) Szóval ezért nem kell menni államiba külön, hogy meglegyen a pecsét. Egyébként simán meglesz, beleszámít a védőnő is.
230. Sister_88 (válaszként erre: 229. - Nella29)
2021. okt. 14. 10:05

Szerintem most mar egyre latvanyosabb lesz majd. 2 hetente biztos latszani fog a novekedes a fotokon.


Nekem sincs meg szulesi tervem, de biztos hogy lesz :)

Szerintem azert jo, mert ha olyan orvos csapathoz kerulsz akiket aznap latsz eloszor, akkor ok nem tudjak, hogy neked mi a fontos a szuleseddel kapcsolatban, te pedig nem biztos hogy abban az allapotban ki tudsz allni az elveid mellet. Ezert jo ha le vannak irva es akar a ferjed vagy a kisero aki veled lesz is tudja kepviselni az erdekeidet.

Nekem peldaul ilyenek lesznek rajta, hogy nem szeretnek epiduralis erzestelenitest, meg nem szeretnek gatmetszest, meg szeretnek arany orat... stb. Persze ezeket egyreszt megbeszelem majd az orvossal is elotte, hogy mit gondol rola, mi a protokoll az adott intezmenyben, meg nyilvan ha elet-halal kerdese akkor csinalhatnak barmit, csak azert ha nem muszaj, akkor ne legyenek felesleges rutin szeru beavatkozasok.


Semmikepp nem akartok fogadott szulesznot? Szerintem megnyugtatna teged es egyebkent is en ugy tudom, hogy a szuleszno altalaban sokkal tobbet tesz erted mint az orvos.


Lindsay nalad mi a terv? Tobbiek?

229. nella29 (válaszként erre: 228. - Sister_88)
2021. okt. 14. 09:12

az én képeimen sem nagy a változás, úgyhogy most áttérek a kéthetente fotókra :D hátha így látványosabb, azért 2 hé alatt ha én nem is veszem észre, biztosan nő a pocim.


olvastam már erről, hogy szülési terv, de fogalmam sincs az mi :D nektek van?


elviekben nem lehet választott orvos. nálunk ez úgy fog kinézni, hogy megbeszéltem a dokival, akihez magánba járok, hogyha azon a napon bent lesz a kórházban, ő jön. akkor van gáz, ha épp nem ügyel, vagy elutazik...na akkor fogok kétségbe esni :D de egyelőre nem gondolok erre, bízom benne, hogy ott lesz :)

228. Sister_88 (válaszként erre: 225. - Nella29)
2021. okt. 14. 07:33

Csinalok fotokat, bar kicsit osszevissza datumokon, mikor eppen eszembe jut, de eddig konkretan semmi valtozas nem latszott rajta, csak most hirtelen egyik naprol a masikra :)


Szulesi tervetek lesz? Valasztott orvos most nem lehet ugye? De szulesznotok lesz?

227. nella29 (válaszként erre: 226. - Lindsay2)
2021. okt. 13. 12:59
én is bízom benne, hogy apás szülés lesz :D egyszer már rábólintott, csak rosszul van a vértől és hasonlóktól, ezért hezitált egy darabig. de a fejem mellett állva azt mondta okés a dolog :D
226. Lindsay2 (válaszként erre: 225. - Nella29)
2021. okt. 13. 11:58

Igen mi apás szülést tervezünk, remélem osszejonn 🙏

Amugy vicces mert nekem a 12 és fél hetessen már van egy pici pocakom

Fotót én csak egyszer csináltam 11hetessen 🤣de szeretnék amugy

225. nella29 (válaszként erre: 223. - Sister_88)
2021. okt. 13. 11:25

Hát tényleg nem könnyű az átprogramozás, jobb lett volna, ha én is úgy állok hozzá, mint te és nem csak lányra koncentrálok, de már mindegy :) napról napra könnyebb és jobb amúgy :) én is erre gondolok, hogy tuti úgy fog kinézni, mint az apukája, csak miniben és azért az nem olyan rossz dolog :) a személyiségemből meg remélem azért örököl, hogy belőlem is legyen kicsi :D


amúgy apuka is lányra készült rá, szóval az ultrahang utáni pár óra neki is furcsa volt, amikor ízlelgettük, hogy akkor kisfiú :) maga a vizsgálat tetszett neki, sosem látott még ilyet, ezért kicsit nehéz volt neki beazonosítani mi micsoda, de a doki jófej volt és mondott mindent, épp mit méreget, mit láthat most :)


a pocim már látszódik nekem egy pár hete, de ruhában egyáltalán nem feltűnő még. Körülbelül a 13-14. hét között nekem is volt egy hirtelen növekedés, amikor látványosan egyik napról a másikra nagyobb lett a pocim, kidudorodott :D csinálsz poci fotókat? :) én szoktam, csak néha elfelejtem :D

224. Sister_88 (válaszként erre: 221. - Nella29)
2021. okt. 13. 11:14

Ez tenyleg nem nemtol fugg. lehet hogy csak a kukacat orokolte az apukajatol es minden masban olyan lesz mint te. Igy lenne igazsagos :D


A szules para kicsit nekem is van. Szerintem erre a jo strategia a felkeszules. En nagyon sokat olvasok, meg tanulok ezzel kapcsolatban, hogy tudjam milyen forgatokonyvek vannak, mire kell szamitani, es hogy en mit szeretnek. Te is termeszetes apas szulest szeretnel mint Lindsay?

2021. okt. 13. 11:05

Hello Lindsay, ez szuper, hogy ilyen sok nehezseg utan vegre van egy kisbaba a pocakodban. Orulok hogy csatlakoztal.


A vitaminok kerdese szerintem konkretan ahany orvos, annyi felet mondanak. es sajnos ez sok minden masra is igaz. Peldaul nalunk meg az etkezesre is, hogy mit szabad es mit nem. Nekem akik nagyon hitelesek vitaminok es etkezesek temaban az a taplalkozasbeallitas csapata Bartha Akossal valamint Szabo-Gal Bence. En evek ota oket kovetem es tobb egeszsegugyi kihivasbol is a segitsegukel jottem ki. az o allaspontjuk hogy kalciumot nem kell potolni, sot meg karos is lehet ha nem szedsz melle K2 D3 vitaminokat. Ha esetleg megis potolsz kalciumot akkor semmikepp ne magneziummal egyutt vedd be, mert gatolja a magnezium felszivodasat.

Szoval en nem szedek kalciumot, de tenyleg mindenki maga donti el, hogy melyik info hitelesebb szamara.


Nella annyira ugyes vagy, hogy ilyen gyorsan at tudod programozni az agyad arra hogy kisfiad lesz. :) Biztos nem olyan konnyu ez. Az apukaja is kislanyt szeretett volna? hogy tetszett neki az ultrahang? Meghatodott?


En amikor meg nem tudtam hogy kislany akkor is mar baratkoztam azzal a gondolattal hogy esetleg fiu. Mindig azt kepzeltem el, hogy olyan ferfiakra fog hasonlitani akiket nagyon szeretek a ferjem, meg az apukam. Nekem ez nagyon sokat segitett. A vegen mar szinte fiut akartam emiatt :)


Kepzeljetek, nekem tegnap estere egyik naprol a masikra kipuposodott a hasam :D eddig semmi nem latszodott, most meg ott van egy kis csucsos pocakocska a koldokom alatti reszen. Annyira cuki. teljesen oda vagyok erte :D 14+6 hetes vagyok ma. Nella neked mar egyertelmuen varandos pocakod van? :)

222. Lindsay2 (válaszként erre: 221. - Nella29)
2021. okt. 13. 10:54
Szerintem a zsivanysagokra amúgy nem lehet felkeszulni, ezt az adott szituáció életkor fogja hozni.. És nem kell egyből mummuskent beskatujazni a saját babánkat hogy ő biztos rossz lesz... Attól válunk majd jó szülőkke h ezeket együtt megoldjuk és atugorjuk. Minden gyermek más és más.. De ettől csodák nekünk. A szüléstol nem tartok már ezerszer elképzeltem, császár természetes szülés... Én természetes apás szülést szeretnék és ha van rá lehetőség vízben vajjuldast. Én amitől rettegek az az előtte lévő hónapok, ultrahangok h minden rendben legyen valamint én a koldokzsinortol 🙈🙏🙏🙏hogy nehogy rá köré... Hurkot csináljon, tudom hülyeség de nekem ez a parám, sajnos közeli ismerőssel törtent ilyen szülés előtt 3nappal 🙏inkább ne beszéljünk róla, valószínű ezért van bennem 😔
221. nella29 (válaszként erre: 220. - Lindsay2)
2021. okt. 13. 10:45

hát én még tartok kicsit ezektől a csibészségektől :D én jó kislány voltam, meg a testvéreim is jó gyerekek voltak, így nálunk ez kicsit ismeretlen terep. még van pár hónapom azért felkészülni rá, kelleni is fog :D

te nem tartasz a szüléstől? bennem azzal kapcsolatban is elég nagy a para...

220. Lindsay2 (válaszként erre: 219. - Nella29)
2021. okt. 13. 10:31

Oh ez nem,, nem,, től függ, én is a férjem is olyan rosszak voltunk h szegény szuleinknek már harminc x évesen vernyomas csökkentőtt kellett szwdniuk 🤦‍♀️🤣🤣🤣úgyhogy ha kislányunk lesz, akkor is végunk ha kisfiú akkor is..

De én nem bánom, felkészülök a csibeszsegekre 🙈💪💪💪

219. nella29 (válaszként erre: 218. - Lindsay2)
2021. okt. 13. 10:16
mi egyet szeretnénk :) persze nem azt mondom, hogy ez nem változhat meg, de egyelőre így gondoljuk. pláne így, hogy kisfiú :D ha a második is fiú lenne abba bele se merek gondolni :D a férjem egy nagyon rosszcsont kisfiú volt, és ha csak egy kicsit is hasonlítani fog rá, akkor nekem nem sok ép idegszálam marad pár év múlva :D
218. Lindsay2 (válaszként erre: 217. - Nella29)
2021. okt. 13. 10:01

Én mindig 2 vagy 3at.🤦‍♀️🤦‍♀️De a páromnak van már kettő, jó nem velünk élnek de akkor is.

Valamint én már 33vok a párom 43 Úgyhogy ha szeretnénk 2.at nem varhatunk sokáig vele. De szívem szerint 3at szeretnék.

Es ti?

217. nella29 (válaszként erre: 216. - Lindsay2)
2021. okt. 13. 09:44

igen igen, a mindjárt megjön érzés nálam is néha jelentkezik, de gondolom ez normális :)


és amúgy hány babát szeretnétek? tudom, hogy most örülsz, hogy ő van nektek, de biztosan gondolkodtál már rajta :)

216. Lindsay2 (válaszként erre: 215. - Nella29)
2021. okt. 13. 09:31
Szia, de igen nekem is szokott lenni, amit rendszeresen megszokásból csinálom a nxujtozkodas, és akkor szokott picit belenyilalni. Illettve ahogy nő a mehem , én meg most is szoktam érezni nem görcs hanem mintha mindjárt megjonne érzés.
215. nella29 (válaszként erre: 214. - Lindsay2)
2021. okt. 13. 08:46

a fáradtág ismerős, engem is végigkísért az első pár hétben, de valami brutál módon :D legszívesebben egész nap csak aludtam volna. aztán a 10-11. hét fele mérséklődött, majd eltűnt, de még néha előjön nekem. de lehet csak azért, mert napközben jobban elfáradok, nem tudom.


a többi tünetet én is egész jól megúsztam, hányinger nálam is volt, de hányás nem szerencsére.


haha szegény férjed, bár szerintem nem bánta :D de cukik amúgy ilyenkor, lesik minden kívánságunk. az én férjem is mindig úgy megijed, ha hirtelen felállok és belenyilal a hasamba a fájdalom, vagy csak begörcsöl a hasam picit...egyből ugrik, hogy mit hozzon, mit segítsen, nagyon fáj? :D

de szerencsére már megtanultam lassan felállni, bár még mindig elfelejtem néha. neked nem szoktak ilyen belenyilalások, apró görcsök lenni?

2021. okt. 12. 20:30

Nem halisten, én nagyon megúsztam minden kellemetlenebb tünetet. 🙏Hányni egyszersem hánytam rosszul is talán 2szwr lettem autóban, nemigen bírom a hosszú utakat. Ami első perctől van az a kegyetlen fáradtság 🤦‍♀️ és mostanában a gyomoreges...

Kívánni sem kívánok nagyon tipikusan semmit, bár az elején 7 8.het körül megvesztem a kínai csípős levesert. Szegény férjem volt h nap mint nap elment nekem venni mert annyira kívántam, bár tudtam h a csipossel vigyázni kell mégis... 🙏

213. nella29 (válaszként erre: 212. - Lindsay2)
2021. okt. 12. 16:04

én is femibiont szedek :) C, D vitamin és magneb6. most az orvosom azt mondta a magneb6-ot csak akkor szedjem, ha fájdogál a hasam, illetve a D vitamin fontos, C vitaminból pedig 500 mg elég naponta, mert megterheli a veséket. eddig 1000-ret szedtem, tök jó :D szóval nekem ennyi, az első trimeszterben folsavat szedtem még.

Kalciumot kérdeztem a fogorvosi vizsgálaton, mert én is olvastam, hogy kell a babának és elszívja tőled, és emiatt romlanak a fogak stb. na, hát ez hülyeség, ne hidd el, nem ezért :D


de persze orvosok között is más a vélemény, lehet az enyém ezt mondta, a tiéd meg tök mást fog :)


nekem nem volt eddig sem kívánósságom szerencsére, az első pár hétben farkaséhség, na az annál inkább :D neked a tüneteid között volt/van?

212. Lindsay2 (válaszként erre: 211. - Nella29)
2021. okt. 12. 15:42

Na akkor izgi lesz ez az október vége 🙏meg amit még nagyon várok a Karácsony 🙏🤰❤️

Hát én Femibiont szedek.

Valamint omega 3,

Es 1 kapszulát meg amiben magnézium kalcium és d3 van.

Aztán megmondom őszintén valaki ezt mondja valaki azt. Sógornom nem is szedett semmit.

Amit ő mondott Hogy a K, D, kalcium a legfontosabb a babának.. Te mit hallottál és mit szedsz? Kívános vagy amugy?

211. nella29 (válaszként erre: 210. - Lindsay2)
2021. okt. 12. 15:31

én is azt csináltattam :) hú, jó hamar levették a vért akkor, több mint 1 hét múlva mész csak ultrahangra. győzd kivárni az eredményt :D amúgy én is azon a héten megyek vissza, 29-én a 20 hetes nagy genetikai ultrahangra :) lesz izgalom október utolsó hetében.


szedsz vitaminokat? tegnap kifaggattam a dokimat erről, azért foglalkoztat most a téma :)

210. Lindsay2 (válaszként erre: 209. - Nella29)
2021. okt. 12. 15:19

De jó, szép lehet szürke bézs..

Igen kombinált tesztet csinaltattunk csak, a vért már levettek, ultrahangra sajnos csak 25.re kaptam időpontot. De előtte a dokim csinál 12hetws ultrahangot 19.en. Igen felesleges annyi rucit venni mert észre sem vesszük és már totyog kúszik mászik 🤣

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook