Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 szeptember indul az óvoda!( kiscsoportosok, beszoktatás) fórum

2009 szeptember indul az óvoda!( kiscsoportosok, beszoktatás) (beszélgetős fórum)


125. marcsix (válaszként erre: 123. - Rexona)
2009. aug. 27. 07:43
Nem tudom, hogy van-e gyereked, vagy oviba szoktattad e már? de szerintem az, hogy idegesebb a szülő, az nem kimondottan igaz. Inkább a nyugtalan, izgulósabb, aggódóbb, de szerintem ezek megfelelőbb szavak a szülő érzéseire. Szóval szerintem ez normális. Milyen anya is lenne az, aki csöppetsem stresszelni, aggódna, féltené a gyerekét, hanem szó nélkül bedobná az oviba, és otthagyná. Nekünk az ovónéni mondta, hogy nehogy eltünjünk egyből és otthagyjuk a gyereket. Maradjunk vele nyugodtan amig igényli az első napokban, mindig magyarázzuk el neki, hogy mi fog történni, és mikorra megyünk érte. Mondta, hiába érezzük ugy hogy tök jól ellesz pl. akkoris maradjunk kicsit vele, mert a gyerekeket jobban megviseli, ha csak ugy otthagyjuk. Természetes dolog az, hogy előjön a szülőkben a :most mi lesz? Bántották e a gyereket stb. Én eleve szólni fogok az ovónéninek, hogy figyeljenek azért legyenek szívesek arra, hogy nagyon ne bántsák a Krisztiánt, mert szegénykém még elve a legkisebb is a csoportban, és mindig minden ostoba hüle gyerek megtalálja, és piszkálja, köpködi, a strandos szitu amit már írtam, és nemszeretném ha egyből elvennék a kedvét. Ő is lesz nagyobb, érik, tanul, erősödik, és később megfogja védeni magát. A mai világba, ahol már egy 4 éves vízalá nyom egy tőle kisebb gyereket, ott azért jó hogy elgondolkodom rajta, hogy bántották e? Sőőt az gyógyszerek, kezelés a mai világban azért nem egy olcsóság, kenőcs, stb. Ugyhogy azért meggondolandó, hogy a gyermekem kék zöld foltosan jöjjön haza, vagy az orrából ömöljön a vér stb.Persze hogy elmulik a sírós kezdet, sőt nem minden gyerek fog sírni, alapjáraton a gyerek rá is kényszerül, hogy ne sírjon mert kinevettik, kiközösítik. Hát könyörgöm a kényszerrel kellhogy leszokjon egy 3 éves, amikor 3 évig csak az anyukájával és apukájával volt otthon, most pedig uj közösséget kell hogy megszokjon. ?? Mindegy. Én sem haragszom, nem azért írtam, csak nem kell hogy megsértődj, ha valaki félti a gyerekét, és azt mond, hogy többet ide nem írok... Majd ha átvészeljük az első beszoktatásokat és első napokat, utána már nekünk is könnyebb lesz, és talán másképp látjuk.
124. Napsugár08 (válaszként erre: 122. - 3a92f8d690)
2009. aug. 26. 22:29
Szia! Megijeszt, amit írsz, mert szept. 1-én kezdjük a beszoktatást, és pont ettől tartok hetek óta. Pici fiam rettentő hisztis tud lenni, lehet, hogy hetekig el fog ez húzódni? Van még egy 16 hós fiam, és 5 hét múlva születik a harmadik. Én nem tudok heteket a beszoktatással bajlódni. Ráadásul egyedül...
123. rexona (válaszként erre: 122. - 3a92f8d690)
2009. aug. 26. 22:28

Biztos, hogy ilyen drasztikus volt a mai nap?

A szülőt sokszor jobban megviseli az óvodai kezdet, mint a gyermeket.


Mégegyszer jó, és gyors óvodai beszoktatást kívánok mindenkinek!

De többször úgy gondolom nem írok ide.

Ne gondolja azt bárki, hogy haragszom. Nincs miért. Csak látom, hogy mennyire ideges mindenki. Maga a szülő is ideges. "Most mi lesz? Hogy lesz? Bántották a gyereket? Mit mondhattak neki?"

Ez nem jó példa. Ha nyugodtságot lát a gyerek, amikor az anyuka otthagyja az oviban, akkor az sokkal jobb neki.

Elfog múlni a sírós kezdet.

Nézzétek meg a többi csoportot. Vannak sírós nagycsoportosok?

:-)

2009. aug. 26. 22:15
Sziasztok ma voltunk oviban 8 ra vittem 11ig 8AZT MONDTÁK MENJEK NYUGODTAN HAZA )mÁRVOLTUNK ELŐTTE 3 Szor akkor ugye semmi baj mert az udvaron voltak!!Na ezek mikor mentem érte 11 kor elkezdték mondani hogy a fiam nagyon hisztizett stb :-SS nem ült le 10 óraizni kiszökött az udvarra és engem követelt!!ÁÁÁÁÁÁ szóval azt mondták már az udvaron semmi baj nem volt!!Holnap sak 10-11 ig vihetem (Mit csinálhatott ez velük?)és ott kell legyek vele:-S így mikor szokja meg??Na szóval kedden megyünk a mélyvízbe mert pénteken nem mehetünk ellenörzés miatt!!!Azt mondták ő az egyetlen aki beszokatáson van és inkább legyek ott!!Persze hogy nem ő volt az egyetlen hanem 1 másik kisfiú is ..........de az más!!!Aha ...nyalisok ennyi!!Úgyhogy kicsit nem jól sült el a mai reggel !!
121. petra523 (válaszként erre: 120. - Marcsix)
2009. aug. 26. 21:56
Az jó nagyon, hogy ilyen lelkesen várja az ovit:)) Nekem is utána kell járnom, hogy mikor jönnek látogatni. Mi csak októberben kezdünk, ami olyan szempontból nagyon jó, hogy mivel épp a tetőteret építjük be, ha most jönnének, igencsak nagy felfordulás fogadná őket...
120. marcsix
2009. aug. 26. 16:49
egyre nagyobb lázban égek, az ovival kapcsolatban. Sajnos csak 8.án megyünk, de már Krisz minden félórában erről kérdez, és mivel voltak az ovónénik is ma, így már őket is hiányolja. :) Tiszta jó.
119. rexona
2009. aug. 26. 10:07

Sok sikert mindenkinek, és örömöt a tanévkezdéshez az oviban.

Egy a lényeg: boldog legyen a gyermek. Előbb-utóbb úgyis megszereti az ovit.

118. c95c921ae7 (válaszként erre: 113. - Rexona)
2009. aug. 25. 22:49
Persze. Minden orrfolyással egy idő után nem lehet otthon maradni, mert akkor ki jár oviba, de a lázas, erősen köhécselő, hasmenős stb gyerekekkel van problémám. Mert nekik nem kéne ott lenniük..és mégis.
117. marcsix (válaszként erre: 115. - Rexona)
2009. aug. 25. 18:30
Háát ezt én is nagyon furcsállom, főleg egy olyan oviban,ahol sok játék sincs, mert kis szegény a mazsola csoport. Azért majd beszélek a szülőkkel erről. :) Mindenképpen.
116. marcsix (válaszként erre: 113. - Rexona)
2009. aug. 25. 18:29
:) nálunk pont iígy zajott az egész. Felolvasták a szabályzatot, és tényleg ahogy mondod, minden úgy volt. Akkor azért is jönnek látogatni, hogy felmérjék, hogy ki milyen környezetben lakik stb.
115. rexona (válaszként erre: 112. - Marcsix)
2009. aug. 25. 18:14

Ami furcsa nekem, hogy nem lesz csoportpénz.

Általában mindenhol van, és teljes mértékben a gyerekekre van költve.

114. rexona (válaszként erre: 112. - Marcsix)
2009. aug. 25. 18:11
Most olvasom, csak, megvolt az első látogatás!
113. rexona (válaszként erre: 107. - Marcsix)
2009. aug. 25. 18:09

Szia.

Nálunk a betegség kérdés úgy zajlik az óvodában, hogy a legelső szülői értekezleten, sőt még az óvodavezető is felolvassa nálunk legelőször az óvodai házirendet, és kitér arra, hogy hivatalosan csak: egészséges gyerek járhat az óvodába! Ha beteg volt, akkor orvosi igazolást kell hozni, hogy meggyógyult.

Nálunk ezt elég komolyan veszik.

De sajnos, itt jön az emberség. Őszinte leszek, előfordult már, hogy a kedvezőtlen családi helyzet miatt (ez alatt sok mindent értek), megengedtük, hogy otthon megkapta a gyermek a gyógyszert és mégis bejött oviba. (itt nátha, vagy súlyosabb orrfolyás volt).

Tudom sokan felháborodnak ezért, de ezt csak azért írtam le, hogy az óvónőnek is van szíve. Ez egy olyan eset volt, ahol tudtuk, hogy a gyereknek jobb helye van az oviban, mint "otthon".

A másik dolog: főleg kiscsoportban, amikor a gyerek bekerül egy közösségbe, akkor sajnos még ha egészséges minden gyermek, akkor is könnyebben megbetegedhet. Ezt a közösség hozza magával. Ezt orvosok is mondják. Megfigyelhető, hogy kiscsoportban még sok a betegség miatti hiányzás. Középsőben már lényegesen kevesebb. Nagycsoportban viszont már szinte egész évben járnak a gyerekek óvodába. Ez mindenhol így van.


De a gyerekek mindenképp változni fognak ha oviba járnak. Nagyon sok szabállyal megismerkednek, sokat tanulnak, többet beszélnek....

Viszont általában rakoncátlanabbak is lesznek.

És nem kell rögtön kiborulni, ha mond valami furcsát. El kell magyarázni, hogy ha hall valami csúnyát, akkor menjen oda az óvónőhöz és szóljon neki, hogy mi történt.

De sajna a gyerek ha csak egyszer is hall valamit, ami neki nevetséges volt, vagy érdekes, vagy megdöbbentő, azt megtudja jegyezni, még akkor is, ha azt sem tudja mit jelent.


:-)

112. marcsix
2009. aug. 25. 18:07
Sziasztok lányok! Megjöttünk az oviból. Már az elején, egy pozitivummal kezdeném: Krisztiánkám jele BUSZ :) Én választottam. Papa buszvezet, és mivel az autót már a legelején ki a leggyorsabb címszóval lestoppolták, a hajó és a busz között válogattam. A hajó eléggé bonyolult volt. Igy maradt a nagy történelmű busz. Kérdés, hogy fogom megalkotni...valamit kitalálok. :)) a kis sofőrömnek. :) Szóval Eléggé pozitiv dolgok voltak, sőőt, ha problémám van a fő ovi vezetőt ismerjük a Ferivel, így van kihez menni panaszkodni :) egyidősek a gyerekek, sőőőt lesz aki még fiatalabb is Krisztől. Persze azok majd csak később mikor betöltik kezdik a csoportot. Az ovónénik nagyon helyesek mind a ketten. A foglalkoztatás délelőtt lesz, ebéd előtt, így nem lesz ottalvós középsőben sem és nagycsoportban sem. Már kiscsoportban kezdenek oktatni néptáncot, persze kis mértékben, nem fakultációs foglalkozás képpen,csak azért, mert nagy néptáncosok az ovónők. :) Most nagyon ugy festett, hogy mindenre nagyon figyelnek, a fő ovodavezető nő megkérte az anyukákat, hogy lehetőleg próbálják már megoldani, ha betegek a gyerekek, hogy otthon maradnak vele, és nemhozzák be. Mondta, hogy tudja, hogy dolgozik mindenki, de azért a gyerek fontosabb.Folyékony szappant kell vinni, törcsit ugy néz ki nem, mert megszavazta a csoport, hogy adunk be pénzt és akkor vesznek kettőt, és mossák, nekünk meg mosóport kell vinni. Marha jó, mikor itt rohad ránk a sok törölköző. A másik, hogy csoportpénzt nem akarnak szedni a szülői közösség, mert ugy gondolják fölösleges. SZóval abból lett volna a mikulás ajándék stb. Ezek már csak ilyenek. Én nem örülök ez utóbbiaknak. Kis szegény csoport, mivel nem sok a játék, aki tud, majd még visz be. Átkéne építeni is kicsit, felujítani, de nincs rá keret. Szóval ilyen segítséget is elfogadnának, meg ugye papír, írószerek stb. Nekünk éppen sok papírunk van, anyukámnál, mivel nyomdába dolgozott. Ebben még én is tudok segíteni. Van rádió viszont. :)Krisz örülni fog. Ja induláskor alig tudtam magammal vonszolni Kriszt. egyébként8.án kezdjük az ovit. Addig ugye 5-ösével szoknak be a gyerekek. Holnap pedig jön az ovónéni, azaz jönnek az ovónénik látogatni. :)Addig még összeszedem a gondolataimat, és majd azzal várom őket. MOndták, hogy cipőbe is rakjuk bele a jelet. Na megyek mert Alexandra nem bír magával.
111. c95c921ae7 (válaszként erre: 107. - Marcsix)
2009. aug. 25. 09:53
Sajnos a betegség pont így van. Beviszik betegen is. Nem lehet mit tenni..Engem is zavart a lányomnál is nagyon, mert Andrisnak hazahozott minden nyavaját és Lucát is féltettem. (volt még tüdőgyulladása is)Mikor a lányom kezdte az ovit, a fiam 4 hós volt. Onnantól folyton taknyosak voltak, aztán a tüdőgyulladás(május végén)után kivettem az oviból és így a kiscsoportba nem járt. Andris most megy, megint félek , de illúzióm nincs. Vagy nem elég erélyesek az óvónénik, vagy a szülők nem törődnek ezzel, de nagyon sokan beviszik a beteg gyereket-még olyan is volt, aki közben otthon van. Nem értem meg az ilyeneket, hisz azon kívül , hogy megfertőz mindenkit. annak a kisgyereknek is rossz, aki lázasan, fájó fejjel nem fekhet otthon a nyugalomban.
2009. aug. 25. 09:39
Sziasztok:-)) Neketek fizetni kell az oviért ????Nálunk nem kell csak a kaja és a mit tudom én mik majd belejövünk ma megyünk a beszoktatásra tegnap megvettem minden kelléket amit felírtak és kapott újj cipóket ruhákat a nagyfiú_-))))
109. petra523 (válaszként erre: 102. - Tulipan82)
2009. aug. 24. 21:57
Ja, a csúnya beszédről még eszembe jutott vmi. Az én lánykám egyke (egyenlőre), így itthon nem igazán hall ilyet. Viszont a bölcsiben, ahol a csoptársának kamasz testvére van, azért előfordult... Amikor elkezdte itthon mondogatni, hogy a kutyasze*t, akkor mondtam neki, hogy káromkodhat, ha akar, de csak azt, hogy a kutyafáját, vagy a macska rúgja meg. Ez annyira bevált, hogy másnap rászólt a barátnőjére, sőt azóta rám is, ha vmi kicsusszan, hogy "anya, így nem beszélünk":-)) Vagy kihasználtam a még néha nehezebben érthető beszédét, és mikor mondta, hogy "sajos", mondtam neki, hogy igen, ez sáros. Aztán remélem, hogy inkább ez rögzült, mint az ő általa gondolt szó:-)
108. petra523 (válaszként erre: 98. - Tulipan82)
2009. aug. 24. 21:49

A havi kiadásunk több, de nem annyira vészes. 12000 Ft a havi díj, amit fizetni kell akkor is, ha az adott hónapban csak 1 hetet megy, + 390 Ft az étkezés naponta (4x 1 nap). Így 20 eFt körül jön/hó, de ha azt nézem, a gyes kicsit több, és így vissza tudtam menni dolgozni. Ha nincs bölcsi, akkor csak a gyes van, ami nem vmi őrjítően sok... Ja, és persze ebédre, uzsira... annyit repetázik a lányom, amennyit akar (ez fontos, mert a pocakja, és Ő nagyon jó barátok:))

A jellel kapcsolatban: remélem, lehet honlapot reklámozni, de láttam már máshol is, így bízom benne, hogy nem lesz gond. www.ovisjel.hu az oldal címe, több, mint 400 jel van. Olyan hóvirág, ami nekünk kellett, nem volt, de nagyjából leírtam, hogy milyen kellene, és 1 nap alatt kaptam is választ (a 272-es számú hóvirág), nagyon gyorsak, kedvesek és segítőkészek és sztem nem is drága. Van vasalható, ragasztható matrica, cipőcimke... Remélem, az ovival jobb tapasztalataid lesznek, mint a bölcsivel, elég rossz lehetett Nektek.

107. marcsix (válaszként erre: 106. - Rexona)
2009. aug. 24. 20:27

:) Aranyos vagy, köszi, a hozzászólást. sajnos az aggódásomat talán csak leplezni tudom, mert szétaggódom az agyam :) Tudom, hogy sok a gyerek, de az ovónők azért ovónők, mert ezt vállalták. :) PErsze, az okosabbak már csak maguk között, ahol senki sem hallja, ugy használják a trágár szavakat, de szépen néznék ki, ha a gyerek hazajönne, és leordítaná a hajam a fejemről.:)Én sem mondam, hogy a gyerekem mintagyerek, azt már mondja, hogy: a kutya fülit neki:))Viszont szeretnék büszke lenni rá, ha akár az ovodatársai előtt, akár az unokatesói előtt van, nem káromkodna. :)Az nem büszkeség, és eddig én ugye nem erre neveltem.

Amiről még nem esett szó, az a betegség.


Engem pl. nagyon zavar, hogy sok anyuka, ha beteg a gyerek, akkor is beviszi az oviba, így a többi sajnos elkapja... Az ovónőknek nem kéne ezt megengedni. Tudom, hogy az anyukáknak sem könnyű, mert dolgozni kell, de valahogy jó lenne ha megoldanák, mert nálunk is fél éves kistesó van, és nem örülnék neki, ha hazahozná a betegséget.


Jut eszembe, sajnos az én fiam is mondta már, hogy most nem kapok kindert, mert nincs pénze apának. Persze van ilyen, de valahogy elkellett magyaráznom, hogy most nincs kinder. ÉS értelmesnek tartom KRiszt ahhoz, hogy felfogja. A kindernek pedig nagyon nagyon felment az ára. 270 ft. :(( Most ott járunk, hogy kap egy táblás, drazsés csokit, ami 99.ft.


Egy kérdés: te ovónő vagy?

106. rexona
2009. aug. 24. 19:45

Biztos nem értetek egyet néhányan, de nem könnyű ám óvodában dolgozni. Egy csoportban legalább 23 gyerek biztos van. Ráadásul mindegyik más.

És bizony a káromkodást, csúnyabeszédet is elég nehéz kiküszöbölni, főleg nagycsoportban.

Általában úgy szokott lenni, hogy a gyerekek nem mondják az óvónők előtt, mert tudják, hogy illetlenség, de játék közben, vagy az udvaron sajnos még mondhatják egymásra.

Mostanában már van az óvodában "illemtan" játékos foglalkozás is. (szeretik a gyerekek)

Higyjétek el, hogy az óvónők odafigyelnek a gyerekekre, de én még nem nagyon találkoztam olyan csoporttal, ahol a gyerekek mintagyerekek lettek volna.


Főleg most!!!

Ebben a rohanó világban. A szülők is idegesebbek a megélhetés miatt. Kapcsolatok mennek szét. Ezeket mind látja a gyerek. És sokszor elis mondják az oviban.

Mit szóltok ahhoz,amikor 5-6 éves gyerekek már az anyagiakról beszélnek?

Sajnos sok van ilyen mostanában.


Egy a lényeg: ha súlyosnak mondható probléma van az oviban, vagy bármi olyan dolog amit nem ért a szülő, akkor természetesen meg kell beszélni.

És egy jó tanács: nem jó, ha a szülő túlságosan aggódik, legalábbis ne mutassa ki nagyon a gyerek előtt, mert annál rosszabb lesz a beszoktatás.

És beszoktatáskor jó lenne, ha legalább a szülő nem sírna.


Remélem segítettem.

105. c95c921ae7 (válaszként erre: 104. - Tulipan82)
2009. aug. 24. 19:43
Köszi:)
2009. aug. 24. 19:41

Szia Milla!


Ment a privi. :-)

103. c95c921ae7 (válaszként erre: 102. - Tulipan82)
2009. aug. 24. 19:31
Nekem is küldjétek ezeket ..lécci..
102. tulipan82 (válaszként erre: 101. - Marcsix)
2009. aug. 24. 19:20
1etértek, h. nem jó homokba dugni az embernek a fejét, az nem visz előbbre. Alapjáraton és is kinmyitom a számat ha bármi van, dehát akkor úgy láttam jónak, ha nem csinálok cirkuszt. A kakilás nálunk is szertartás, persze nem szó szerint. :-D Kevin szól, h. anya, kaki lesz, megyünk a wc-re, fel a szűkítő, aztán ha végzett, megyek segítek neki, de nálunk ez annyiban más, h. csak 1 pici papírt engedek Neki letépni, mert régen vt. h. métereket húzkodott le.. :-D Na és ha megtörölte a kis papírral, akkor lehúzza, ha nem ment le rendesen, akkor még cucálhat, aztán irány a fűrdő, kéz és popsimosás. Ő ezt szokta meg.Az oviban szülőin mta az óvónő, h. kérnek be minden hónapban nedves törlőkendőt, állítólag kakilás után azzal lesz kitörölve a popsijuk.. De ezt majd könnyedén ellenőrzöm otthon, mert úgyis megmodnja ha kérdezem vt-e kaki az oviban, és ughyebár ha törlőkendővel van neki kitörölve, akkor illatosnak kell lenni a popsijának.. Ők abban a korban vannak, h. igenis tisztában kell lenniük a higiénia fontosságával. emg fogja határozni ez a 3 év a későbbi életüket. A csúnya beszédre én is kíváncsi lesze, h. mit tanul el ott, mert a legapróbb káromkodásnál is szólni fogok már rögtön másnap. Az ilyet nem szabad megengedni, tök mindegy kinek a gyereke mondja, tőlem lehet a Fiam haverja, akkor sem hozhat haza káromkodást. Megírod nekem ha megkérlek annak az autós-játszós oldalnak a címét? Nem tudom reklámnak számít-e, de ha igen, akkor elküldöd priviben? előre is köszi!! :-) Én + küldök regizős sms-oldalt, napi 3 üzit lehet onnan küldeni, + ingyen filmnézős oldal címeket. :-)Küldöm is..priviben.
101. marcsix (válaszként erre: 100. - Tulipan82)
2009. aug. 24. 18:54

:)) Az igazság az, hogy én nem vagyok benne,hogy biztos jó ötlet az, hogy nem szólunk, ha valami van. Igenis szólni fogok, a mai világban az élelmes, és leleményes ember marad fenn. A többit csak kihasználják. Ha valami történik, másnapr reggel sorolom vissza az ovónőnek, hogy valamit találjon ki. azért 3 év, mégiscsak 3 év, és eléggé meghatározó a gyermek életében. Ha fogkeféről, ha cipőről ha verekedésről bármiről van is szó. Ja cipő, lehet azért megy ki a benticipőbe, mert nem tudja még bekötni, és az ovőnénik nem segítenek. Hát kéremszépen, akkor minek az ovoda. Én is tudom fejleszteni a gyerekemet, tanítani játszani és enniadni neki. Azért vannak, hogy segítsék. Pl. Krisz ha kakil, még nem olyan ügyes, hogy kitörölje a popóját... (bocsi a témáért) ...Hogyisvan ez??? Akkor kakisan fog odabent szaladgálni??? Jesszus. Jajj nekem, ugy érzem, hogy már az első napokban összetűzésben lesz részem, na jó, remélem azért itt nem olyan a helyzet, majd kiderült. És ha a gyerekemen csattan az ostor, ugyis megtudom, na akkor nem teszik zsebre amit kapnak. Sőt, ha olyanok, kiveszem azoviból, megyünk másikban. Ott persze egyből elmesélem, hogy az előző oviból mért vettem ki, talán akkor másképp állnak vele majd szóba. JObban odafigyelnek. Nagyon örülnék,ha rászólnának a gyerekekre, ha csúnyán beszélnének, mert Krisz nem igen szokott, és nem szeretném ha sok ilyet tanulna.

Krisz nagyon várja, és mindig mondja, ha róla beszélünk, az oviról, hogy anya sírni fog. Igen. Anya sírni fog, mert nem tudna egy fél percet sem a gyermeke nélkül lenni. Biztos vagyok benne, hogy berohan a gyerekekhez, és mondja majd nekik, hogy gyertek, gyertek velem játszani. Én meg az ajtóban, vagy ablakban fogok zokogni... de hogy miért... ??

Itthon szoktunk építőzni, rajzolni, szinezni, az neten van egy játék, ahová belépünk, ott van mese, autós oldal, kirakó, szinező, autó mosó, közlekedj okosan, na ott szokott játszani, mesét néz, alszunk, és Alexandrával is játszik.biciklizünk, sétálunk. lövöldözünk, stb. :))

Az idő jó, hál istennek hült valamennyit, de nem sokat. Még nem öltöztünk fejjebb.

Sajnálom, hogy nem érzed magad valami jól. Remélem hamar rendbe jössz :)

100. tulipan82 (válaszként erre: 99. - Marcsix)
2009. aug. 24. 18:16
Sztem is durva, h. ilyen előfordulhat és ezt megengedi a bölcsivezető, mert ez azt jelenti, h. nem tartja kontroll alatt a beosztottait.. Az biztos, h. jó tanulság vt. a bölcsi. A legkisebb jelnél is szólni fogok az oviabn, mert rájöttem, hha 1x hagyod, akkor bármit meg fognak engedni maguknak. Mindenki mást hoz otthonról, más szokásokat, de nekünk szülőknek akkor is az a feladatunk, h. megvédjük a gyerekeink érdekeit!! Várja már Krisz, h. mehessen? Különben lementettem kedvenc oldalakba az ovis témájú régebbi topicokat, és van ott egy olyan hozzászólás amiben egy óvónő írja, h. náluk miket kérnek a szülők részéről a gyerekeknek oviba. Hasznos amiket ír, főleg az praktikus amiket javasol, h. mindig legyen az oviszsákban. Teljesen egyetértek Veled a cipő kérdésben, amikor Fiammal történtek a pl. 1 nap alatt elhasználódott cipő probléma, én is nagyon kiakadtam! Csak aztán úgy voltam vele, h. tök felesleges balhét rendezni, mert sem a cipők ára nem térül +, sem az állapota nem fog hirtelen megjavulni. + aztán a Fiamnak sem akartam ártani, nehogy érje bármi negatív a bölcsiben, merth. beszólt az anyuka.. Pedig nagyon megérdemelték vna.. Elmondom Neked vt olyan, h.farsangra vittünk hobby boltból beszerzett hajtogatós lufikat+több csomag metálosat, aztán kaptak szerpentint, több zacsi chipset, üdítőt, házi sütit, és épp csak annyit böfögött a gondozó,h. 'KÖSZ'. Ennyit, szó szerint! Hozzáteszem amúgyis nagyon prosztó stílusa vt.. Azért érdekelt vna, h. az ilyennek hogy van türelme egész nap a gyerekekkel foglalkozni. Már próbálok nem gondolni a rossz dolgokra, de azt akkor sem tudom felfogni,h. nincsenek kontroll alatt az ilyen maguknak mindet megengedő emberek.. Jó is lesz már, h. kezdődik végre az ovi, aztán ott remélem sokkal jobb és tartalmasabb évek várnak a Kisfiamra, mint a bölcsiben eltöltött 9 hónap. Mivel foglalod le Kriszt? Nálatok milyen idő van? itt Győrbnen olyan semilyen, ráadásul nem is vagyok túl jól, szúrkál a hasam. Kevinnel rajzolgattunk délután. Jó lett vna pihenni kicsit, de Kevin nem akart, magára hagyni nem akartam, így inkább én is fenn maradtam.
99. marcsix (válaszként erre: 96. - Tulipan82)
2009. aug. 24. 15:52
Sajnos még csak most jutottam oda, hogy válaszoljak. :) Sajnálom, hogy ilyen dolgok történtek az oviba. Az biztos, hogy én egy fityinget sem fizettem volna. Még hogy egy 3 éves gyerek rongál. Jól kiosztottam volna őket. Biztos pedig, hogy zsebbenyúlós összeg volt eléggé. Én nagyon remélem, hogy nálunk nem lesznek ilyenek. Főleg a mai világba, mikor az ember nagyon meggondolja mire költi a pénzt, és valószínüleg nem lesz havonta pénze arra hogy uj benti cipőt vásároljon. Ha anyukámék nem lennének nem is tudom, hogyan lennének meg a Krisz ovis cuccai, mert nekünk aztán tényleg nem igazán van fölös pénzünk. Brrr a fogkeféről ne is beszéljünk. az aztán már nagyon durva dolog. Jól kikell képezni itthon a gyerekeket, hogy akármit azért ne engedjenek meg magunak az oviba.
98. tulipan82 (válaszként erre: 97. - Petra523)
2009. aug. 23. 21:59

Szia Petra!


Akkor nektek tényleg szerencsétek vt, amiért nem vt hely bölcsiben.. És így többe került a havi kiadásotok, mintha állami bölcsibe járt vna? Nem akarok indiszkrét lenni, csak a bölcsiben 368 Ft vt/nap. Ezért kérdezem.. Mert a színvonal az biztos nem vt ft-ban mérhető!:-) Én is remélem, h. jól járunk az ovival, nekem is 1ik szempont vt, abba az oviba jártam én is ahová most Kevin fog, na + nagyon sok fejlesztést végeztek. És az is nagyon tetszik, h. mennyire ki teszik az óvónők a lelküket, h. a gyerekeknek örömet szerezzenek.. (Gyereknapon ugrálóvár, arcfestés és bohóc vt az oviban, és a szülők is mehettek.) És itt + képzeld, az az óvónő lett az ovivezető, aki nekem vt anno óvónőm.. Nagyon m1 az idő, szinte még most sem hiszem el.. :-) Mi lesz a jele Lánykádnak, h. találtál neki vasalható matricát? Hobby boltban vetted? mert ez jó 5let.. Nem tudod van-e óra jel is? Fiamnak az lesz a jele.. És én sem akarom belerajzolni a dolgaiba, az olyan végleges, és még szeretném hordatni a rucikat majd később a Kistesóval is.. (minden meg van kímélve) Ja, + én is nagyon remélem, h. végre elfelejthetjük a rossz tapasztalatokat (már ami a bölcsiben vt).

97. petra523 (válaszként erre: 94. - Tulipan82)
2009. aug. 23. 21:41
Hát rajzolni nem fogom a jeleket, mert sajna semmi kézügyességem nincs (varráshoz meg főképp nem...) Én az interneten rendeltem vasalható és ragasztható matricákat, azt teszem rá a ruhákra, cipőkre és egyéb dolgokra. A bölcsivel kapcsolatban: sajnos (utólag szerencsére) mivel faluban lakunk, nálunk nincs bölcsi, a városban pedig közölték, hogy be se adjam a jelentkezést, mert alig van hely, biztos nem fogunk bekerülni. Mielőtt Míra 2 éves lett, akkor nyílt nálunk családi napközi, és oda jár a lányom. Nagyon-nagyon jó hely, eddig max 4-en voltak egyszerre, 1 gondozónő van, aki sokat és jól foglalkozik a gyerekekkel, eddig semmi problémám nem volt. Persze az ovi, gondolom más lesz, ott csaknem 30-an lesznek egy csoportban, nem jut minden gyerkőcre ennyi idő. Viszont az ovival kapcsolatban is jó tapasztalataim vannak, mármint amit nyílt napon láttunk és ahogy ismerem az ovónéniket (az egyik az enyém is volt, mivel én is ide jártam sok-sok éve:) Sok foglalkozás van(ez inkább a nagyobbaknak), külön tornaterem, fejlesztőszoba, nagy udvar sok játékkal... Remélem, olyan lesz tényleg, amire számítok, akkor nagyon szuper 4 év vár a kicsi lánykámra:-))
96. tulipan82 (válaszként erre: 95. - Marcsix)
2009. aug. 23. 11:52

Szia Marcsix!:-)


Nem akarok általánosítani, mert minden közösség más.. Ahova bölcsibe az én fiam járt, (Győrben) na itt többször előfordult, h. vagy a férjem, vayg én amikor mentünk érte, (ez durva amit írok, pedig megtörtént, nem egyszer!!) na szóval, h. az arcára a takony rá volt szabályosan száradva!!!! Nagyon fel voltunk rajta háborodva, gondolhatod! A válasz az vt, h. nem vettük észre.. Na persze!!! Persze minden hónapban vittük a drága tisztasági cuccokat!!! Akkor ilyen, h. ugye van kinti és benti cipő.. Na, hát mind az én gyerekem, mind más gyerekén rendszeresen rajtuk felejtődött a benti cipő, kinn az udvaron!! A cipő tök sáros vt, de mondom, sok szülő kibukott ezen.. (Ja, + a takonyos témán, nem csak mi jártunk így...) + vt egy olyan eset, 1 másik kisfiúval, h. kint voltak az udvaron, és a kicsi (véletlenül bement a csopiszobába, úgy, hogy sem a gondozók, sem a dadus nem vették észre!!!) na és megrongálta a küszöböt! Minde4gyikőtök tudja milyen küszöbök vannak ilyen közintézményekben, kérdem én, hogyan tudta ezt felfeszíteni egy 3 éves a pici ujjaival??? Na és a dolog vége az lett, h. az anyuka amikor ment a fiáért délután, már a bölcsivezető várta kész tényekkel, h. a gyerek rongált, és már szóltak asztalosnak, és a költségeket szabad állnia a tisztelt szülőknek! Az biztos, h. az anyuka helyében helyre raktam vna őket, h. mi az, h. a gyerek felügyelet nélkül van, + mi az, h. ők fizessenek, amikor reggeltől-délutánig a gondozók felelőssége a kisgyerek és nem a szülőé.. Szóval nagyon sokat megengednek maguknak.. A fogkeféjét úgy hoztuk haza, (ez is csak 1 példa) hogy szabályosan bele vt rohadva a fogkrém.. Az a szerencsétlen fogkefe kb. 1x sem vt elmosva.. Vt olyan benti cipője ami 1.nap után, miután vadonatújan bevittük, h. úgy nézett ki, mint egy topis turis.. Mivel kivitték simán benne.. Hozzáteszem nem vt olcsó cipő. Tudom, h. nem kell drágát bevinni, de ha már hoztak ilyen szabályt, h. van utcai és van benti cipő, ami ráadásul nem két egyforma cipő, akkor legyenek már fair-ek a szülővel szemben.. Nálunk sem a csapból folyik a pénz.. Ehhez hasonló esetek előfordultak sajnos elég gyakran az utcai és a benti ruháival is.. Akkor egyik nap olyannal jött haza fiam, h. már nem is tudom mit kértem Tőle, válasznak ezt kaptam vissza: 'Fejezd be a cirkuszt, a kurva életbe!' Mindezt tisztán és érthetően.. Hozzáteszem, mi születése óta nem veszekszünk gyerek előtt férjemmel, ilyet meg végképp nem hallott tőlünk! Másnap kérdeztem -nem számon kértem-, h. honnan vette ezt a Fiam, a válasz, ártatlan képpel, h. itt aztán ilyet nem hallhatott a gyerekem! Na persze! 1x + vt olyan, h. korábban mentem a Fiamért, és a csoportszobában a gondozónő artikulátlan hangnemben üvöltözött a gyerekekkel! (Épp ebédeltek.) Nem tudom benn milyen vt a hangerő, de tisztán kihallatszott az öltözőbe a kiabálás.. És aza a baj, h. szinte mindenhol ez megy, mivel megtehetik.. Aki már lehúzott több évet, nem fog elmenni máshová, mert lehet meg se tűrnék új helyen.. Én személy szerint jobban örülnék, ha nem befásult szakemberek(?) lennének ilyen helyeken, ahová pici gyerekek kerülnek, hanem fiatalabbak.. Dehát van ilyen is, olyan is.. Remélem az oviban szerencsésebbek leszünk az óvónénikkel.. Mindenesetre jó tanulság vt a bölcsi.. :-(

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook