Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 1978-as Anyukák van kedvetek beszélgetni? fórum

1978-as Anyukák van kedvetek beszélgetni? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
96. zsanci79 (válaszként erre: 95. - 954fd2f620)
2010. okt. 24. 22:06
Szia! Persze. Mekkorák a gyerekecskék? :)
2010. okt. 24. 20:38
Sziasztok én is 78 vagyok és 3 gyerekecském van most találtam ezt a fórumot csatlakozhatok:?
94. Lexike (válaszként erre: 91. - Zsanci79)
2010. okt. 24. 19:24

Bizományba vesszük át. Sajnos nincs hely babakocsit .... tárolni, pici az üzlet. Mi is szerettünk volna, majd egyszer.

Szerencsés vagy, hogy jó turi van nálatok, ami itt a közelünkben van (itthonhoz) az büdi dobozos, nem is jártam csak egyszer ott, mióta gyerekeim vannak. igaz addig se.

93. Basset (válaszként erre: 89. - Jacqueeline)
2010. okt. 24. 18:12
Hogy megy?
92. Basset (válaszként erre: 91. - Zsanci79)
2010. okt. 24. 18:12
Az is fontos, hogy hol van. Ladányban pl. a város közepén van, a piactéren. Mindenki elmegy mellette...
91. zsanci79 (válaszként erre: 90. - Lexike)
2010. okt. 24. 17:21

Hát igen, a reklámnak nagy szerepe van, másképp jön át egy vidéki kisebb településen, mint Budapesten.

Szerintem a mai turkálók tök igényesek, ki van vállfázva minden, nincsen rongy, és nincs büdös. Én legalább is errefelé ezt tapasztalom. Múltkor a fiamnak vettem 5 szuper hosszúnadrágot, köztük egy adidas melegítőalsót, 1800 Ft-ért kilóra. És még túrni sem kellett órákig, mert ki volt vállfázva. Szerintem ez tök jó. Igaz, sokkal nagyobb meló, mint kiönteni egy kosárba mindent.


Ha már anyukáktól vásároltok, akkor miért nem veszitek bizományba? És akkor itt jönne be a képbe a babakocsi, hordozó, kiságy, játékok stb....bébibizi minden egy helyen:)

90. Lexike (válaszként erre: 84. - Zsanci79)
2010. okt. 24. 14:04
Árak? Változó. A gyerek ruhák 1000.- alatt vannak, egy felnött farmer 1500.- körül van. Általában akik visszajárnak nagyon meg vannak elégedve az árral és a minőséggel is. Már nagyon rég nem vettünk nagykerből, anyukák hozzák az árut, ezért nagyon szépek mert csak 1 gyereken voltak vagy még azon sem. Ezért is darabonként árazzuk, mert darabonként fizettük is. Szerintem meg inkább nálunk a reklám hiánya a baj, mert a szórólapokat nem igazán nézik meg az emberek. Nem teljesen turkáló feeling van nálunk, rendesen polcon, fogasokon minden, két gurulós turkáló kosarunk van és nincs büdös. Ezért többen azt hitték, hogy rendes ruhabolt és csodálkoztak amikor bejöttek. De én ezt szeretem ahol doboz van büdi (a környékünkön több helyen is) oda be sem megyek, viszont a barátnőm meg csak odajár, mert olcsóbb.
2010. okt. 24. 12:01

sziasztok!

most találtam ezt a fórumot :). én is '78-as vagyok, és van egy 3 éves lányom. most kezdtük az ovit szeptemberben :).

2010. okt. 23. 23:31

Ó, elég késő van, megyek, alszom egyet most már én is...

Jó éjt Nektek!

87. a26b2a1b7e (válaszként erre: 81. - Zsanci79)
2010. okt. 23. 23:28

Én egy négyezer lakosú faluban élek, és nálunk két turi van (legalábbis kettőről tudok). Ezek már évek óta megvannak. Az egyik kilósakat árul olcsóbban, a másik vállfásakat és kilósakat is, de az sem túl drága. Szerintem ha nem érné meg nekik, akkor bezártak volna már.

Mondjuk nálunk százforintosból is három volt eddig, de most az egyik már bezár, úgyhogy abból is kettő lesz. De az a kettő elég kapós.

Virágüzlet is kettő van, meg zöldséges is...

Írószerboltból viszont csak egy van ;)

Kocsmából meg hadd ne mondjam, hogy mennyi van :D))))


Én személy szerint úgy gondolnám, hogy megéri, de nem vagyok szakavatott, mert világéletemben alkalmazott voltam, és talán nem is lenne elég bátorságom egyelőre vállalkozásba kezdeni.


De egy nyolcezer fős kisvárosban, ahol egyáltalán nincs turi! Szerintem szinte kockázatmentes így első hallásra...


Akiket eddig kérdeztél, akik tapasztaltak ebben a témában, azok hány fős településen vannak, és mennyi ilyen bolt van az övékén kívül?

Mert szerintem valamiből elsőnek lenni, az igen nagy előny lehet...


És kinek van manapság pénze új ruhát venni? Pláne, hogy hiába vesz az ember új ruhát, ami olykor hamarabb elszakad, és rongyos lesz, mintha a turiban jó minőségűt vettünk volna...


Én például már hónapok óta kerestem valami normális átmeneti kabátot, és most végre az egyik kedvenc turimba érkezett is egy ami jó is rám és tetszik is, és eléggé újszerű. Nagyon megörültem neki :)

Igaz, most már lassan jön a tél, de jövő tavaszra jó lesz az még :)

86. a26b2a1b7e (válaszként erre: 77. - Basset)
2010. okt. 23. 23:13
Remélem, hogy nálunk nem lesz mandulakivét...
85. a26b2a1b7e (válaszként erre: 79. - Basset)
2010. okt. 23. 23:12

Na igen, nem könnyű meló, az biztos. Azért is mondtam, hogy csak annak ajánlom, akit nem zavar az összeírós munka. Mert igen, vissza kell menni többször is, ha nincs otthon, és van, ahol nem túl kedvesek az emberek. Ehhez a melóhoz tényleg birkatürelem kell... de igaz, hogy jól fizet. És nem utolsó sorban ez normális, bejelentett munka, ami majd a nyugdíjba is beleszámít...

Nálunk a faluban, aki összeír azt mondja, azóta állnak jobban anyagilag, amióta bevállalta ezt rendszeresen.

Persze megy fagyban, hóban, esőben, de úgy érzi, hogy megéri.

Viszont most volt olyan összeíró is a nyár eleji összeírásnál, amikor pedig tényleg jó volt az idő, hogy megcsinált vagy öt kérdőívet, majd visszadobta az egészet, hogy ez nem neki való meló, ebbe Ő beleőszül.

Úgyhogy jó előre át kell gondolni, hogy ki mit bír bevállalni...

84. zsanci79 (válaszként erre: 83. - Lexike)
2010. okt. 23. 22:34

Megkérdezhetem hogy milyen árakon árultok?

Én úgy veszem észre, hogy a kilós nagyon megy. Minden ki van vállfázva, de 2800-3000 Ft kilója, és tök szép árú. Van egy bolt ahol 1200 Ft a min. ár (felnőtt) darabonként, és min. 800 Ft egy db gyerekruha. Az a bolt megy, mert hatalmas a kínálata. De van egy bolt, ahol min. 1500, de inkább 1800-2000 FT darabja a ruháknak, na az nem igazán megy, nem is csodálom, mert én annyi pénzt nem adnék egy használt felsőért, csak ha beleszeretek.

Miért nem próbáljátok meg kilósan? Az mégis csak a turi feeling..... Vagy miért nem csináltok akciókat? Darabárason, szerintem simán belefér az, hogy kettőt fizet hármat kap (a legolcsóbb ingyen).

Ja ne haragudj, nem akarok bele kotnyeleskedni az üzletetekben, csak már olyan szomorú vagyok, mert mindenki bíztat, hogy vágjak bele, de akiknek tényleg van boltjuk (3 ilyennel beszéltem itt a hoxán)az mind bezár, vagy panaszkodik. Én ezt nem értem

83. Lexike (válaszként erre: 81. - Zsanci79)
2010. okt. 23. 21:16

Szia!

Nekünk ilyen boltunk van 1 éve. Hát nagyon sok pénzt elvitt. Igaz hibát is követtünk el ( nagy és drága helységet béreltünk). Itt nagyon lassan indult be. Nem kilóra árulunk, de szerintem szép és minőségi árut. Általában meg vannak velük elégedve. Sajnos még nem tartja el magát az üzlet, lehethogy rosszul csinálunk valamit?. Egy másik üzlet is nyilt mellettünk , ők elég rossz minőségi ruhát de nagyon olcsón adott, ő már bezárt.

82. Basset (válaszként erre: 81. - Zsanci79)
2010. okt. 23. 15:39

Szerintem megéri. Mi majd Körösladányba fogunk költözni, ott, ha jól rémlik, 6e-n laknak és ott is egy bolt volt, + a piac minden héten kétszer. Egy pár hónapra bezárt a bolt, de míg zárva volt, én meg voltam lőve... :) Mindig onnan szereztük be a nadrágokat a következő pár hónapra a gyerekeknek.

Ha ilyet nyitsz, mindenképpen legyen sok minőségi GYEREKruha, mert erre nagy szükség van. Főleg nadrág - és mindig idényruhák, mert az agyam szétállt, mikor decemberben tele volt a kosár szoknyákkal meg esőkabáttal, de szeptemberben alig találtunk normális nadrágot. A nadrág nálunk amúgy is fogyóeszköz... :(

Nadrág, szoknya, rövid ujjú, hosszú ujjú, de vékony pólók - ezek gyerek és felnőtt méretben is. Szerintem a cipők is mennek, bár én még nem vettem ilyen helyen cipőt. Farmer... Ilyesmi.


Sok szerencsét hozzá!


Amúgy pedig Egerben 4 ilyen bolt van egymás mellett és egyik sem zárt be évek óta. Az a lényeg, hogy ne legyen nagyon drága és kilóra menjen. És amúgy szinte csak ilyen helyeken vásárolok...

2010. okt. 23. 15:06

Helló csajok!

Gergő igen hamar meggyógyult, megint az a rosszcsont gyerek!

Szeretném a Ti véleményeteket is megkérdezni erről:

Mi 8 ezer fős kisvárosban lakunk, és most azon dilemmázunk, hogy nyissunk e használtruha üzlete. Angol, minőségibb női és gyerekruhák. Nálunk még nincs ilyen bolt.

Már vagy 2 hete dilemmázok rajta. Előbb is eszembe juthatott volna, mert januárba megyek vissza dolgozni, de elég gázos dolgok lettek a cégnél a fiztést, leépítéseket illetően....nemtudom bele merjek e vágni. A megyeszékhelyünkön, ami csak 40-50 ezres város, kapásból tudok 7 üzletet mondani, és egyiok sem zárt még be.

Amúgy én szeretek ilyenekbe vásárolni, a kisfiamnak a neten szoktam venni szuper gyerekruhákat. Hát nemtudom. Ti hogy látjátok? Felétek mi a helyzet ezzel kapcsolatban?

80. Basset
2010. okt. 23. 12:19

Látom, itt mindenki beteg. Jobbulást! Mondjuk, nem is csodálom, elég "vírusos" az idő.

Nálunk, hála Istennek, mindenki megvan. A fiam a héten itthon volt, mert hétfőn este belázasodott, de kedd délután már nem volt semmi baja. Az apja Csehországban kirándult (suli elvitte ingyen :)), így hárman voltunk itthon, kicsit jobb is volt így, hogy nem kellett oviba cipelni reggelente, délután meg menni érte.

tegnap este jött haza a férjem, tele élménnyel meg ajándékkal, édességgel, a gyerkőcök azt se tudják, hová kapjanak. :) Hát, kell ilyen is néha... :)

Furcsa volt ez az egy hét külön... Néha, lehet, jót tesz ez is, egy hét külön - és máris forróbb a házasság... :) Nem tudom...

79. Basset (válaszként erre: 65. - A26b2a1b7e)
2010. okt. 23. 12:15
A barátnőm ilyen állatos melót csinált majdnem, de meggondolta magát, nem volt hozzá kedve a hidegben biciklizgetni. Pedig, azt mondta, jól fizet, de elég macerás. Ha valaki nincs otthon, ahhoz vissza kellett volna mennie, stb...
78. Basset (válaszként erre: 60. - Adf2242106)
2010. okt. 23. 12:12
Iskolában dolgozol?
77. Basset (válaszként erre: 56. - A26b2a1b7e)
2010. okt. 23. 12:12

Pont ugyanez volt az én fiammal. Ő nem járt bölcsibe, csak oviba, de az első év neki is így telt. Szerintem a legtöbb gyerek így van vele.

És a fülfájás nekünk is egyik napról a másikra múlt el, Nurofennel... :)

Erről a fülgyertyáról én is jókat hallottam. Egy barátnőm évekig azzal gyógyította magát. Mondjuk, a végén csak ki kellett venni a manduláját, szegénynek... :( 30 évesen... :S

76. Basset (válaszként erre: 50. - Adf2242106)
2010. okt. 23. 12:08
Épp az a furcsa a fiatalabb barátokban, hogy nekik még nincs férjük, gyerekük... Öregnek érzem magam mellettük... :P :)
75. Basset
2010. okt. 23. 09:22
Visszajöttem. Nem volt eddig időm, most visszaolvasgatok. :)
74. Lexike
2010. okt. 22. 11:52

Sziasztok!

Sehol senki? Kár most éppen ráérek szárad a kövem, felmostam.

Jó hétvégét mindenkinek:)!

2010. okt. 22. 09:28
Sziasztok. Szép napot mindenkinek.
2010. okt. 22. 06:36

Jó Reggelt!

Csak beköszöntem, elég zsufis lesz a mai napom is...

Remélem jól vagytok, és a kis betegek is gyógyulgatnak!

71. kyra18
2010. okt. 21. 12:46

Sziasztok szép napot mindenkinek!

Ma még meg sem álltam,főzök ezerrel,mosok vasalok stb.De a kicsi fiam nagyon rendes mert hagyja,ma nagyon nyugis pedig folyik a nózija is de tök jó kedvű.Néha megtudnám zabálni olyan édes.

Remélem mindenki jól van majd jövök ahogy tudok:-)))

2010. okt. 21. 10:04

Sziasztok.

Mindenhol minden oké? Jól vagytok? Gyerkőcök?

69. a26b2a1b7e (válaszként erre: 67. - Adf2242106)
2010. okt. 21. 06:27
Még nagyon időben vagy :)
68. zsanci79 (válaszként erre: 65. - A26b2a1b7e)
2010. okt. 20. 16:03
Az én egyik ismerősöm is a KSH-nál dolgozik, ő is ugyanezeket a plussz munkákat vállalja.
67. adf2242106 (válaszként erre: 65. - A26b2a1b7e)
2010. okt. 20. 14:48

Nagyon szépen köszi. Utánna fogok nézni a jövőévi feladatnak. Lehet, hogy ha időben jelentkezem, akkor van esély:):):)

További jó munkát:):)

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook