Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vöröslencse krémleves csicsókával recept

Vöröslencse krémleves csicsókával recept

A Vöröslencse krémleves csicsókával hozzávalói:
1 zacskó vörös lencse
4 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
8-10 szem csicsóka
1 csokor friss petrezselyem
Mangalicazsír vagy pálmazsír vagy olívaolaj

Fehérbors


A Vöröslencse krémleves csicsókával elkészítési módja:
A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom, a zsiradékon, fedő alatt kicsit megpárolom. A csicsókát megtisztítom. A lencsét szűrőben lemosom, a fazékba borítom, beleteszem a csicsókát is, majd felöntöm vízzel. Hozzáadom a tisztított fokhagymát, a fűszereket, és addig főzöm, amíg a csicsóka is puha lesz. Egy picit hűlni hagyom, majd botmixerrel pépesre turmixolom. A csicsóka helyettesíti a keményítőt és a lisztet. Visszateszem a fazekat a tűzre, és egy kicsit összeforralom a levest.

Friss apróra tépkedett petrezselyemmel, forrón tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vöröslencse krémleves csicsókával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook