Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csicsóka fokhagymával és angolszalonnával recept

Csicsóka fokhagymával és angolszalonnával recept

A Csicsóka fokhagymával és angolszalonnával hozzávalói:
400 gramm csicsóka
3 fej fokhagyma
100 gramm angolszalonna
1 fej lila-hagyma
100-200 ml zsemlemorzsa
vaj
frissen őrölt bors

5-7 evőkanál. víz


A Csicsóka fokhagymával és angolszalonnával elkészítési módja:
A csicsókát meghámozni. Egy serpenyőben vajat olvasztani, majd az apróra vágott angolszalonnát ropogósra sütni benne. Ezután félretesszük. A serpenyőbe beledobáljuk a csicsókákat, a fokhagymát. A végén hozzá adjuk a lila-hagymát, sót, borsot, majd belekeverjük a vizet is. 8-10 percig lefedve, kis lángon párolni, néha meg-megrázni az edényt. Ha eléggé megpuhult, akkor levenni a fedőt, és addig párolni, amíg a folyadék elpárolog a serpenyőből. Egy másik serpenyőben vajon aranyszínűre sütni a zsemlemorzsát. Ebbe belekeverjük a hagymás csicsókát és a szalonnát is hozzáadni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csicsóka fokhagymával és angolszalonnával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook