Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Valaki tudja esetleg, hogyan lehet házilag joghurtot készíteni? fórum

Valaki tudja esetleg, hogyan lehet házilag joghurtot készíteni? (tudásbázis kérdés)


2012. szept. 6. 20:40
1l 3,5 % zsírtartalmú tejbe 2 db Danone élőflórás joghurtot keverek,beleteszem a joghurt készítő gépbe,és reggelre kész is a friss joghurt. Gép nélkül is lehet készíteni.
2012. szept. 6. 18:03

be kell oltani a tejet joghurttal

aztán elszaporodnak a nemtudommicsodák benne és kész

mehet a következő adag

2012. szept. 6. 17:50

Na, majd megkérdezem pontosabban a barátnőmet.

Rendszeresen csinálja.


Biztos sok módszer jó, nem biztos, hogy egyetlenegy a kizárólagosan jó.

Valszeg kell valamennyit kísérletezni.

12. 298b15dfdd (válaszként erre: 11. - Virus2008)
2012. szept. 6. 12:03
Sohasem csinálom forralatlan tejből,Danont szoktam hozzáadni. Kecsketejből készítem.
11. virus2008 (válaszként erre: 1. - 241349700b)
2012. szept. 6. 11:34

Én őszintén szólva nem vagyok híve az otthoni készítésnek,ugyanis ezen termékek esetében elég egy apróbb hiba, és a mikroflóra más irányt vesz, akár még káros is lehet.


Másodsorban kezeletlen tejhez is elég nagy bátorság kell felforralás nélkül nem akcióznék a drága tbc miatt.


Ráadásul a tejipar nem olyan egyszerű ismerni kell a kultúrákat azoknak mennyiségét, illetve beoltási hőmérsékletét, alvasztási idejét,nem olyan egyszerű ez.

10. virus2008 (válaszként erre: 9. - 298b15dfdd)
2012. szept. 6. 11:23
Igen a hőmérséklet stimmel csak éppen nem gombákról beszélünk hanem baktériumokról,termofilekről főként.Egyedül gomba a kefirben van.
2012. szept. 6. 10:27

Arra azért nem árt figyelni,hogy a joghurt,tejföl friss legyen.A 40 fokos hőmérsékletet be kell tartani,mert különben nem indul meg a gombák szaporodása,túlhevíteni sem szabad.

Visszahűtött tejet melegített üvegbe teszem,aztán száraz dunszt,addig amíg teljesen ki nem hűl.

2012. szept. 6. 10:25
2012. szept. 6. 10:23
Házi tejet felforralom, 38-39 fokig hagyom kihűlni, belekeverek 2-dl vásárolt joghurtot, vagy tejfölt. Betakargatom, hagyom állni kb 10 órát, de élőbb is megkóstolom, mert ha sokáig áll a "melegágyban" savanyú lesz...azután mixerrel kikeverem....
6. 241349700b (válaszként erre: 2. - 518baa96c3)
2012. szept. 6. 10:12
Ezt a joghurtosat már próbáltam, s nekem még 2 nap alatt sem lett belőle joghurt, csak ugyanúgy tej maradt. Igaz én teljes tejből csinálom, de kecsketejből. Nem tudom miért nem sikerült.
2012. szept. 6. 10:11
Te jó ég, ha ez ilyen egyszerű, akkor elég nagyot kaszálnak a tejiparban :DDD
2012. szept. 6. 10:09

A házitejet langyos helyre téve letakarni. A közepébe néhány csepp citromot csöppenteni.

Így hagyni "megaludni". Utána hűtő és már kész is.

2012. szept. 6. 10:03
Kóstoltam, nagyon finom volt...
2012. szept. 6. 10:03

Van egy barátnőm, aki igazi teljes házitejet vesz a szomszéd tanyáról (tehát, ami nincs lefölözve),

és egy 2 literes edénybe töltve hozzáad egy doboz élőflórás joghurtot. 3-4 óra elteltével 2 liter joghurtja lesz (van 3 férfi a családban, bekajálják).

2012. szept. 6. 09:59
Valaki tudja esetleg, hogyan lehet házilag joghurtot készíteni? Minden vélemény érdekel!!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook