Utálom, ha a kovászos uborkába fokhagymát tesznek. (beszélgetős fórum)
Nálunk is anélkül készül, így szeretik a vevők.
Elmondanám, hogy én régen tettem fokhagymagerezdeket az általam készített kovászos uborkába. De mivel többször is azt tapasztaltam, hogy megfeketedett az érlelés során a beletett fokhagyma a kovászos uborkalében, emiatt már nem teszek bele fokhagymát. Amúgy a kovászos uborka így is nagyon finom fokhagyma nélkül. Idén is fogok csinálni és nem is keveset, sőt már télire is el szoktam tenni pár üveggel egy kevés nátrium-benzoáttal megszórva a télire eltett kovászos uborkák levének a tetejét.
Hol vesztek télen uborkát amiból készül a kovászos uborka?
Mi is tudnánk venni csak mi télen az aktuális,(szezonális) dolgokat esszük.Úgy mint, vödrös savanyú, savanyú káposzta.
Nem tudom mitől van, hogy valaki nagyon szereti a savanyúságokat, mások egyáltalán nem, semelyiket...én simán megterítem az asztalt és savanyút nem veszek elő, mert nem jut eszembe, hiszen nem szeretem 🙂 Pont olyan, amikor férjemet látogatta kollégája, meg se kínálta kávéval, mert ő nem issza. Pedig tényleg gombnyomásra kész. Alkoholollal is igy vagyunk, ha mi nem iszunk, biztosan más sem 😀
Én szeretem a kovászos uborkát. Ritkán csinálok, pedig minden adott lenne hozzá. De valahogy nem úgy sikerül, ahogy szeretném. Nem az igazi. Több helyen ettem már, az enyém a középmezőnyben van, a saját megítélésem szerint. Viszont nagy savanyúság evő vagyok, ezért nem is csinálok belőle gondot. A változatosság jó.
Idén még nem is csináltam kovászos uborkát. Lehet, hogy nem is fogok. Salátaféléket annál inkább.
Egyszer csináltam, bár férjem óva intett, hogy neki nem kell, nem szereti. Nekem se lett kedvenc, egy probléma megoldva.
Kik? Hány helyen eszel kovászos uborkát?
Én a vecsési savanyúságosnál szoktam venni savanyúságot. Náluk télen-nyáron van kovászos uborka is a sokféle savanyúság mellett.
Össze sem lehet hasonlítani a nyáron vásárolt kovászost a télen vásárolttal. Nyilván más technológiával készül a télen eltett, ezért nem olyan az íze, mint a nyáron készített uborkáé. A napfény elengedhetetlen a jó kovászos uborka elkészítéséhez.
Te hogy készíted télen? Ugyanolyan finom, mint a nyáron készült uborka?
Velem előfordult már h télen megkívántam, és csináltam, persze én tudok venni uborkát télen is.
Imádom a kovászos uborkát, de az utolsó nem sikerült.krumplival csináltam, ráadásul uj krumplival, fokhagyma is volt benne.Sajnos felforrt, felét megmentettem.A leve tökéletes bélbaktérium helyrehozó, mindenkinek ajánlom, főleg a leve.Télen is lehet csinálni káposztából.
Utálom a kovászos uborkát
Edd a sajátod,akkor nem kell a másét kritizálni.
Fokhagyma nélkül el sem tudom képzelni a kovászos uborkát.
De ahány ház, annyi szokás.
Az én szokásom pedig az, h a fokhagymához uborkát is teszek.
További ajánlott fórumok: