Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Utálom, ha a kovászos uborkába fokhagymát tesznek. fórum

Utálom, ha a kovászos uborkába fokhagymát tesznek. (beszélgetős fórum)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
20. hajnallányka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jún. 24. 13:17
Nálunk is anélkül készül, így szeretik a vevők.
19. Alessandro (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jún. 24. 13:13
Elmondanám, hogy én régen tettem fokhagymagerezdeket az általam készített kovászos uborkába. De mivel többször is azt tapasztaltam, hogy megfeketedett az érlelés során a beletett fokhagyma a kovászos uborkalében, emiatt már nem teszek bele fokhagymát. Amúgy a kovászos uborka így is nagyon finom fokhagyma nélkül. Idén is fogok csinálni és nem is keveset, sőt már télire is el szoktam tenni pár üveggel egy kevés nátrium-benzoáttal megszórva a télire eltett kovászos uborkák levének a tetejét.
18. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 7. - Timycat)
2023. jún. 24. 13:11
detto..-)
2023. jún. 24. 13:05
Hol vesztek télen uborkát amiból készül a kovászos uborka?
16. bozsu55 (válaszként erre: 10. - Dfc04c70e4)
2023. jún. 24. 12:46
Itt a piros pont.
15. bozsu55 (válaszként erre: 9. - Vigyefene)
2023. jún. 24. 12:45
Mi is tudnánk venni csak mi télen az aktuális,(szezonális) dolgokat esszük.Úgy mint, vödrös savanyú, savanyú káposzta.
14. globus (válaszként erre: 13. - Dfc04c70e4)
2023. jún. 24. 12:15
Nem tudom mitől van, hogy valaki nagyon szereti a savanyúságokat, mások egyáltalán nem, semelyiket...én simán megterítem az asztalt és savanyút nem veszek elő, mert nem jut eszembe, hiszen nem szeretem 🙂 Pont olyan, amikor férjemet látogatta kollégája, meg se kínálta kávéval, mert ő nem issza. Pedig tényleg gombnyomásra kész. Alkoholollal is igy vagyunk, ha mi nem iszunk, biztosan más sem 😀
13. dfc04c70e4 (válaszként erre: 12. - Globus)
2023. jún. 24. 12:08

Én szeretem a kovászos uborkát. Ritkán csinálok, pedig minden adott lenne hozzá. De valahogy nem úgy sikerül, ahogy szeretném. Nem az igazi. Több helyen ettem már, az enyém a középmezőnyben van, a saját megítélésem szerint. Viszont nagy savanyúság evő vagyok, ezért nem is csinálok belőle gondot. A változatosság jó.

Idén még nem is csináltam kovászos uborkát. Lehet, hogy nem is fogok. Salátaféléket annál inkább.

12. globus (válaszként erre: 7. - Timycat)
2023. jún. 24. 11:59
Egyszer csináltam, bár férjem óva intett, hogy neki nem kell, nem szereti. Nekem se lett kedvenc, egy probléma megoldva.
11. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jún. 24. 11:57
Kik? Hány helyen eszel kovászos uborkát?
10. dfc04c70e4 (válaszként erre: 9. - Vigyefene)
2023. jún. 24. 11:42

Én a vecsési savanyúságosnál szoktam venni savanyúságot. Náluk télen-nyáron van kovászos uborka is a sokféle savanyúság mellett.

Össze sem lehet hasonlítani a nyáron vásárolt kovászost a télen vásárolttal. Nyilván más technológiával készül a télen eltett, ezért nem olyan az íze, mint a nyáron készített uborkáé. A napfény elengedhetetlen a jó kovászos uborka elkészítéséhez.


Te hogy készíted télen? Ugyanolyan finom, mint a nyáron készült uborka?

9. vigyefene (válaszként erre: 8. - 9cb978c6de)
2023. jún. 24. 11:26
Velem előfordult már h télen megkívántam, és csináltam, persze én tudok venni uborkát télen is.
2023. jún. 24. 11:19
Imádom a kovászos uborkát, de az utolsó nem sikerült.krumplival csináltam, ráadásul uj krumplival, fokhagyma is volt benne.Sajnos felforrt, felét megmentettem.A leve tökéletes bélbaktérium helyrehozó, mindenkinek ajánlom, főleg a leve.Télen is lehet csinálni káposztából.
2023. jún. 24. 11:16
Utálom a kovászos uborkát
6. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jún. 24. 11:12
Edd a sajátod,akkor nem kell a másét kritizálni.
5. dfc04c70e4 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jún. 24. 10:10

Fokhagyma nélkül el sem tudom képzelni a kovászos uborkát.

De ahány ház, annyi szokás.

4. Főnix3 (válaszként erre: 3. - Vigyefene)
2023. jún. 24. 10:07
Úgyúgy!🤣🤣🤣
3. vigyefene (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jún. 24. 10:05
Az én szokásom pedig az, h a fokhagymához uborkát is teszek.
2023. jún. 24. 09:55
Pedig úgy a finom! 😉
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook