Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós zserbó recept

Túrós zserbó recept

Elkészítési idő 1 perc

A Túrós zserbó hozzávalói:
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 mokkáskanál szódabikarbóna + 1/2 mokkáskanál sütőpor
3 evőkanál tejföl
10 dkg margarin
2 tojás
2 csapott evőkanálkakaópor
valamint kevés darált dió, baracklekvár a megkenéshez)

A krémhez:
50 dkg túró
20 dkg cukor
3 evőknál vaniliás pudingpor
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
A tetejére:Csokimáz.


A Túrós zserbó elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport szórunk. Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rásímítjuk a túrókrémet. A túrókrém elkészítése: A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje. A túrókrém tetejére helyezzük a másik barna lapot, amelyet villával picit megszurkálunk. Sima villanysütés 190-200 fok kb 30-35 perc Ha kihűlt, csokimázzal bevonjuk.

Nem egy kalória szegény süti ,de nagyon finom és laktató!
Könnyű elkésziteni!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós zserbó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook