Tortába való krémet keresek! (beszélgetős fórum)
Mindenképpen érdemes egyszer kipróbálni,nagyon finom.Egész más,mint a cukrászdai geil torta.
Mondjuk én a piskótáját is magam sütöm.
Fejből írom,mert már sajnos nem találom -múltkor is emlékezetből csináltam.
Kell hozzá:
1 csomag vaniliás pudingpor-főzni való.
1 tábla csokoládé-lehet ét,vagy tejcsoki.
500 mili-fél liter habtejszín-felverni való.
1-2 csomag zselatin,ami főzés nélkül készítendő
Elkészítjük a pudingot az előírás szerint,majd belekavarjuk a csokoládét.
Hűtjük
Felverjük az előzőleg jól lehűtött tejszínhabot jó keményre-kevés cukrot adhatunk hozzá-alacsony fokozatról indítjuk a mixergéppel,aztán fokozatosan emeljük a fordulatszámot-vége fele habfixálót adunk hozzá,valamint hozzáadjuk a zselatinport-1-2 tasakkal.Készre verjük.
Ha kihült a pudingkrém,óvatosan belekeverjük a tejszínhabot-néha szoktam beletenni egy kis mogyorókrémet-nagyon jó ízt ad neki.ezt a pudinghoz teszem.:)
A tortát ketté vágjuk,kapcsos tortaformába helyezzük-megkenjük közepét,majd a tetejére helyezzük a maradék masszát.
Az oldalára is jut így bőségesen.
Ezután betesszük a mélyhűtőbe-1-2 órára.
Kivesszük-leszedjük óvatosan a kapcsos formát,és nagyon szép tortát kapunk.Tetejét,oldalát lehet díszíteni bármivel.
A gyerekeim egyik kedvenc tortája-mindig ez van a szülinapokon,nagyobb eseményeken.
Könnyű,és finom a krémje-nem kell bele vaj és margarin.
Nekem van egy nagyon fincsi,jól bevált töltelék receptem,amit itt találtam a neten-csokoládé krém.Rém egyszerű.
A legnehezebb művelet,a tejszínhab felverése-de az sem túl bonyolult.Ha szeretnéd,leírom.
Kókuszos krém:
5 dl tej
2 csomag kókuszos puding
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kis pohár tejföl
A tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a tejfölt. Ha valakinek nem elég édes, keverhet még bele cukrot, de szerintem nem kell. Ha nincs kókuszos puding, akkor a házi fajtáját készítem el: a tejben 2 marék kókuszreszeléket megfőzök, és tejszínes pudingot rakok hozzá. Szinte ugyanaz.
Én diótortába és gyümölcstortába teszem ezt a krémet, de bármilyen más jellegűbe jó:)
Vanília pudingból pudingot főzök ízlés szerinti cukorral, hozzákeverek 10 dkg vajat, ha kihűlt és zselatint.:)
Sok sikert!
Főzz pudingot a megadottnál kevesebb tejjel, tegyél bele kevés vajat(ettől még nem lesz vajas jellege)
Csinálj cukorból (olvasztás) dióból grillázst, ha kihűlt és megkeményedett, törd össze morzsaszerűre(pl robotgépben v. klopfolóval)és szórd a krémbe. Isssteni.
Valami fini, nem vajas, nem macerás tortakrémet keresek.
Ha van valami tuti recepted légyszi írd le.
Köszi.
További ajánlott fórumok:
- Pudingos krémet szeretnék a tortába kenni nem vajas krémet! Hogy csináljam a pudingos krémet?
- Hogyan tüntessem el a májfoltokat az arcomról? (Krémet keresek!)
- Finom főzött krémet tortába, tud valaki?
- Tortába való mazsolát mibe és mennyi ideig kell áztatni?
- Tudnátok ajánlani bőrfeszesítő krémet, ami valóban használ?
- Használja valaki az Eveline arcápoló termékek közül a problémás bőrre való krémet, arctisztítót?