Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Tibeti gyógygomba (kefir gomba) tapasztalatok, vélemények fórum

Tibeti gyógygomba (kefir gomba) tapasztalatok, vélemények (beszélgetős fórum)


1 2
29. badonyimariaeva (válaszként erre: 27. - Bnedora)
2012. ápr. 23. 22:59

..és úgy is fogyasztjátok, Kedves Dóra, mint ahogy az elő van írva?

20 nap kell inni, 10 nap pihenő!

28. bnedora (válaszként erre: 24. - A31cf0fa6a)
2012. ápr. 23. 22:48
Aki szereti, annak nem divat. Az tény, hogy kitartóan, folyamatosan kell készíteni, mert a 3. nap után tönkremehet a gomba.
27. bnedora (válaszként erre: 23. - Tejespite)
2012. ápr. 23. 22:45
Mi, több mint tíz éve készítjük így a kefirt, és mindig lezárjuk, és sötét helyen tároljuk.
26. Tejespite (válaszként erre: 25. - Badonyimariaeva)
2012. ápr. 23. 22:18
Én is dunsztos üvegben tartom, és lazán, csak úgy rátéve nem rácsavarva levegőt is engedve van rajta egy kupak.
25. badonyimariaeva (válaszként erre: 23. - Tejespite)
2012. ápr. 23. 21:31

Jól tudod, nem jól írták!

Nem szabad letakarni.

Én egy dunsztos üvegbe tárolom és az ebédlőszekrény üveges részébe teszem.

Itt nem megy bele semmi és mégis szabadon lélegezhetnek.

24. a31cf0fa6a (válaszként erre: 1. - D58902a11a)
2012. ápr. 23. 21:25
Új divatőrület. Majd elmúlik!
2012. ápr. 23. 21:15

"A dió nagyságú gombára egy liter felforralt és 20 fokra lehűtött tejet kell önteni. A tejet a bőrétől meg kell tisztítani! Az edényt légmentesen le kell zárni!"

Én innen olvastam, de ami azt illeti, elég ellentmondó, mert van amelyik oldal azt írja,h nem szabad lezárni, mert a gombák is élnek, és nekik is kell levegő.

22. badonyimariaeva (válaszként erre: 20. - Tejespite)
2012. ápr. 23. 20:33
Nem jól hallottad, mert nem szabad felforralni a tejet, bár ha tehén tejet használsz, akkor jobb ha felforralod, de nem tudom a gombáknak jó e?
2012. ápr. 23. 20:16

[link]

ajánlom ezt a topikot, igaz, csak kevés a hsz, de hátha találsz hasznos infót benne.

20. Tejespite (válaszként erre: 19. - Badonyimariaeva)
2012. ápr. 23. 20:15
Én meg úgy hallottam, h csak felforralt, lehetőleg házi tejjel a legjobb használni. Ez kb 3,8-as én azt használom. A helyi tejgazdaság Boci Mobilja hetente 2x jár, de a városban is van tejkimérője. Sokkal olcsóbb is mint a bolti.
19. badonyimariaeva (válaszként erre: 17. - D58902a11a)
2012. ápr. 23. 20:02

Azért mert az 1,5-ös tejtől nem tud megfelelő joghurtot készíteni a gomba.

Csak a 2,8-as tejet használjátok!!!

18. badonyimariaeva (válaszként erre: 12. - Ecus)
2012. ápr. 23. 20:00

Én nem hiszem, hogy a joghurtól híztak az ismerőseid.

Szerintem próbáld ki, ennyit megér, hidd el nekem!

17. d58902a11a (válaszként erre: 16. - Badonyimariaeva)
2012. ápr. 23. 19:58
Miért lényeges, hogy 2,8-as tej legyen?
16. badonyimariaeva (válaszként erre: 15. - D58902a11a)
2012. ápr. 23. 19:57

Ezt akkor szoktam, mikor szüneteltetek, mert tudod akkor is le kell szűrni a gombát.

2,8-as tejjel kell, ezt tudjátok, ugye?

Én nem öntögetem ki, hanem felhasználom a bőrömre...

15. d58902a11a (válaszként erre: 14. - Badonyimariaeva)
2012. ápr. 23. 19:54
Ez nagyon jó ötlet, hogy nem csak iszod, hanem a bőrödre is kened. :)Lopom az ötleteket! Én is szeretném elkezdeni inni...de akkor nem csak inni fogom. :)
14. badonyimariaeva (válaszként erre: 13. - D58902a11a)
2012. ápr. 23. 19:50

Igen, így iszom.

Én sok jót olvastam róla és egyszer a kisfiam beállított a gombákkal, nagyon örültem neki.

Írom a naptáramba, mikor meddig kell inni, mikor kell szüneteltetni.

Mikor szüneteltetünk, akkor is leszoktam szűrni a gombákról a joghurtot, csak nem naponta, hanem két, három nap múlva.

Akkor erősebb lesz és az arcomra, kezemre, ide-oda szoktam kenni, mert nagyon jó hatással van a bőrre is.

13. d58902a11a (válaszként erre: 9. - Badonyimariaeva)
2012. ápr. 23. 19:46
De jó ilyet olvasni! :) Azt hallottam, hogy kúra szerűen kell inni. Tehát 20 napot iszod és 10 napot kihagysz és így tovább. Te is így iszod, vagy folyamatosan?
12. ecus (válaszként erre: 10. - Badonyimariaeva)
2012. ápr. 23. 19:45
szerencsés vagy
11. ecus (válaszként erre: 3. - D58902a11a)
2012. ápr. 23. 19:44
Igen az ismerőseim közül mindenki hízott tőle ezért abba is hagyták én meg el sem kezdtem pont ez miatt :-)
10. badonyimariaeva (válaszként erre: 2. - Ecus)
2012. ápr. 23. 19:44
Én nem híztam tőle, pedig már elég régóta iszom.
9. badonyimariaeva (válaszként erre: 1. - D58902a11a)
2012. ápr. 23. 19:42

Nagyon jó!

Én már több hónapja, hogy fogyasztom és jobbak lettek a vér és egyéb eredményeim, gyógyszereket nem is szedek.

8. d58902a11a (válaszként erre: 6. - Tejespite)
2012. ápr. 23. 19:40
Mivel szoktad ízesíteni?
2012. ápr. 23. 19:36
Én sem híztam, és az sem, akitől kaptam a gombákat. Nem is látom benne a logikát, h miért hízna az ember- bár elhiszem - esetleg azért, h javítja az emésztést, és jobb az ember étvágya?
2012. ápr. 23. 19:34
Én fogyasztom több mint 1 hónapja. Nem volt különösebb okom, h elkezdjem és épp ezért nem érzek különösebb változást. Kellemes ízű, többféleképp lehet ízesíteni. Nyáron, gondolom, igazán kellemes hűsítő lesz a savanykás íze miatt. Naponta szűröm és készítem az újat.
2012. ápr. 23. 19:32
Én nem híztam.
2012. ápr. 23. 19:32

Nekem izlett.Jó,mint ált.a savanyított tejtermékek.

De gond,ha nem tudod naponta csinálni.Néhány napig ugyan eláll vízben a hűtőben,...de mégis így ment tönkre.

3. d58902a11a (válaszként erre: 2. - Ecus)
2012. ápr. 23. 19:31
Mármint, hogy hízol tőle?
2. ecus
2012. ápr. 23. 19:30
Hízásra de arra nagyon :-(
2012. ápr. 23. 19:26

Sziasztok!

Ismeritek a tibeti gyógygombát, vagy más néven kefir gombát? Ittatok már? Milyen véleménnyel vagytok róla? Mire jó tapasztalatotok szerint?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook