Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ti mit főznétek napi 1000 ft-ból? fórum

Ti mit főznétek napi 1000 ft-ból? (beszélgetős fórum)


1 2 3
52. 56abea278d (válaszként erre: 48. - Gevi1931)
2011. szept. 3. 18:46
1 felnőtt és 2 gyerek részére.
51. 56abea278d (válaszként erre: 49. - SusanneF)
2011. szept. 3. 18:45

A friss paradicsomból úgy szoktam paradicsomkonzervhez hasonlót készíteni, hogy kevés olajon párolom a szeletelt paradicsomot, és a héjakat kiveszem belőle utána. Akkor ebből is megpróbálom a paradicsomszószt.


A tiédet is kipróbálom. Köszi :)

2011. szept. 3. 18:43
Én szoktam a sárgarépafőzeléket is másképp csinálni,hagymával,pörköltalapra,oreganoval,őrölt köménnyel,cukor nélkül,tükörtojással.
49. SusanneF (válaszként erre: 35. - 56abea278d)
2011. szept. 3. 18:41

Friss paradicsommal(beletenni forrásban levő vízbe,héját lehúzni...)finomabb.Én ma 100 ft.-ért vettem kg.-ját

Oreganoval,zellerzölddel,hagymával,fokhagymával ízesíteni

2011. szept. 3. 18:39
Hány személynek?
47. kylexx (válaszként erre: 38. - Kacsa118)
2011. szept. 3. 18:38
Írtam, hogy a piacon néztem a hentesnél, ami elég messze van a CORA-tól, viszont ott dolgozom, és ott sincsen 1600ft-egy kiló csirkemell filé, csak 1290, a tarja, csont nélküli is 899.-.Az más téma, hogy én sem veszem meg ott.
2011. szept. 3. 18:38

sajtleves,krumplilepény(reszelt krumpliból,

paprikáskrumpli,

húsoscsontból leves,vargabéles

Tojáspörkölt,tészta

paradicsomleves,mákosguba,

frankfurti leves,kakaós palacsinta,

vagy házilekváros

2011. szept. 3. 18:38

borsófőzelék tükörtojással


tarhonyaleves

44. 56abea278d (válaszként erre: 43. - Ea83fb6a69)
2011. szept. 3. 18:36
Szivesen :) Majd írd meg milyen lett.
43. ea83fb6a69 (válaszként erre: 41. - 56abea278d)
2011. szept. 3. 18:34
köszi szépen :) kipróbálom már lehet holnap :)
2011. szept. 3. 18:33

Sziasztok!


Húsosabb szalonna krumplipürével,

Tejfölös gomba krumlipürével,

Főzelékek,pl. virslipörkölttel,

Fagyasztott kajcsik (pl. derelye,gombócok,pipihusik)

Rántott parizel ubisalival,meg sült krumplival,

Rakott krumpli/karfiol/káposzta/kel,

Tészták (túrós/mákos/diós/tejfölös/sajtos/valami porból olaszos)

Levesek pl. fánkkal,muffinokkal,

Rántott dolgok (karfiol,gomba,hagyma,krumpli,cukini,patiszon)

Paprikás krumpli,

Babgulyás,pudinggal....

stb.....

Jó étvágyat!

41. 56abea278d (válaszként erre: 36. - Ea83fb6a69)
2011. szept. 3. 18:33
A melegre pl. az olajon pirított lisztre hideg vizet kell önteni és akkor könnyen csomómentesre keverhető. Ha enyhébb ízűen szereted a paradicsomszószt, akkor több lisztet, több cukrot, de kevesebb paradicsomkonzervet kell tenni hozzá. A túl sok paradicsom és kevés cukor vadul savanyú ízt ad.
40. 6d870eee9a (válaszként erre: 34. - Ea83fb6a69)
2011. szept. 3. 18:32
2 és 4 évesek.hát ők ketten sem nagyon tesznek ki egy felnőttet ami az evést illeti,inkább válogatosak az itt a baj
2011. szept. 3. 18:31
Rizses hús, székely káposzta
38. kacsa118 (válaszként erre: 32. - Wencus)
2011. szept. 3. 18:28
Na ez az, hogy max ott lehet ennyiért, ami meg undorító!
2011. szept. 3. 18:28
nagyon jo ötleteket irtatok.kelt tésztát én is sokat csinálok,szeretik is a gyerekek.szoktam húsosat,kakaosat almásat túrósat stb.nagyon sok félét csak már néha unjuk nagyon de csak ennyi jut napjára egy 1000 vagy különben hó végén nem lessz mit enni (:o(
2011. szept. 3. 18:28
csomós :)meg valahogy nem izlik. Nem olyan,mint anyukámé. De hiába mondja,hogy ő hogy csinálja még se olyan az íze :)
35. 56abea278d (válaszként erre: 26. - Ea83fb6a69)
2011. szept. 3. 18:26

Olajon pirítok lisztet, ahhoz keverek paradicsomkonzervet , majd felöntöm hideg vízzel annyira, amennyire sűrűnek akarom. Sózom, cukrozom ízlés szerint , kavargatva felforralom.


Miért nem sikerül? Csomós lesz? Vagy túl savanyú?

34. ea83fb6a69 (válaszként erre: 28. - Kacsa118)
2011. szept. 3. 18:25
1 felnőt 2gyerek. a gyerekek kevesebbet esznek(bár nem írta mennyi idősek). Úgy értettem,tudom,hogy nem sok. De be lehet osztani.mi pl. azt hiszem a madarasba szoktunk venni sütnivaló kolbászt. elég jó árba van,berakjuk a fagyóba és főzelék mellé nagyon finom.
2011. szept. 3. 18:25

Van olyan nap, hogy igen olcsón megúszom az ebédet, cserébe más napon kicsit jobban elesztem magam :)


Sokadikán a főzelék mellé feltétnek megteszi a bundáskenyér, a sültvirsli. Nem nagyon szeretem a kifőzős tésztákat (persze spagettit nem állok neki otthon gyúrni) ezért ha tehetem nokedlit készítek, gombapaprikáshoz, pörkölhöz, tejfölöscsirkéhez csak ezt esszük-tojásosan is szuper fejessalátával és nagyon olcsó!


Nagyon szeretjük a krumplit, ez jöhet minden mennyiségben, formában, ez sem drága étel.


Imádjuk a palacsintát, gofrit, a kelttésztákat (bukta, lángos, kakaóscsiga, aranygaluska stb.) ezek egy jó leves mellé nagyon megfelelnek második fogásnak.


Ezt az oldalt nagyon szeretem:

[link]

32. wencus (válaszként erre: 5. - Kacsa118)
2011. szept. 3. 18:24
Tesco, cora, sertés comb 900-1000 ft, karaj 1200, lapocka 899, csirke mell csont nélkül 1600. Pangasius hal fagyasztott 1000 ft/ kg. Csirke comb 599.
2011. szept. 3. 18:23
pizzát ezzel-azzal
2011. szept. 3. 18:22

süssél sok kelttésztát

mindenfélét

lehet eltenni a fagyasztóba

2011. szept. 3. 18:22
Brokkoli krémleves, rántott gomba, rizibizi, fasírt, töltött csirke ( 1 csirke kb. 1000.-Ft, a tölteléknek való szikkadt zsemle, hagyma, fűszerek mindig van otthon), paradicsomos káposzta sült oldalassal,(annak a zsírja utána isteni finom friss kenyérrel), spenót tükörtojással.
28. kacsa118 (válaszként erre: 25. - Ea83fb6a69)
2011. szept. 3. 18:22

Az elejével abszolút egyetértek!

Bár az 1000 Ft 3 emberre nem sok.

27. a14deb9047 (válaszként erre: 14. - F303be5590)
2011. szept. 3. 18:21
tarhonyával, rizzsel, virslivel, nokedlival, cukkinival... vagy csak natúrban, főtt csirkeszárnnyal, nyakkal...
26. ea83fb6a69 (válaszként erre: 24. - 56abea278d)
2011. szept. 3. 18:21
hogy csinálod a paradicsomszószt? nekem soha nem sikerül :)
2011. szept. 3. 18:21

Napi 1000ft-ot be lehet osztani. Ha pl csinálsz krumplis tésztát 2 napra akkor 3.nap már 2000ft-ból vehetsz husit rizzsel.Meg egy kis levest hozzá.

Nálunk rengeteg tészta fogy,főzeléket nem igazán szeretjük. krumpli,rízs ami mindig van itthon.

Azért napi 1000ft elég jó. van ahol ennyi se jut.

2011. szept. 3. 18:18

paradicsomszósz, krumplival


tojásleves

2011. szept. 3. 18:17

prézlis karfiol


nagyon fini

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook