Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Tejszínes - gombás - szalonnás kagylótészta recept

Tejszínes - gombás - szalonnás kagylótészta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Tejszínes - gombás - szalonnás kagylótészta hozzávalói:
20 dkg tészta (Civita gluténmentes)
30 dkg csiperke gomba
10 dkg házi füstölt szalonna
200 ml főzőtejszín
2 fej hagyma
10 dkg reszelt sajt
fűszerek (só, bors, majoranna, petrezselyem, 1/3 leveskocka)


Tejszínes - gombás - szalonnás kagylótészta

A Tejszínes - gombás - szalonnás kagylótészta elkészítési módja:
A szalonnát kockára vágtam, megsütöttem saját zsírjában, szűrőkanállal kiszedtem, és a fennmaradó zsírt átöntöttem egy üvegbe, annyit, hogy kb. 1-2 evőkanálnyi maradjon a serpenyőben. A hagymát majd a gombát is felaprítottam késes aprítóban, néhány perc együtt pirítás után takarék lángon, fedő alatt pároltam, míg el nem főtt az összes víz a zöldségek alól. Ekkor fűszereztem és a tejszínnel összeforraltam sűrűsödésig. Közben kifőztem a tésztát, csak szűrtem, nem öblítettem. Tálaláskor megszórtam reszelt sajttal és a sült szalonna pörccel. Jó étvágyat! :)

A tészta főzővizébe a són kívül mehet egy kis kanálka félretett szalonna zsír is.
A hagymát és a gombát csak a párolás végén fűszereztem, így nem engedték ki rögtön a levüket és inkább pirultak, mint főttek.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A tejszínes - gombás - szalonnás kagylótészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook