Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Szalonnás zöldségragu bulgurral recept

Szalonnás zöldségragu bulgurral recept

A Szalonnás zöldségragu bulgurral hozzávalói:
15 dkg füstölt szalonna
1 csésze bulgur
30 dkg bármilyen ehető gomba
1 db nagy vöröshagyma
1 db cukkini
2 db sárgarépa
1 db fehér répa
1/2 db zeller
1/2 db karalábé
1/2 csésze zöldborsó
1 késhegynyi őrölt bors
Főszerkeverék: vegeta, virgin vagy delikát
5 dkg reszelt sajt (elmaradhat)


A Szalonnás zöldségragu bulgurral elkészítési módja:
A sárga- és fehér répát karikára, a gombát szeletekre, a zellert, karalábét kockára, a szalonnát és hagymát kis kockára vágjuk. A szalonnát zsemleszínűre pirítjuk, leszűrjük, zsírját kettéosztjuk. A szalonnazsír felében zsemleszínűre pirítjuk a bulgurt, felengedjük 2 csésze vízzel, hozzáadjuk az őrölt borsot, 1 csapott kávéskanál fűszerkeveréket és kuktában puhulásig pároljuk. A hagymát a maradék zsírban megdinszteljük, átforgatjuk rajta a zöldségeket, megszórjuk fűszerkeverékkel, s kevés vizet hozzáadva - fedő alatt - puhára pároljuk, majd összemelegítjük a bulgurral, azon forrón megszórjuk reszelt sajttal.

Sült húsokhoz köretként tálaljuk, de önálló ételként is megállja helyét.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A szalonnás zöldségragu bulgurral elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook