Szabad tűzi ételek főzése bográcsban, diszkoszban, tárcsán (beszélgetős fórum)
Az egy hétből keservesen eltöltött 5 nap lett... Eső vihart, előtte elképesztően nagy szárazság a környéken (több mint három hónapja nem esett eső).
Majd legközelebb lesz pihenés is....
Két hétre eltünök Varbócon.
Nagyon vágyom már a jü időre, de a nagy viharok miatt tartok attól, hogy elrontják a pihenést. Volt már erre példa.
Szép napot mindenkinek !
A sok eső miatt halasztok.
Egyébként sincs sok értelme: mindenki nyaral valahol...
Sziasztok!
Ami a hétvégén volt: nap, viz, homok...
Azon kívül: cement és betonkeverő :DDDD
Márpedig a munkás kezekhez, üres gyomrok is tartoztak, így készült Bográcsos babgulyás csülökkel, körömmel, mellé lilahagyma salátával és kovászos uborka jól behűtve.
Enni már bent ettünk kellemes légkondi mellett, elég volt kint megfőzni ;)
Gratulálok !
Most hétvégén is ismételni kell....
Új receptet keresek a disznósajthoz. Állítólag Erdélyben van vele kapcsolatban új pácsó keverék is (parajdi só és fűszerek, de mi?).
Szóval ünnep után újra kezdjük.
Mindenkinek kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok !
Ó, ez igazán jó ötlet. És a húsgombócokat, a fasírtot az unokák is nagyon szeretik....
Köszönöm a jó ötletet !
Ha valóban annyira rossz, ezzel is eljátszanám a múltkori elsózott kolbász javítási technikát.
Ha friss daráltat nem is raknék hozzá, de kiborítani a bőréből, a mócsingokat kidobálni, a fűszerezést helyre pofozni, és jó sok fokhagymával összegyúrni.
Kis apró golyókat formázni belőle, csípős őrölt paprikába beforgatni, egy-egy szál fogpiszkálót bele, és tepsibe rakva forró sütőben megsütni: sör/bor korcsolya, egy perc alatt elfogy tv nézés közben! :))
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet még főzni a gulyáson kívül bográcsban?
- Mit föztök ti bográcsban?
- Finom kaják bográcsban... (saját ötleteket várok, netes kereső ajánlása nélkül)
- Egy kiadós bográcsban készült Jókai bableves után milyen könnyen elkészíthető desszertet adnátok?
- Paprikás burgonya bográcsban
- Vaddisznó pörkölt bográcsban való főzéséhez szükséges előtte bepácolni? Milyen pácot ajánlanátok?