A Stíriai metélthez hogy készíted el a tésztát? (tudásbázis kérdés)
Szia, én ezt a receptet készítem, szintén neten találtam és már régóta ezt sütöm:
HOZZÁVALÓK
5dkg mazsola
50dkg tehéntúró
2.5dl tejföl
4db tojás
30dkg finomliszt
10dkg margarin
8dkg porcukor
1db citrom
vaníliás porcukor (a szóráshoz)
Én készítettem, főleg régebben, de csak úgy, ahogy a szakácskönyvben volt, ezért nem tudom, más módon milyen lett volna.
Hozzávalói:
A tésztához: 50 dkg tehéntúró, 16 dkg rétesliszt, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál porcukor, fél citrom reszelt héja,
A krémhez: 2 egész tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, 2 evőkanál porcukor, fél citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola.
(F.Nagy Angála: A család szakácsönyve)
Most készítenék először, a neten keresgettem recepteket.
Egyik recept szerint: a fél kiló túróhoz 1 tojást, 8 ek lisztet (kb.11 dkg), 2 ek tejfölt, 2 ek porcukrot, reszelt citromhéjat tesznek.
Vagy: fél kiló túró, 2 tojás, 15 dkg liszt, 1 dl tejföl, 1 ek cukor, 7 dkg vaj.
Vagy: fél kiló túró, 1 tojás, 30 dkg liszt, 0.5 dl tejföl, 2 dkg porcukor, 5 dkg margarin.
Aki már készített ilyet, melyik arányokkal a legjobb az állaga?