Segítség! Sütök, főzök! (beszélgetős fórum)
Tegnap csorgott a nyálam, és neki is álltam volna, hogy vacsorára összedobjak egyet, csak éppen a sajt hiányzott hozzá! Hát ezen ne múljon. :))
Sosem sülöm elő a pizza tésztáját. Ha megkelt, megkenem kecsappal, rárakom, amiket kell, és megsütöm. (Addig sütöm, amíg a tészta széle, ahol nincs kecsap, egyebek, el nem kezd pirulni.) A reszelt sajtot ilyenkor szórom rá a tetejére, s visszatolom a sütőbe, amíg rá nem olvad. (Ez kb. 30 másodperc.)
Mindig elősütöm kicsit, amikor elkezd hólyagosodni a tészta, akkor teszem csak rá a feltétet.
nem kell elősütni és nagyon magas fokok kell sütni mindössze pár percig, ha a sajt már jó, a többi is az lesz :)
Nem szoktam elősütni. Nyers tésztára mehet minden,és együtt megsütni! Isteni!
Pl. a kukoricát, nyers paracsiomot, uborkát, mindig sajtra teszem, szépen körbefogja a sajt, alatta a szalámit is fixálja.
Naplóm 654. bejegyzése
[link]
Na dojálcsak jó Pizza receptet!
Te melyik a kedvenc, melyiket készíted?
Nem szoktam elősütni a tésztát, sütőpapíron kinyújtom, megkenem, megpakolom (érdemes a sajtot rétegenként tenni, akkor összefogja a feltéteket és nem kell sok szósz, mert szerintem amiatt is "csúszkálhat"), papírostól ráhúzom az átforrósított tepsire és irány a forró sütő.
[link]
Ezt csináltam meg valamikor serpenyőben, nekem nem csúszkált, gondolom, hogy a sajt ahogy megolvadt, kapaszkodott bele a nyers tésztába.
Most kedvet kaptam rá, csak éppen sajtom nincs itthon. :))
Mindig a nyers tésztára teszem a szószt és a feltéteket. Nem olyan vastag az a tészta, hogy ne sülne át. Igaz, nem szoktam rá olyasmit tenni, aminek árt ha 15 percet a sütőben van, a teteje épphogy elkezd pirulni mikor kiveszem. A gomba az egyetlen amit előbb kicsit megsütök serpenyőben, mert az brutál sok levet ereszt.
Én nem szoktam elősütni, és mindig megsül rendesen.
Nekem is csúszkál a szalámi, gondolom azért, mert a pizzakrém/ketchup "csúszós",akkor is, ha megsül. Nincs ezzel semmi gond.
Jó kérdés, szaporítanám eggyel 😀 Ha rákenem a szószt, feltétet, az miért nem sül össze. Csúszkál rajta, amikor felvágjuk, esszük.
Sziasztok!
Szeretném, ha ez a fórum arról szólna, ha elakadtunk egy receptben, akkor kisegítenénk egymást. :)
Kezdem. Pizzát sütök. Tészta tökéletesen megkelt, a recept szerint azt pakolunk rá amit akarunk. Ezt is tettem. Jó sok finomsággal megpakoltam, és beraktam a sütőbe. De akkor jutott az eszembe a tésztát nem kellett volna egy kicsit elősütni? Utána pakolni rá a feltéteket? Hiszen nekik nem kell annyi sütési idő szerintem. A kérdésem, hogy a nyers tésztára kell pakolni, vagy egy kicsit elősütni kell a tésztát, és úgy rápakolni a feltétet? Köszi a segítséget.
További ajánlott fórumok: