Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rózsafánk más módon recept

Rózsafánk más módon recept

A Rózsafánk más módon hozzávalói:
35 dkg. liszt
3 egész tojás
15 dkg. porcukor
késhegynyi sütőpor
3 evőkanál tejföl
meggy, vagy cseresznyebefőtt


A Rózsafánk más módon elkészítési módja:
A lisztből, tojásból 15 dkg porcukorral, egy késhegynyi sütőporral, 3 evőkanál tejföllel nyújtható tésztát gyúrunk. Pihentetjük 1 órát, utána vékonyra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A széleit bevagdossuk kb. hüvelykújjnyi távolságra, 2 cm. mélyen A fánkokból 4-5 lapocskát egymásra teszünk, közepén két újjal összefogva, jól összenyomjuk. Forró olaban szép pirosra sütjük. A kinyílt rózsák tetejére egy-egy szem meggy, vagy cseresznye befőttet teszünk, de előbb az egészet jól lecukrozzuk.

Nagyon finom, és látványos süti. Ha nincs befőttünk, bármilyen színes/Pl. kis eper, vagy ami otthon van / diszíthetjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rózsafánk más módon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook