Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Római rakottas recept

Római rakottas recept

Elkészítési idő 120 perc

A Római rakottas hozzávalói:
4 vékony szelet sertés comb
só, őrölt bors, tejföl
40-50 dkg zöldbab
2 sárgarépa
2 apróbb fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
4 ek. lecsó (lehet konzerv is)
1 mk. kakukkfű


A Római rakottas elkészítési módja:
A húst kissé kiverjük, sőzzuk, borsozzuk, majd a kakukkfüvet beledörzsolve félrerakjuk. Az összes zöldséget megtisztítjuk, a babot felvagdossuk, a répát és a hagymát felkarikázzuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, és a római tál aljára szórjuk. Először a babot, a répát, a hagymát tesszük rá, végül lecsóval beterítjük. Erre tesszük a hússzeleteket. Az egészet tejföllel meglocsoljuk, a tálat lefedjük. Hideg sütőben, kis lánggal, kb 1 óra 20 percig pároljuk. A fedelét leemeljük, a tetejét nagy lánggal megpirítjuk. Főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!


Kategória: Húsételek receptjei


A római rakottas elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook