Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Recepteket kérnék, amit kenyérsütőben lehet készíteni fórum

Recepteket kérnék, amit kenyérsütőben lehet készíteni (beszélgetős fórum)


1 2 3
33. d@nu (válaszként erre: 32. - Ildiko1215)
2009. jan. 8. 18:55
Elvileg ez azért fordulhat elő, mert sok hő távozik a fedélen. Ha jól rémlik, azt olvastam az egyik portálon, hogy ha az üveget letakarod, akkor nem veszít annyi hőt - arra azért vigyázz, hogy a szellőzőket szabadon hagyd.
2009. jan. 8. 18:32
Megtudná valaki mondani, hogy miért fehér a kenyér színe, bármilyen színre van állítva, és bármilyen programra a kenyérsütő? Mit lehet ilyenkor tenni?
2009. jan. 7. 02:55
sok könyv van, ami recepteket közöl, de ezek többnyire külföldiek és a mi izlésünk szerint használhatatlanok és főleg nagyon drágák.
30. zsuzso100 (válaszként erre: 28. - Bomee)
2008. dec. 28. 11:59
Francia kenyér? Az mitől más?
2008. dec. 28. 11:38
a kenyérsütős oldalt is nézd meg, ott nagyon sok segitséget kaphatsz már profi sütögetőktől :-))
28. bomee
2008. dec. 28. 11:35
köszi, épp sül egy francia kenyér, de holnap mindenképpen kipróbálom!
2008. dec. 28. 11:12

kalács:

55 dkg lisz

3oo ml tej

2, 5 evőkanál méz

8 szem cukorpótló

1 kiskanál só

1 vaniliáscukor

2, 5 evőkanál olaj

3 dk Rama

mazsola

l/3 élesztő

kakaópor


kalácsprogramon sütni

26. micimacko72 (válaszként erre: 25. - Bomee)
2008. dec. 28. 11:10
jó kis sűrű lesz, tényleg olyan, mintha nem sikerülne, de ilyennek kell lennie. Én is kipróbáltam sok receptet és ami másnál tuti volt, az nekem nem sikerült. Van viszont egy kalács receptem, ami eddig mindenkinél bevált. Olyan, mint a fonottkalács. Próbáld ki. mindjárt megkeresem.
25. bomee
2008. dec. 28. 10:59
igen, igazából tényleg most ismerkedem a saját gépemmel. és még nem érzem magamat olyan profinak, hogy egy darabig próbálkozzam a hagyományos élesztővel. viszont mostantól tudni fogom, h ne számitsak magas kenyérre ha teljeskiőrlésűvel dolgozom. köszönöm :-)
2008. dec. 28. 10:17

[link]


nagyon jó oldal kenyérsütéshez!!!

23. micimacko72 (válaszként erre: 22. - Bomee)
2008. dec. 28. 10:16

én rendes élesztővel szoktam csináni és van, hogy már le is van járva és akkor is jó kenyerem lesz. Minden sütő más, ki kell tapasztalni, kinek melyik recept válik be.

Van olyan program ami a teljeskiórlésűhöz való, de az fele akkora sem lesz, mint a fehérlisztes

:-)) ne is várjátok

22. bomee (válaszként erre: 20. - D9d8721118)
2008. dec. 27. 20:56
én karácsonyra kaptam a kenyérsütőt és rögtön kipróbáltam. de sajna az első nekem is hasonlóan nem sikerült. egyrészt nem volt otthon száritott élesztőnk csak a friss fajta, de az nem kelesztette fel a tésztát, másrészt fele-felébe tettem sima és teljeskiőrlésű lisztet ami szintén nem kedvez az átsülésnek, ill a rossz élesztővel együtt nem volt jó hatásfoka a dolognak. azóta azonban már szuper jó kenyerek születtek, tapasztalataim szerint nagyon be kell tartani a használati utasitásban szereplő recepteket. ha már azok nagyon jól mennek akkor lehet elkezdeni alkotni. szerintem.
2008. dec. 27. 20:37
véletlenül nem gyors sütésre lett állitva?Mi volt a recepted?
2008. dec. 27. 19:50

Ma vettem egy kenyérsütőt, csináltam is vele kenyeret, de nem sikerült. A külseje ropogós let, nagyon finom, de a belseje nyers maradt.

Tudja valaki mit ronthattam el?

19. supin (válaszként erre: 17. - D@nu)
2008. nov. 25. 16:35
Köszi!
18. micimacko72 (válaszként erre: 14. - Lengyelnehajni)
2008. nov. 25. 14:23
azt sajnos nem tudom, mert én cukorpótlóval csinálom. De nem lehet észrevenni rajta, nagyon finom lesz. Az aszkorbinsav helyettesithető ecettel is.
17. d@nu (válaszként erre: 16. - Supin)
2008. nov. 25. 14:19

Búzasikér: biobolt

Aszkorbinsav: patika

16. supin
2008. nov. 25. 14:02
Hol kapható a sikér és az aszkorbinsav??
15. supin (válaszként erre: 5. - 95897bc429)
2008. nov. 23. 19:36
Köszi!! Rákerestem.. Volt...
14. lengyelnehajni (válaszként erre: 12. - Micimacko72)
2008. nov. 23. 17:14

Szia!

Cukorpótló helyett,kb mennyi kristálycukrot,vagy porcukrot kellene tenni bele?

Köszi:Hajni

13. supin
2008. nov. 23. 08:12
Köszönöm mindőtöknek a segítséget.
2008. nov. 22. 15:15

kalács:

55 dkg lisz

3oo ml tej

2,5 evőkanál méz

8 szem cukorpótló

1 kiskanál só

1 vaniliáscukor

2,5 evőkanál olaj

3 dk Rama

mazsola

l/3 élesztő

kakaópor


kalácsprogramon sütni

2008. nov. 22. 15:12

Szia! Én így készítem a kenyeret már évek óta:

460 g liszt

l púpos evőkanál krumplipüré por

fél kanál ecet

2 kicsi mérő só

2 kicsi mérő cukor

fél csomag élesztő

25o ml viz

2 evőkanál olaj

2008. nov. 22. 14:41
Én abomill lisztet veszek, ebben benne van az élesztő is, csak vizet kell hozzátenni, 190 Ft 1 kg.
2008. nov. 22. 13:30
2008. nov. 22. 13:16

Én így csinálom,és finom!

600g liszt,

360 ml langyos víz,ebbe 2 evőkanál olaj

2 kiskanál cukor

2 kiskanál só

1 csomag szárított élesztő

közepes sütésen,3h 20 perc,1kg-ra állítva.

7. a9e1c02a7b (válaszként erre: 6. - D@nu)
2008. nov. 22. 12:02
Ezek tuti kipróbáltak, és tanácsokat is tudnak adni az ott fórumozók. Én már sütöttem innen sok mindent.
6. d@nu (válaszként erre: 2. - A9e1c02a7b)
2008. nov. 22. 11:56
Én is ezekre szavaznék... :)
5. 95897bc429 (válaszként erre: 4. - Supin)
2008. nov. 22. 11:33
Akkor néz körül az online könyvesboltokba. ott tuti kapsz!
4. supin (válaszként erre: 3. - Szebinora)
2008. nov. 22. 10:27
Köszi.Remélem megtalálom,én ugyanis 1 kicsike városban lakom. Ítt kevés a választék mindenből.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook