Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Receptek, konyhai praktikák, jó ötletek! fórum

Receptek, konyhai praktikák, jó ötletek! (beszélgetős fórum)


1 2 3
2010. márc. 16. 10:57

[link]

gyors krumplihámozás

30. szamóca41 (válaszként erre: 26. - Szamóca41)
2010. márc. 16. 10:44
Ugyanez a módszer jó a hajában főtt burgonyánál is
29. szamóca41 (válaszként erre: 27. - Sztolyka)
2010. márc. 16. 10:42
:))))
2010. márc. 16. 10:41
Nokedli készítésnél HIDEG vizet engedek a mutymákos edényre,könnyebben lehet elmosogatni.
27. sztolyka (válaszként erre: 25. - Szamóca41)
2010. márc. 16. 10:39
Én is!
2010. márc. 16. 10:39

Gondolom ezt sokan tudjátok már.....

A főtt tojás vizébe sót teszek,nem reped meg olyan könnyen a héja.Amikor elkészült hideg vizet engedek rá,könnyebb megpucolni.

2010. márc. 16. 10:37

Ez nem guszta,de én így csinálom....

A tojásfehérjét az ujjaim között engedem át,nem durran ki a sárgája.

24. sztolyka (válaszként erre: 20. - Szamóca41)
2010. márc. 16. 10:32
Nem lesz tök ragacs a kezed.
23. Adryca (válaszként erre: 20. - Szamóca41)
2010. márc. 16. 10:27
Ez tényleg nagyon jó! :-D Alkalmazni fogom! Köszi!
22. sztolyka (válaszként erre: 20. - Szamóca41)
2010. márc. 16. 10:18
Ez jó!
21. sztolyka (válaszként erre: 19. - Adryca)
2010. márc. 16. 10:17
Ezt már mi is sokszor elhatároztuk,de valahogy nem sikerül betartani,pedig a páromnak is kellene fogynia sokat.
2010. márc. 16. 09:53

Tipp:

Panírozásnál a lisztet és a prézlit zacskóba teszem és úgy rázogatom a húst.

A tojást jól záródó műa.dobozba,szintén rázogatom....pillanatok alatt be lehet panírozni mindent.

19. Adryca (válaszként erre: 18. - Sztolyka)
2010. márc. 16. 09:46
Mi most elhatároztuk a párommal, hogy egészségesebb kajákatfogunk enni, és amin lehet változtatunk. Ezért gondoltam, hogy elhagyom a lisztet.
18. sztolyka (válaszként erre: 17. - Adryca)
2010. márc. 16. 09:43

Én sem próbáltam még,pedig biztos egészségesebb és finomabb is.

A liszt sokszor érződik a kajában.

17. Adryca
2010. márc. 16. 09:41
Arra nincs valami praktikátok, hogy liszt helyett mit lehet használni a főzelékek sűrítéséhez? Hallottam már a keményítőről, de kicsit idegenkedek tőle...
2010. márc. 16. 09:36
Az utóbbi időben minden itthon található zöldséget hosszúkás csíkra vágok.Retek,paprika,sárgarépa,paradicsom,kukorica,konzerv bab ill. ami van!A tetejére néhány kocka feta.És igaz,hogy nem saját készítésű az öntet,de egy kis balzsamecettel meglocsolom.
15. sztolyka (válaszként erre: 14. - Adryca)
2010. márc. 16. 09:35

Én sose csináltam fagyasztva.

Próbáld ki,amit írtam.Remélem sikerül.

14. Adryca (válaszként erre: 11. - Szamóca41)
2010. márc. 16. 09:33

Oké, köszi!


Ti nem fagyasztva csináljátok? - mert akkor lehet ez a baj. Nem?

2010. márc. 16. 09:32
Szerintem már meg is kaptad a helyes választ sztolykától:))))
12. sztolyka (válaszként erre: 10. - Adryca)
2010. márc. 16. 09:29

Én hagyom teljesen kiengedni és papírtörlővel felitatom még a vizet,ami marad rajta.

Így nekem sikerül.

2010. márc. 16. 09:27

:((((Fagyasztott?

Bár most hogy jobban belegondolok nekem sem szokott sokáig ropogós maradni.Az utóbbi időben azzal a panírral készítettem amit a 3.hsz-ban írtam.Azzal ropogósabb lett.Próbáld meg azzal,ha nem kapnál jobb tippet:)))))

10. Adryca (válaszként erre: 7. - Sztolyka)
2010. márc. 16. 09:26
Hát, fagyasztva szoktam panírozni és berakni az olajba, mert azt tanácsolták, hogy úgy nem lesz ázott, de sajna nekem így is az. Nem értem. Forró olajba rakom, fagyott is... hát lehet béna vagyok hozzá. :-D
9. sztolyka (válaszként erre: 8. - Adryca)
2010. márc. 16. 09:26
Ez tetszik!Köszi!
8. Adryca (válaszként erre: 5. - Sztolyka)
2010. márc. 16. 09:25
Ezt nálunk nagyon szeretik: fejes salit összetépkedek, hozzá retek, paradicsom, ubi,és cékla apróravágva, és ha szeretitek akkor kis lilahagyma. Öntet: natúr joghurt összekeverve céklalével! :-)
7. sztolyka (válaszként erre: 6. - Adryca)
2010. márc. 16. 09:25
Nem lehet,hogy vizes.Mármint arra gondolok,hogyha fagyasztóból veszed ki és felolvasztod.
6. Adryca (válaszként erre: 4. - Szamóca41)
2010. márc. 16. 09:22
Hát addig szoktam amíg a panír olyan szép aranybarna nem lesz, ez pár perc. És amikor kiveszem akkor eletelik 1-2 perc és tiszta ázott... nem tudom miért.
2010. márc. 16. 09:11

Itt a tavasz!

Jó saláta receptek érdekelnének.

Házi készítésű öntetekkel.

4. szamóca41 (válaszként erre: 2. - Adryca)
2010. márc. 16. 09:06

Csak tipp:

Nem lehet,hogy túl sokáig sütöd?

2010. márc. 16. 09:05

Csirkefalatkák:

Hozzávalók:

csirkemell

2dl víz

2 dltej

2 db tojás liszt

A csirkemellet 5-6 cm-es csíkokra vágom.

A vizet,tejet,tojást összekeverem sóval,borssal vegetával,de ízlés szerint bármilyen fűszerrel ízesítem.

Az így készített "lötyibe"megforgatom a husikat.

A lisztet beleöntöm egy zacskóba,abba a húst megrázogatom és forró,bő olajban kisütöm.A hús akkor jó,amikor feljön az olaj tetejére.

Nagyon kiadós és finom.

2010. márc. 16. 08:59
Akkor én fel is tenném az első kérdést: Ha halat rántok mindig szétesik a hal és olyan tocsogós lesz. Ez mitől van, és hogy csináljam, hogy jó legyen?
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook