Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Rácsos-túrós pogácsa recept

Rácsos-túrós pogácsa recept

A Rácsos-túrós pogácsa hozzávalói:
25 dkg tehéntúró,
25 dkg liszt,
1 tojás,
10 dkg vaj (vagy libazsír),
1 tojás a kenéshez.


A Rácsos-túrós pogácsa elkészítési módja:
A túrót áttörjük, összekeverjük a liszttel, a tojással, a vajjal, egy teáskanálnyi sóval, frissen tartó fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 2-3 órán át pihentetjük. Pihentetés után a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, a tetejét is meglisztezzük, majd 5 mm vastagra kinyújtjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta tetejét éles késsel berácsozzuk, és megkenjük a felvert tojással. Kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és a tepsibe tesszük. A sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütőből kivéve kicsit pihentetjük, majd tálaljuk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A rácsos-túrós pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook