Főoldal » Receptek » Pizzák receptjei » Pizzás / padlizsános táskácskák recept

Pizzás / padlizsános táskácskák recept

Elkészítési idő 180 perc

A Pizzás / padlizsános táskácskák hozzávalói:
Tészta:

40 dkg finomliszt
1 dl víz
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 kk só
1 ek olivaolaj
1 kk oregano

Paradicsomos ragu:

20 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kis paradicsomkonzerv
só, bors, kakukkfű, oregano, bazsalikom
olivaolaj

Padlizsános ragu:

1 padlizsán
1 fej vöröshagyma
só, bors, fokhagyma, petrezselyemzöld, tejföl
olivaolaj

Reszelt sajt


A Pizzás / padlizsános táskácskák elkészítési módja:
A tésztához a langyos összevalókat összegyúrjuk, megdagasztjuk, majd 1-1,5 órát kelni hagyjuk. A paradicsomos raguhoz a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rá a darált hús, megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, kicsi vízzel felengedjük, majd amikor már majdnem puha, mehet rá a paradicsompüré és a többi fűszer. Nagyon sűrű mártást készítünk. A padlizsános raguhoz a hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rá az apró kockára vágott padlizsán, megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket, kicsi vízzel puhára pároljuk. Nagyon hamar kész van! Villával kicsit összenyomkodjuk, ízlés szerint egy kanál tejföl mehet bele. A tésztát elosztjuk kb. 24 egyenlő részre. Kicsi köröket nyújtunk minden részből, és a közepére rakunk egy kanál ragut, rászórunk egy kis reszelt sajtot, majd félbehajtjuk, és a széleit alaposan összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki sülés közben a szósz. 30-35 perc alatt középmeleg sütőben készre sütjük.

A tészta alap pizzatészta, minden pizzához jó

Bármilyen raguval készíthető, csak figyelembe kell venni a tészta oreganós alapízét


Kategória: Pizzák receptjei


A pizzás / padlizsános táskácskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook