Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pikáns borjúsült recept

Pikáns borjúsült recept

Elkészítési idő 100 perc

A Pikáns borjúsült hozzávalói:
80 dkg borjúcomb
1-1 vörös és sárga húsú grépfrút
1-1 narancs és citrom
6 zsályalevél
1 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
5 dl fehérbor
4 ek liszt
3 evőkanál olaj
1 darabka csípős pirospaprika



A Pikáns borjúsült elkészítési módja:
Az alaposan megmosott narancsot és citromot meghámozzuk, és a héjat apró darabkákra vágjuk. A húst éles késsel több helyen megszurkáljuk, a nyílásokba nyomjuk a narancs- és citromhéj harmadát. A húst cérnával átkötözzük, hogy sütés közben is megtartsa a formáját, majd lisztbe forgatjuk. 2 dkg vajat megolvasztunk, és egy tűzálló tálban összekeverjük az olajjal, majd a forró zsiradékban a hús minden oldalát elősütjük. Ráöntjük a bort, és fél óráig fedő alatt pároljuk, közben megszórjuk 3 finomra vágott zsályalevéllel, a zúzott fokhagymával, a felaprított pirospaprikával, narancs- és citromhéjdarabkákkal. Végül megsózzuk, és 1 órára közepesen forró sütőbe toljuk. Meghámozzuk a grépfrútokat, a húsukat felszeleteljük, a levüket felfogjuk. A szeleteket a maradék felforrósított vajban átpirítjuk, majd levesszük a tűzről, és meleg helyre félretesszük. Amikor a hús már puha, kivesszük a sütőből, kissé hűlni hagyjuk, majd kivesszük a sütőedényből is. A visszamaradt levébe keverjük a grépfrútok levét, közepes lángon pár perc alatt összeforraljuk, és hozzáadjuk a párolt grépfrútokat. A húsról levágjuk a cérnát, tálalótálra helyezzük, mellérendezzük a gyümölcsöket, és a levével meglocsoljuk.

Bármilyen körettel fogyasztható.


Kategória: Húsételek receptjei


A pikáns borjúsült elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook