Otthagynátok 1,5 órára a 3,5 éves gyereketeket egy játékos foglalkozáson? (beszélgetős fórum)
Ne aggódj,semmi baja nem lesz tőle.
Ha nem tetszik neki, gondolom nem fogod erőltetni.
Bölcsis volt eddig, ma kezdtük az ovit beszokással.
Még nem tudom, hogy leköti-e ez a foglalkozás, 1 alkalom volt eddig. Játékos lenne, kb. 6 gyerek van a csoportban.
Mivel este már lassan sötét lesz játszótérhez, gondoltam ez egy szórakoztató élmény lesz heti 1x. A kislányokat balettra viszik. A fiamat oda nem viszem. Más lehetőség nincs.
Ilyen kicsi gyereknek erre semmi szüksége, nem kell matek ebben a korban ! Legyen gyerek, játsszon ! Legyen kint a szabadban, mozogjon minél többet, játsszon más gyerekekkel ! Olvass Vekerdy Tamástól és más pszichológusoktól véleményt ! Ő még azt is ellenezte - ha jól emlékszem, - hogy nagycsoportban iskola előkészítő legyen.
Amit kérdezel, arra most én kérdezem: hogy érezte magát a gyerek a foglalkozáson ? Ha jól, akkor legyél a közelben, az épület előtt sétálgass pár alkalommal. Ha mindig jól érzi magát, később kicsit messzebb is mehetsz, pl. a közeli boltba.
Szerintem annak, hogy matekozik, semmi köze ahhoz, hogy hogyan fogadná, ha otthagyod.
Beszéld meg vele, hogy amíg ő ott lesz, te addig mondjuk bevásárolsz, és mire végez, ott leszel.
Figyeld, hogyan reagál az ötletre.
Ha nagyon ellenkezik, ne menj bele.
Szia!
Bár nekem nincs gyerekem... De oviba jár már a Tiéd? Én úgy gondolom, hogy ha ovis, akkor valamilyen szinten már levált Rólad és tudja kezelni ezt a helyzetet is. Ha az oviban ott marad Anya nélkül, akkor máshol sem tűnik fel neki. És az ő szintjén, meg lehet ezt is vele beszélni biztos. :)
Én is azt mondom, hogy ha ilyen piciként már matekozik, akkor nem lesz azzal se baj, ha nem vagy ott vele. :)
Sziasztok!
Elsősorban olyanok véleményét kérném, akiknek óvodás korú gyerekük van.
Otthagynátok 1,5 órára a 3,5 éves gyereketeket egy játékos foglalkozáson?
Beiratkoztunk egy “tanfolyamra”, ahol kicsiknek matekot tanítanak játékosan. Be is kellett fizetni a díjat, szerződést aláírni. Heti 1x1,5 óra. Az első alkalommal ott ültem kint az előtérben. Most írtak, hogy a jövőben ezt nem lehet, mert nem szolgálja a gyerek érdekét. 3,5 éves a gyerekem, az óvodába is van beszoktatás. Engem aggaszt, hogy a gyereknek stresszt okoz, ha idegen helyen ottmarad nélkülem most rögtön az elején.
Mit gondoltok erről?