Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Oldalra rakott karaj recept

Oldalra rakott karaj recept

Az Oldalra rakott karaj hozzávalói:
szeletelt karaj,
szeletelt sajt,
só,
bors,
fűszerkeverék ízlés szerint.

A töltelékhez:
30 dkg darált disznóhús,
4-5 db csirkemáj (darálva vagy késsel péppé kaparva),
2 db vízben áztatott, majd kifacsart zsemle.


Az Oldalra rakott karaj elkészítési módja:
A töltelék hozzávalóit összegyúrjuk, és úgy fűszerezzük, mint a kolbászhúst. Az összeállítást a következőképpen végezzük: 2 szelet karaj közé tölteléket és 1 szelet sajtot teszünk, így haladunk, amíg a hozzávalók tartanak. A tetejét vastagon megszórjunk reszelt sajttal, és alufóliával letakarva 200 fokon 1 órát sütjük, időnként saját levével meglocsoljuk, majd alufólia nélkül pirosra, ropogósra sütjük. Negyedelt paradicsommal és felezett zöldpaprikával díszítjük, köretnek petrezselymes burgonyát, rizst vagy burgonyapürét adunk. A kész kompozíciót ferdén szeleteljük, így az összes összetevő megtalálható egy szeletben.


Kategória: Húsételek receptjei


Az oldalra rakott karaj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook