Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval recept

Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval recept

A Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval hozzávalói:
1 db pecsenye liba

őrölt bors
majoránna
3 gerezd fokhagyma
50 dkg libazsír

A gymölcsraguhoz:
30 dkg vegyes aszalt gyümölcs
5 dkg vaj
1 kávéskanál őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
reszelt gyömbér
2 evőkanál méz
1,5 dl száraz vörösbor
1 dl narancslé
1 csapott evőkanál étkezési keményítő


A Libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval elkészítési módja:
A libát szétbontjuk, az aprólékot félretesszük, később levest főzhetünk belőle. A mellet és a combokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal, majorannával és a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. 1-2 órát állni hagyjuk. Felolvasztjuk a libazsírt. A húsokat tepsibe rakjuk, a megolvasztott libazsírt ráöntjük úgy, hogy ellepje. Előmelegített, 110 fokos sütőben 2,5 órát sütjük, majd a zsírt leöntjük róla. Magasabb hőfokon pirosra sütjük. A gyümölcsraguhoz az olvasztott vajon karamellizáljuk a mézet, majd beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, és kb 5percig pároljuk együtt, majd felöntjük a borral és a narancslével. Gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, jól összeforraljuk. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a ragut. A libát az aszalt gyümölcsökkel és hercegnő burgonyával kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A libapecsenye aszalt gyümölcsös raguval elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook