Nem keményedik meg a habtejszín, hiába verem, ez mitől lehet? (tudásbázis kérdés)
A cukrot akkor kell bele tenni, amikor még folyékony, amikor beleöntötted a tálba, amikor elkezded verni.
NEkem akkor esett össze némelyik, mikor cukrot tettem bele.
Most már mindegy, mert olyan ideg voltam akkor, hogy egyből kihajítottam. De ezt nem tudom hogy csináltam. Pedig fel kellett volna akkor annak verődnie.
Ilyet én is csináltam már. A gőz felett csokit megolvasztottam, bele egy kis tejföl. Előtte felvertem a Hulala habot, és beleraktam a csokis cuccot. De a tejszínt nem melegítettem.
Egyébként ez nagyon finom krém.
Az, ami úgy összeállt, az a vaj. Keverd tovább, és lesz finom vajad. Ha nem tetszik a színe, lehet bele tenni snidlinget, vagy petrezselymet, vagy köménymagot és piros paprikát - és akkor kész is a vajkrém.
Szeretném kihangsúlyozni, hogy itt nem a sima habtejszínről van szó, hanem az ízesítettről, amit fel kell főzni csokival, mással.
Egy tejszín van, amit szeretek felverni. Ez a HULALA tejszín. Nem kell se hűteni se melegíteni, úgy ahogy megveszem, hazahozom és fel is lehet verni. 2-3 napig (vagy tovább, még nem volt lehetőségem kipróbálni) a sütin mindenképpen kemény állagú marad, és még finom is. Már benne van a cukor is.
Volt olyan, hogy megvettem egy tejszínt, és fel akartam verni, de hiába, keverés közben valahogy külön vált egy vizes rész, és valami keményes összeállt minimális tejszín féle. Úgyhogy gyorsan start a boltba, és vettem Hulalát.
Ahogy leírtam már az előző hozzászólásban is, meg kell várni, hogy először kihűljön, és aztán a hűtőbe kell tenni. Én olyankor úgy csinálom, hogy a tejszínt előző nap csinálom meg, és aztán a hűtőben van egész este, így másnap egy kis habfixáló segítségével nagyon jól felverhető.
Köszi az infót, nem tudtam, hogy melegítés után is jó még.
A megfelelő hőmérséklet mit jelent?
Nem így van. Meg kell várni míg kihül, és aztán egy időre a hűtőbe tenni, és aztán lehet felverni. Csak megfelelő hőmársákleten kell lennie a tejszínnek. Én is csináltam már ilyesmit, a Panama tortának kell felmelegíteni, és csokit meg ezt azt beletenni. Nagyon finom, ízesített tejszínhab. :)
Ha felmelegítetted, nem lehet már habbá verni, nem?
Pár kérdés: Ez egy krém lesz, amivel tésztát töltenél be? A tejszínt folyékony állapotában fel kell tenni a lángra, és amikor felforrt kissé, akkor bele kell tenni a járulékos anyagokat?
Szió! Még mielőtt bármit is csinálnál azzal a tejszínhabbal, ami folyik!!!
Ezt még megpróbálom,köszi!:)
Próbálj egy nagyon kemény pudingot készíteni, és azzal összeforralni egy percre, ne tovább.
Köszi mindenkinek!Az a jó,hogy nem vendégeknek csinálom,csak magunknak.Jobbik eset.:)Majdcsak lecsúszik így is.:)
Én is gondoltam a zselatinra vagy a habfixálóra. De az csak a végén kell amúgyis beletenni, hogy ne essen össze a hab, lehessen vele díszíteni vagy sütiken megálljon, ne folyjon egy idő után szét.
Szerintem ez már menthetetlen. :(
Nem tettem volna bele csak akkor, amikor már kemény a hab. Még ezek után is össze esik, de így aztán nem fog felverődni egyáltalán.
Esetleg - ezt a többiektől kérdezem - zselatinnal nem lehetne-e kicsit megerősíteni? Nem szeretem a zselatint, nem is használom, de most nálad vészhelyzet van.
Hát,akkor ezt nyilván megisszuk,nem megesszük.:)
Jéghidegen kellett volna nekikezdeni. Tapasztalat,előtte nekem sem sikerült.
Cukron kívül vaníliás cukor és azonnal oldódó kávépor van benne.
Úgy tudom, hogy hűtőbe kell tenni min.3 órára és utána lehet csak felverni. Én mindig így szoktam és sikerül, nem teszek bele semmit.
Ha a cukron kívül bármi más is van benne, az már nem fog felverődni. A cukor is már a vége felé kerülhet bele.
Igen,de először fel kellett forralni más összetevővel,aztán lehűteni,hozzáadni ezt azt,aztán meg felverni.
Tedd be egy negyed órára a hűtőbe, és utána folytasd a felverését.
tegyél bele egy picike cukrot.én ugy szoktam.
Hűtőbe volt??? mert ha hideg lehet attól van
Em keményedik meg a habtejszín, hiába verem, ez mitől lehet?
További ajánlott fórumok: