Mitől savanykás ízű a kolbász? (tudásbázis kérdés)
Rendszeresen vasarlok egynel sonkat, fustolt karajt, szalonnafeleket, kolbaszt, majashurkat. Egy honap utan is "szaga" van, es az ize is tokeletes!
Sajnos az emeleten nem fustolhetek husfelet :D
Itt nagyon dolgozik az ANTSZ.
Ilyen külső felhasználásban tényleg más. Ámbár egy tűzhelyes sütésnél érhető miért lesz annyira jó koppintás a végeredmény.
Az előállítást illetően ilyesmire tippeltem.
Nem eljárási hiba A MÉE megengedi.
Sajnos. Még sok minden mást is.
Nem akarlak elkeseríteni, de sokkal kevésbé ellenőriznek, mint hiszed. Amúgy én is hiszek a személyes kapcsolat erejében, de sajnos már elég rossz példát is láttam.
Nem tudom, hol válik gazdaságossá, de a folyékony füsttel úgy át tudnak verni, ha akarnak, hogy nem fog feltűnni.
Üldözendőnek én sem tartom, csupán a termék minősége más-rosszabb, de a Magyar Élelmiszerkönyv megengedi.
Magát, a folyékony füst előállítási folyamatát nem láttam, de úgy magyarázták, hogy a füstölésre használt fafajták (pl.bükk, akác) égetésével tömény füstöt képeznek, amit forró vízen vezetnek keresztül nyomás alatt, hogy bekoncentrálódjon.
A folyékony füst használatát láttam, annyi, hogy a husik bent vannak a gőzkamrában, és igen apró-mikroszkopikus cseppekben, nyomás alatt permetezik rájuk a tulajdonképpeni füstös vizet. Ezért a kérgük füstös, de a hús egész állományát nem járja át úgy a füst, az íz, mint a hagyományos, több napig tartó füstölésnél.
De neki nem eri meg!
1. nagyon szigoruan ellenorzik;
2. ha a vevo rajon, hogy nem rendesen fustolt, nem vesznek tole maskor;
eddig amikor megkerdeztem, hogy mennyi ideig volt a soban, hanyszor tette a fustre, milyen faval fustolt, nem csapott be.
Csak ezzel az uzletben vasarolt porccal jartam meg - eloszor es utoljara -.
Akadálya nincs, hogy a folyékony füstöt belekeverjék, én nem tartom üldözendőnek.
Engem inkább a folyékony füst előállítása érdekel. Arról tudsz valamit?
Ez nyilvan az volt :(
Ezutan csak ostermelotol veszek fustoltet, abban biztosabb lehetek.
A napokban vettem "fustolt" porcot...
megfoztem a kaposztaba, de semmi fustos ize nem volt... :(
Tanultam belole!
Igen. A starterkultúra, amit ezekbe a gyorsérlelésű izékbe-legszívesebben mást írnék- tesznek, megeszi a cukrot egyetlen éjszaka alatt (ez rendes érlelésnél, a starterkultúra nélkül kb. 1-2 hónapig tartott, akkor nem volt mellékíz). A maradék a tejsav, amitől savanykás lesz.
Nem romlott. Ilyen.
Nem lesz akkor már semmi, nyugi!
Báááár tudnék mesélni :)
További ajánlott fórumok:
- Fogyni szeretnél? Akkor vacsorára sült kolbász és füstölt szalonna lesz.
- Mennyibe kerül a Mc Donald's-os kolbászburger?
- Több vasat a tűzben... csak le ne égjen a kolbásza
- A rozskenyérnek miért van savanykás íze?
- Igazán finom téli kovászos uborka receptre lenne szükségem. Olyat keresek, ami finom savanykás lesz! Tudtok ilyen receptet?
- Melyik mostanában kapható almafajta savanykás?