Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől savanykás ízű a kolbász? fórum

Mitől savanykás ízű a kolbász? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
70. Gourmilla (válaszként erre: 66. - 3b1a5ec920)
2013. okt. 2. 22:27
Nem célom elvenni a bizalmad, de tudom, hogy pl. az állat e.ü. rábólint olyan címkére, ami a fogyaszóvédelmi előírásoknak nem felel meg, ill. sajnos a fogyasztóvédelmi ellenőrnek gőze sincs sok mindenről.
69. Gourmilla (válaszként erre: 65. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 2. 22:23
Úgy érted, használtam-e folyékony füstöt?
68. Macskanita (válaszként erre: 67. - Eff29cd04f)
2013. okt. 2. 22:23
sült hurka?
2013. okt. 2. 22:21
Én egyszer a piaci hurkával jártam így. Ki kell dobni azonnal, biztos hogy már nem volt jó. Minket meghajtott :(
66. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 59. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 22:20

Rendszeresen vasarlok egynel sonkat, fustolt karajt, szalonnafeleket, kolbaszt, majashurkat. Egy honap utan is "szaga" van, es az ize is tokeletes!

Sajnos az emeleten nem fustolhetek husfelet :D

Itt nagyon dolgozik az ANTSZ.

65. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 62. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 22:20
Tapasztaltál ilyet?
2013. okt. 2. 22:19
Szép álmokat mindenkinek!
63. Gourmilla (válaszként erre: 61. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 2. 22:19
:S
62. Gourmilla (válaszként erre: 56. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 2. 22:18

Ilyen külső felhasználásban tényleg más. Ámbár egy tűzhelyes sütésnél érhető miért lesz annyira jó koppintás a végeredmény.

Az előállítást illetően ilyesmire tippeltem.

61. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 53. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 22:14

Nem eljárási hiba A MÉE megengedi.

Sajnos. Még sok minden mást is.

60. Macskanita (válaszként erre: 58. - 25800e2d09)
2013. okt. 2. 22:13
Rendicsek...
59. Gourmilla (válaszként erre: 55. - 3b1a5ec920)
2013. okt. 2. 22:13

Nem akarlak elkeseríteni, de sokkal kevésbé ellenőriznek, mint hiszed. Amúgy én is hiszek a személyes kapcsolat erejében, de sajnos már elég rossz példát is láttam.

Nem tudom, hol válik gazdaságossá, de a folyékony füsttel úgy át tudnak verni, ha akarnak, hogy nem fog feltűnni.

58. 25800e2d09 (válaszként erre: 57. - Macskanita)
2013. okt. 2. 22:11
ennyire ne aggódd túl :) kutya baja lesz, megfőzted, nem full nyersen ettétek meg az egészet.
57. Macskanita (válaszként erre: 54. - Regin_a)
2013. okt. 2. 22:07
hát jóóóóóóó...remélem túl leszünk, reggel óvoda agyereknek, nem is tudom elvigyem-e...vagy addigra jelentkezne a dolog, ha baj volt?
56. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 49. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 22:07

Üldözendőnek én sem tartom, csupán a termék minősége más-rosszabb, de a Magyar Élelmiszerkönyv megengedi.

Magát, a folyékony füst előállítási folyamatát nem láttam, de úgy magyarázták, hogy a füstölésre használt fafajták (pl.bükk, akác) égetésével tömény füstöt képeznek, amit forró vízen vezetnek keresztül nyomás alatt, hogy bekoncentrálódjon.

A folyékony füst használatát láttam, annyi, hogy a husik bent vannak a gőzkamrában, és igen apró-mikroszkopikus cseppekben, nyomás alatt permetezik rájuk a tulajdonképpeni füstös vizet. Ezért a kérgük füstös, de a hús egész állományát nem járja át úgy a füst, az íz, mint a hagyományos, több napig tartó füstölésnél.

55. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 52. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 22:07

De neki nem eri meg!

1. nagyon szigoruan ellenorzik;

2. ha a vevo rajon, hogy nem rendesen fustolt, nem vesznek tole maskor;

eddig amikor megkerdeztem, hogy mennyi ideig volt a soban, hanyszor tette a fustre, milyen faval fustolt, nem csapott be.

Csak ezzel az uzletben vasarolt porccal jartam meg - eloszor es utoljara -.

54. Regin_a (válaszként erre: 43. - Macskanita)
2013. okt. 2. 22:06
Majd ha túl vagytok tényleg, holnap :)
53. Gourmilla (válaszként erre: 50. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 2. 22:02
Akkor ez mégis minőségi hiba, és nem az eljárás hátulütője.
52. Gourmilla (válaszként erre: 48. - 3b1a5ec920)
2013. okt. 2. 22:01
Az őstermelő is lehet furfangos. Folyékony füstöt lehet venni egyszerű kereskedelmi forgalomban is.
51. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 48. - 3b1a5ec920)
2013. okt. 2. 22:00
Jeles
50. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 47. - Gourmilla)
2013. okt. 2. 22:00
Túl gyors a folyamat, és nem tökéletes a szénhidrátok elbontása.
49. Gourmilla (válaszként erre: 45. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 2. 21:59

Akadálya nincs, hogy a folyékony füstöt belekeverjék, én nem tartom üldözendőnek.

Engem inkább a folyékony füst előállítása érdekel. Arról tudsz valamit?

48. 3b1a5ec920 (válaszként erre: 45. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 2. 21:58

Ez nyilvan az volt :(

Ezutan csak ostermelotol veszek fustoltet, abban biztosabb lehetek.

47. Gourmilla (válaszként erre: 42. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 2. 21:56
Minden nap tanul az ember. A gyors bontás nem maradéktalan, mert más fajta; vagy nem ügyelnek rá, és túl sok tejsav marad?
2013. okt. 2. 21:56
fél 7kor ettük, vagyis inkább a gyermek lakmározott...már 10 óra, remélem kezdhetek megnyugodni...
45. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 44. - 3b1a5ec920)
2013. okt. 2. 21:52
Van olyan húsüzem, ahol ún. folyékony füsttel dolgoznak. Ez nekik azért jó, mert 2-4 óra alatt kész a termék. Nekünk meg azért nem jó, mert max a külső pár mm füst ízű, a többi meg íztelen marad.
2013. okt. 2. 21:50

A napokban vettem "fustolt" porcot...

megfoztem a kaposztaba, de semmi fustos ize nem volt... :(

Tanultam belole!

43. Macskanita (válaszként erre: 41. - Regin_a)
2013. okt. 2. 21:45
mesélj...:-)
42. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 35. - Macskanita)
2013. okt. 2. 21:43

Igen. A starterkultúra, amit ezekbe a gyorsérlelésű izékbe-legszívesebben mást írnék- tesznek, megeszi a cukrot egyetlen éjszaka alatt (ez rendes érlelésnél, a starterkultúra nélkül kb. 1-2 hónapig tartott, akkor nem volt mellékíz). A maradék a tejsav, amitől savanykás lesz.

Nem romlott. Ilyen.

41. Regin_a (válaszként erre: 17. - Macskanita)
2013. okt. 2. 21:40

Nem lesz akkor már semmi, nyugi!

Báááár tudnék mesélni :)

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook