Mitől lesz szép, átlátszó "arany" színe a húslevesnek? (tudásbázis kérdés)
sziasztok!
mitől lesz szép sárga?az igazi tyúkhus leves a tyúktól.persze ízlések és pofonok.valaki nem bízzza a húsra.inkább különbféle ételízesítőkkel rakja tele.de az igazi,az csak is a hús hájától
csatlakozom az előttem szólókhoz.
hideg vízben a húst feltesszük főni, amikor habzik, habját leszedjük, lassú tűzre vesszük, és mehetnek bele a zöldségek is.
répa, gyökér, karalábé, zeller, 1 fej vöröshagyma, pár db fokhagyma, kis kelkáposzta negyede(negyedére szoktam vágni, és úgy cérnával átkötözöm, hogy ne essen szét)burgonya.
só, vegeta és egész bors(kicsi).
ha ezek szépen összeérnek, és összefőnek szerintem sem húsleveskocka, sem kurkuma nem kell bele, de ki hogyan szokta.
húsleveskockát akkor használnék, ha kevesebb húst tennék a levesbe.
nálunk a pulykaszárny vagy a pulykanyak a befutó.
tálaláskor pedig aki picit csípősebben szereti, tehet bele piros paprikát, vagy egyéb erős dolgot.
Sziasztok!
én is így főzöm!;) bár én többségében csirkéből.
Hideg vízben felteszem a hust, a répát, gyökeret, karalábét, zellert főni, és addig forralom amíg el kezd habozni.
A habot szerintem mindig le kell szedni!!! ez fontos ! (anyósom ilyenkor forralja, majd egyszerűen leönti a vizet, és tiszta vízben teszi fel újra főni! nem is finom a levese!:( )
amikor az összes habor leszedtük, és jól kiforrta magát én akkor takarékra veszem, hozzáteszem a többi zöldséget (borsó, karfiol, brokkoli, hagyma, paradicsom, paprika, petrezselyemzöld, krumpli, kelkáposzta cikkely!) és fedő alatt kb 1-1,5 óra alatt megfőzöm.
Én sem használok szinezéket, csak ízvarázs ételízesítőt, pirospaprikát, szemes bors, és egy pici lestyán és majoranna. Ja és só!
szerintem nem kell bele semmi színező, meg leveskocka sem..gyönyörű szép aranyló nagyon finom leves lesz!;)
Én nem ismerem ezeket a kurkumás fogásokat, ettől függetlenül nagyon szép húslevest tudok főzni. Általában házi tyúkból fő nálunk a húsleves, vagy vegyesen különféle húsokból, de mindíg van benne szárnyas, mert igazán ez ad neki színt. Valóban le kell szedni a habot a tetejéről, valóban sokáig kell főzni lassú túzön, és a zöldségelés sem mindeggy, mert a túl sok zöldség is el tudja rontani. Én pl. nagyon szeretem a húslevesben megfött krumplit, de ebből csak egy, max. két szemet szabad belefőzni, mert ettől kicsit zavaros lesz a leve. És természetesen a húslevest le kell szűrni levesszűrőn, bár úgy tapasztaltam, hogy ezt sokan nem tartják fontosnak. A benne megfőtt zöldségeket és húsokat pedig külön tálon rakjuk mellé.
Jó étvágyat! ...:D
További ajánlott fórumok:
- Bevált kocsonyarecept! Van valakinek? Színtiszta, átlátszó, ízletes. Hogyan?
- Havi 1x-i átlátszó folyás, mitől lehet?
- Mitől lesz átlátszó a kocsonya?
- Lehet-e kapni és hol, átlátszó üveg étkészletet?
- Hol lehet színes alufóliát venni (pl. arany, kék, zöld, piros...)
- Hol lehet olyan aranyos kis színes sztreccs szoknyákat venni?