Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek? fórum

Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
30. manka10 (válaszként erre: 23. - Ancsyangel)
2010. dec. 25. 18:00

Szia!


Ha a párod szakács,akkor már nem tudok labdába rúgni, felénk a töltött kápiba nem kell tojást tenni. De diónyi zsír,sztem nagyon kevés.

2010. dec. 25. 17:58

Én bő másfél kiló húshoz raktam 3 tojást..., 2 kanálnyi zsírt...és kb jó 3 maréknyi rizst ( sajnos dekára nem tudom )

Nagyon jó lett....

De sokat számít , hogy milyen a darált hús .

:-))))

28. 2d73eecfdb (válaszként erre: 20. - 04e95f637a)
2010. dec. 25. 17:57
:-)))
2010. dec. 25. 17:57
1 kg pulykahús, ami amúgy is száraz, fél kg rizzsel, hát nem csoda, hogy kemény.
26. 2d73eecfdb (válaszként erre: 24. - Klára51)
2010. dec. 25. 17:57

Kuka sora csak nem lesz.

Rakjatok rá sok tejfölt...már én is jártam így....de elfogyott :-)))

25. 2d73eecfdb (válaszként erre: 23. - Ancsyangel)
2010. dec. 25. 17:56

Köszi. :-)

Ezt jó tudni :-))))

24. klára51 (válaszként erre: 23. - Ancsyangel)
2010. dec. 25. 17:55
szakács párod nemtudja lehet-e vmit kezdeni vele,hogy puha legyen vagy kuka lesz a sorsa?
2010. dec. 25. 17:51

Megkérdeztem a párom mert ő szakács és így vélekedett:

1 kg húshoz (sovány) max. 3 tojás, 25-30 dkg rizs esetleg diónyi sertészsírt keverjünk a töltelékhez.

1 kg /közepesen zsíros húshoz/ 2-3 tojás 30-35 dkg rizs

1 kg zsíros húshoz: 2-3 tojás 35-40 dkg rizs

mindenképpen annyi vízzel hogy ellepje és kb 3 ujjnyi víz legyen rajta. van aki fokhagymás rántás tesz rá van aki nem.

ha sok a lé rajta öntsd le és tedd mélyhűtőbe az ujjévi savanyú káposzta leveshez tökéletes

2010. dec. 25. 17:50
szerintem is a rizs lett sok, nem is kevéssel. Az miatt lett kemény:((((
21. ansza
2010. dec. 25. 17:48
sok rizs ment bele szerintem...
2010. dec. 25. 17:45
*bocsi,2x írtam,hogy marad!Többet ma már nem iszok :DDD
2010. dec. 25. 17:45
A rizs az rengeteg volt bele!!
18. 04e95f637a (válaszként erre: 17. - Klára51)
2010. dec. 25. 17:44
Én ezt nem hallottam még sehol!A májat nem szabad sózni,és sokáig főzni,úgy marad marad puha!Van aki máj sütés/főzés előtt fokhagymás tejbe áztatja!
2010. dec. 25. 17:42
Mert hogy hallottam már vkitől hogy mikor reszteltmájat főz tesz bele szódabikarbónát és attól fincsi puha lessz a máj.
16. 04e95f637a (válaszként erre: 9. - Mmacus)
2010. dec. 25. 17:41
Én is! :))
15. 6c5f346e46 (válaszként erre: 11. - Klára51)
2010. dec. 25. 17:41
hat ha ehetetlen,akkor igen...
2010. dec. 25. 17:41
Szerintetek ha egy kis szódabikarbónával oda teszi ismét főni,nempuhul meg a gombóc?
2010. dec. 25. 17:40
pulykadarálthusibol csinálta
2010. dec. 25. 17:39
Vagy nagyon száraz volt a hús??
2010. dec. 25. 17:39

Nos hozott át nekem egy gombocót kőkemény:-(

Akkor dobja ki?

10. rózsakő (válaszként erre: 3. - Klára51)
2010. dec. 25. 17:39
A rizs az tele van keményitővel,szerintem nagyon sok.
2010. dec. 25. 17:38
Egy kiló húshoz sokallom a fél kg rizst.
2010. dec. 25. 17:38
Én 2 tojást rakok 50 dkg darált húshoz,nem egy kg hoz! :)))
2010. dec. 25. 17:37
Ha túl sovány a hús, akkor is keményebb kicsit. Én tojást nem teszek bele, igaz, levélbe csomagolom. A rizs elvileg lazítja, ha van benne elég.
2010. dec. 25. 17:37
A tojástól??
2010. dec. 25. 17:37
a tojás sok bele..a szomszéd asszonyom is így járt..nem tudsz vele mit csinálni,kivenni nem lehet belőle..azért így is ehető...
2010. dec. 25. 17:37
tojás? elég egy bele, nálunk az "ragasztja" össze. de sajnos a hús is lehetett olyan, ami nem fő, hanem csimbókosodik-keményedik :S (el nem tudom képzelni mivel etetik szegény állatokat)
3. klára51 (válaszként erre: 2. - 04e95f637a)
2010. dec. 25. 17:37
közel fél kg.ot
2. 04e95f637a (válaszként erre: 1. - Klára51)
2010. dec. 25. 17:35
Mennyi rizst rakott bele?
2010. dec. 25. 17:34

Segítsetek légyszíves.

Szomszédnénim aggódva jött hozzám,hogy közel három órán át főzte a töltöttkáposztát,de kemény maradt a gombóca,nemtette káposztalevélbe.

Mivel én még eddig nem szúrtam el,nemtudok tanácsot adni neki,hogyan tudná megcsinálni hogy ne keljen kidobnia és megpuhuljon a gombóc is.

Egy kiló húshoz két tojást tett,van vmi tippetek?

Már dobozolta így hűtőbe de ha puhává tudná tenni sajnálná kidobni.Várom tippjeiteket tanácsaitokat.Köszike

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook