Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta? fórum

Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta? (tudásbázis kérdés)


1 2
2013. márc. 9. 14:58
nekem akkor szokott szétszakadni, ha kevés olajat rakok alá. Sok kísérletezés után találtam meg rá a tökéletes módot, ecsetelővel kenem ki a serpenyőt, minden palacsintánál így nincs vele gond
2013. márc. 9. 14:47

Én mindkét fajta liszttel sütök palacsintát.

Szerintem egyetlen titka van,hogy szépen lehessen sütni,hogy 2-3órát állni kell hagyni.

28. michelle.r (válaszként erre: 25. - G_eszter)
2013. márc. 9. 14:35
Tejet én egyáltalán nem teszek bele :). Némi kókusztejet igen, de főként vizet.
2013. márc. 9. 14:33
Én is mindig teszek cukrot a tésztába, olajat viszont soha.
26. g_eszter (válaszként erre: 23. - 6b006fc769)
2013. márc. 9. 14:30
Remélem sikered lesz ezek után :)
25. g_eszter (válaszként erre: 21. - Michelle.r)
2013. márc. 9. 14:30

Állt ez is. Lehet más lett a víz-tej arány.

Betoltam a sütőbe végül.

24. G.Garbo (válaszként erre: 4. - Sylvia81)
2013. márc. 9. 14:26
A tésztájába? Cukor?
23. 6b006fc769 (válaszként erre: 20. - G_eszter)
2013. márc. 9. 14:25
ez lehetett a bibi, köszi:) (legalább az én problémám megoldva:D)
2013. márc. 9. 14:21
Cukrot tilos bele használni, olaj az kell!
21. michelle.r (válaszként erre: 5. - G_eszter)
2013. márc. 9. 14:20
Én is zabpehelylisztből sütöm. Bekeverem, néhány órát állni hagyom, akkor nem szakad. Ha frissen nekiesem a sütésnek, akkor igen.
20. g_eszter (válaszként erre: 17. - 6b006fc769)
2013. márc. 9. 14:00

Ugyanazt a lisztet vettem.

Hagytad eleget, hogy dagadjon? Szerintem ez a titka a zabpehelylisztes ételeknek, hogy dagad-e eleget.

2013. márc. 9. 13:59
Nálunk mindig az édes palacsinta volt; az alap 12 evôkanál liszt, 6 evôkanál cukor, csipetnyi só. Sosem ragadt le, pedig nem volt teflonos palacsintasütô... :D
18. tixtina (válaszként erre: 4. - Sylvia81)
2013. márc. 9. 13:41

A sok cukor miatt letapad.

Szerintem,ha kevés a tojás,akkor mállik szét.

A hagyományos recept szerint csinálom,ami mindig bevált eddig:1 tojás,15 dekaliszt,3 deci tej,1 deci szóda-bele egy kis olaj,és nem teszek bele cukrot.

Így mindig sikerül.

Ha több adagot szeretnék,akkor ezt szorzom.

17. 6b006fc769 (válaszként erre: 9. - G_eszter)
2013. márc. 9. 13:41
Nekem a zabpehelyliszttel folyton kettétört fordításkor.... de ha neked eddig jó volt... nem lehet, hogy más a márka/malom stb.?
16. Klauka_ (válaszként erre: 15. - Klauka_)
2013. márc. 9. 13:38
Ja, kb. fél-1 centi legyen a tepsibe.
2013. márc. 9. 13:37
Csináld meg málénak. Kicsit sűrítsd vissza, cukrozd meg fincsi édesre, aztán kivajazott-lisztezett tepsiben (sütőpapír nem jó) süsd meg. Szép hólyagos, édes tészta lesz, tejjel nagyon fincsi.
14. g_eszter (válaszként erre: 13. - Syria)
2013. márc. 9. 13:33

egy receptkönyvben olvastam a kakaót, finom íze van úgy is.


A 4. is szakadt szét, ott hagytam abba.

13. syria (válaszként erre: 5. - G_eszter)
2013. márc. 9. 13:31

Zabpehelylisztből még soha nem próbáltam. (Kakaót meg soha nem jutott eszembe a tésztába tenni.) A hagyományos liszttel az a tapasztalatom, hogy az első kettő mindig „romos” lesz. Talán, mert még nem elég meleg, vagy zsíros a serpenyő.

Egyébként a liszt minőségén is nagyon sok múlik. Ezért van az, hogy hiába csináljuk egyformán, az eredmény mindig más lesz.

2013. márc. 9. 13:28
nem lehet hogy a serpenyő rossz?
2013. márc. 9. 13:27
Nekem akkor szakadt a tészta, ha kevés liszt, igaz én a hagyományos fehér lisztes változatot készítettem csak.
2013. márc. 9. 13:27

Lehet, hogy nem jó a liszt...

Akkor csinálj belôle amerikai palacsintát vagy császármorzsát.

9. g_eszter (válaszként erre: 8. - 1b2d7e91c0)
2013. márc. 9. 13:26

Zabpehelyliszttel sütöm régóta, nem viselkedik másképp a búzalisztnél. Nem itt kell legyen a hiba.

Lehet több vizet tettem bele.. kipróbálom plusz liszttel.

8. 1b2d7e91c0 (válaszként erre: 5. - G_eszter)
2013. márc. 9. 13:22
Á ,így nem tudom,mert én a klasszikus tésztát készítem!:)
2013. márc. 9. 13:21
Az előbb tettem bele még 1 tojást, hátha segít, de változatlan.
6. 1b2d7e91c0 (válaszként erre: 2. - Klauka_)
2013. márc. 9. 13:20
Csak egy tojást teszek bele és nem megy szét.
2013. márc. 9. 13:20

Sokszor sütöttem már palacsintát, de még nem jártam így, s nem tudom mi lehet a baj.

Megcsináltam a palacsintatésztát, de nem tudom megfordítani, teljesen szétszakad.

Mit tudnék vele csinálni? Esetleg hogy lehet még felhasználni a palacsintatésztát? Ha sütőben megsütöm sütiszerűnek?


Mi van benne: zabpehelyliszt, kakaó, tej, víz, tojás, só, édesítő

2013. márc. 9. 13:20

Nekem egyszer a túl sok cukor miatt szakadt.


Na, most légy okos. :)

2013. márc. 9. 13:19
Nem híg a tészta?
2013. márc. 9. 13:19
Kevés a tojás. Szerintem...
2013. márc. 9. 13:18
Mit rontottam el, hogy szétszakad a palacsinta?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook