Mit főzzek, ha kifogytam az ötletekből? (beszélgetős fórum)
paradicsom leves betűtésztával (kisfiam kérése)
Csilisbab (páromnak kenyérrel, gyerekeknek és nekem rizzsel)
Bevallom: ha nekem nincs ötletem, akkor mindig főzök egy kis rizst, aztán feldobom ezzel-azzal, amit épp találok otthon.
Egy kis zöldfélével - felszecskázom, wok stílusban összeforrósítom, kész a kínai kaja.
Vesebabbal, Tabascóval, paradicsommal, kukoricakonzervvel - kész a mexikói kaja.
Ha épp van ilyen mirelt zöldségkeverék, akkor azzal főzöm egybe, aztán szép színes lesz tőle :)
Ha nyár van, akkor lecsós-gombás cuccot csinálok - azt hiszem, "bácskai rizses gomba" a hivatalos neve.
Ha nagyon egzotikusat akarok fakítani, akkor mandula, szárított gyümölcs, bazsalikom megy a rizsbe, és csicseriborsót teszek hozzá.
Ha halasban sütöd akkor már vegák is ehetik. : )
Én is felhasználom szűrve 2x.
Igen :)
Szerdáig most olcsóbb is 35%-kal. :)
Múltkor jártunk úgy, hogy rendeltünk vmi rántottat, kóstolgattam, szagolgattam, volt valami furaság vele, de egyszerűen képtelen voltam rájönni, hogy mit sütöttek előtte az olajában. 😀
Fórumindító: sokféle mártást is csinálhatsz egy besamel alappal: sajt, fokhagyma, gomba, kapor ... Ha csak önmagában ráöntöd vmi tésztára, úgy is finom, de sült csirkecombot mellé téve pláne :))
Ha van szalonnád: kockára vagy kis csíkokra vágva hagymával megpirítod, mellé dobsz gombát, de nem is fontos, nokedlivel összekevered és sajttal megszórod a tetejét: finom!
Kolbászkarikákat sütsz, kiszeded a zsirjából, abban megpirítod az előtte héjában megfőtt krumplit szeletekre vágva, kolbász vissza, tetejére jó sok tejföl: finom!:)
Hu, estig tudnám írni 😀
Nálunk is biztos befutó a rántott csirke és szerintem is fenséges az illata. Én újra felhasználom az olajat, de szűrve és nem a végtelenségig reciklálom. Persze olyan ételhez, ami hasonló. Halas olajban nem sütök csirkét. :D
Az avokádó könnyen megérett a konyhapulton is, bár én már egy ideje leszoktam róla.
De ő nagyon vágyik a rántott csirkére :)
Csak büdös, büdös, büdös. :)
Köszi!
Akkor mostmár bátrabban fogom venni.
Az etilén gáz érlelő hatásáról olvastam már egyébként füge kapcsán.
Nem kell az avokádóhoz erős feltétlenül, de ez tényleg ízlés dolga. Én sem szerettem sokáig, amíg egy ismerősnél nem ettem a krémet, azóta ezzel az ízesítéssel a család kedvence lett.
A spárga is nem szeretem listás volt nálam is. Aztán azt is ettem másnál és isteni finoman volt vajban elkészítve. Én nem készítek, mert nem sikerült, azóta nem próbálkoztam, de lehet nincs is hozzá tehetségem.
Persze elhiszem, hogy ott nincs nálatok ilyesmi, lehet a lakosok ízlése is más,az eladók félnek, hogy a nyakukon marad.
Én nem jutok hozzá vadhúshoz, de nem is szoktam keresni, nem az én kategóriám.
Lehet, valami van az ízlelésemmel, mert a spárgának sem érzem semmi ízét, és az avokádónak sem. (Ehhez képest mindkettő elég drága.) Mások meg rohannak érte.
Mondjuk kicsit gyanús, hogy az avokádót csípősre "illik" készíteni, ez a szintén önmagában ízetlen pacalra emlékeztet.
Aldi nagyon messze van nekem, Lidl némileg közelebb, de mindkettőhöz külön buszozni kellene. A helyi boltok tényleg nem állnak a helyzet magaslatán, de a helyük is kevesebb, mert már sem zöldséges, sem hentes nem működik a faluban. 3 ezer feletti a lakosság száma, viszont sokan messzebbre járnak dolgozni, és ott a közelben vásárolnak.