Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)
én karácsonyra eszterházy tortát sütök, házi krémest, és aprósütinek felemás kakaós csigát.
leírom a receptjeit is nektek.
Sziasztok!
Ma ezt próbáltam ki nagyon finom!
Almafánk
1/2 kg alma
5 édesítőtabletta vagy nyírfacukor
15dkg durum liszt
1/2 csomag sütőpor
csipet só
Az almát hámozás után durva reszelőn lereszeljük és kissé kinyomogatjuk. Hozzáadjuk a hozzávalókat.
Forró olajba piros ropogósta sütjük.
Nagyon finom ezt az adagot szinte az egészet megettem :S
Ne haragudj de küldenéd nekem megint :)
Szánom,bánom de nem találom...
Szeretnék megosztani veletek két kreált recit, aki gondolja próbálja ki.
Mini „pizzás” csiga – 2. időszak (sajt miatt)
Hozzávalók:
a tésztához:
25dkg telj.kiőrlésű tönkölyliszt
10dkg barna rizsliszt
15 dkg zabpehelyliszt
8 evőkanál olívaolaj
2,5 dl víz
1 mk szódabikarbóna
1 mk borkőpor
1 mk só
krémhez:
4 nagyobb paradicsom
1 kisfej vöröshagyma
olívaolaj
1 mk pirospaprika
2 evőkanál tk tönkölydara v. tönkölyliszt
10 dkg mozzarella sajt
só, bors, oregánó, bazsalikom
Elkészítés:
A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a sót. A vizet megmelegítjük, majd elkeverjük benne a szódabikarbónát és a borkőport. Ezután hozzáadjuk az olívaolajjal együtt a liszthez, majd jól összegyúrjuk. (Szükség esetén még egy kis vizet adhatunk hozzá!) A tésztát olívaolajban meghempergetjük, majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A paradicsomokat megszabadítjuk a héjától. ( forró vízbe beletéve könnyen lejön a héja)
A vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomokat, ízlés szerint fűszerezzük. Ha jól összefőtt, akkor a tk tönkölydarával vagy tönkölyliszttel sűrítjük. ( erre azért van szükség, hogy a töltelék majd ne folyjon ki a tésztából sütésnél) Végül a lereszelt mozzarella felét hozzáadjuk a krémhez.
A pihentetett tésztát kivesszük a hűtőből, kétfelé vesszük, majd téglalap alakúra nyújtjuk. A KIHŰLT töltelék felét a tésztára kenjük, majd feltekerjük. (mintha beiglit készítenénk). Az így kapott rúdból kb. 1,5 cm-es szeleteket vágunk és a töltelékes oldallal felfelé nézve a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A tepsiben lévő szeleteket egy evőkanállal ellapítjuk ( hogy szabályos csigaformát kapjunk) és mozzarella sajtot szórunk a tetejére. 180 fokos előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A tészta másik felével értelemszerűen ugyanezt a műveletsorozatot hajtjuk végre.:)
Joghurtos-karfiolos köles- 2. időszak (sajt nélkül mehet az 1. időszakban is)
Hozzávalók:
10dkg köles
1 közepes fej karfiol
1,5 doboz activia pille
1 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb paradicsom
mozzarella sajt
só
Elkészítés:
A karfiolt megfőzzük, majd ha kihűlt egy jénai tálban rózsáira szedjük és villával összetörjük. A joghurtot elkeverjük az olívaolajjal, sóval (lehet tört fokhagymát is tenni hozzá és egyéb fűszereket) majd az összetört karfiolra öntjük, a főtt kölest is hozzáadjuk, és jól elkeverjük. Az így kapott joghurtos karfiolos köles tetejére szeletelt paradicsomokat teszünk és a tetejére reszelt mozzarellát szórunk. Ezután mikróban kb. 15-20 percig „grillezzük”.
Sziasztok! Tudna nekem valaki egy receptgyűjteményt küldeni? Amiket én találok ki azok vagy olyan rosszak vagy olyan íztelenek, hogy néha már inkább nem eszek semmit...
A másik kérdésem az lenne, hogy van-e a csokinak vagy kakaónak olyan formája amit lehet fogyasztani a második szakaszban?
Növényi tej ami nem állati...
Ilyen pl a zabtej, kókusztej, mandulatej...elsősorban házilag készítve, vagy ha veszel nagyon figyelj hogy ne tartalmazzon cukrot és sok adalékot.
A sajtok:
feta
* mozarella,
* gomolya
* kecskesajtok (amik 6 hónapnál nem tovább érleltek, ha gombakultúrával vagy erjesztéssel érlelik akkor NEM ehető)
* juhsajt (brindza),
* svájci cheddar,
Köszönöm!
Növényi tej alatt mit kell érteni? Még sosem ittam ilyesmit.
És még egy kérdésem lenne: a második időszakban milyen sajtokat lehet enni?
Halászlevet már az első időszakban is ehettél volna.
A madártejet növényi tejből nyrfa cukorral második időszaktól megpróbálhatod, én nem szeretem szegényt alapból, így nem tudom milyen lehet, de egy próbát megér.
Bocsika javítanám amit írtam, mert már másra válaszoltam vele!
HASZNÁLHATUNK kókusz zsírt a diétában.
A beiglihez azért nem ajánlom, mert sokkal jobban megköt mint a margarin. így sem könnyű a tésztával dolgozni.
Ne használj kókuszzsírt szerintem, nem használunk ebben a diétában, az almapép meg a kis lyuku sajt reszelőn lereszelt alma. Kicsit maszatos munka de ..szerintem megéri.
Ha turmixolod, akkor nagyon, sokkal jobban lé lesz mint pép.
Remélem hogy jól sikerül majd!
Sziasztok!
Szerintetek a második időszakban ehetek halászlét? Végülis csak hal, hagyma és fűszerpaprika van benne.
És madártejet nyírfacukorral?
Csak mert itt a karácsony!
Hátha valaki hasznát veszi!
CUKOR, TEJ, TOJÁS, ÉLESZTŐ NÉLKÜLI BEIGLI
Tészta hozzávalói:
220 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
60 g növényi margarin
60 g almasűrítmény
6 g sütőpor (szódabikarbóna is jó)
2 g tengeri só
0, 1 l víz
A teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet, a tengeri sót, és a sütőport alaposan összekeverem szárazon, majd belegyúrom a zsiradékot. A vízből és az almasűrítményből elegyet keverek és fokozatosan hozzáadom a lisztes zsiradékhoz. A tésztát jól nyújtható állagúvá dagasztom. Majd két egyenlő részre osztom és addig pihenni hagyom, amíg a tölteléket elkészítem.
Töltelék hozzávalói:
100 g darált mák vagy darált dió
80 g almasűrímény
citromhéj
őrölt fahéj, szegfűszeg,
annyi víz amennyit a töltelék felvesz és kenhetővé válik
{másik töltelék:dió, citromhéj, rumaroma, tej, stevia, őrölt fahéj, szegfűszeg / mák, tej, gríz, almapép, stevia}-ez a töltelék 2.időszakos
A hozzávalókból jól kenhető tölteléket készítek.
A pihentetett tésztát körülbelül 2-3 mm vastagságúra kinyújtom. Fontos, hogy a tészta ne legyen túl vékony, mert szakadni fog a hajtogatásnál, de ne legyen túl vastag sem, mert akkor nehezen sül át, és töredezetté válik.
Ezután egyenletesen szétkenem a tölteléket ügyelve arra, hogy a tészta széleire is kerüljön. A töltelékkel megkent tészta két szélét körülbelül 1 cm szélességben visszahajtom.
Ez a művelet azért történik, hogy a sütés folyamán a töltelék ne folyjon ki a tésztából és a süteményvégek is ízletesek legyenek.
Ez követően a töltelékkel megkent tésztát felcsavarom közepes erővel. Ha túl lazán tekerjük fel a beiglit, az sütéskor elterülhet, lapossá válhat. Ha túl szorosan tekerjük fel, akkor az könnyen megrepedhet. A beiglit úgy helyezem a sütőlemezre, hogy az utolsó csavarás alul legyen.
A tetejét kisülés előtt megszurkálom, hogy a távozó nedvesség ne repessze meg a tésztát, ecsettel óvatosan lemosom vagy lespriccelem vízzel, ez azért szükséges, hogy növekedni tudjon a tészta.
Nem kelesztem, egyből a sütőbe teszem.
180 °C fokon körülbelül 20-22 percig sütöm. Kisülés után a még forró beiglit ecsettel tisztított vízzel vékonyan bekenem, hogy fénye legyen. Éles késsel csak hidegen szeletelem fel!!!!
-1. időszak
További ajánlott fórumok:
- Kizárólag kezdő candidások receptjeit várjuk
- Aki tud candidásoknak sütemény recepteket /édes, sós/ leírná?
- Tud valaki olyan szaloncukor receptet, amit candidások fogyaszthatnak?
- Pontosan mit jelent egy receptnél, hogy "kilábalóban lévő candidásoknak"? Utolsó 1 hónapban lehet csak enni?
- Kell tartani diétát vagy miért van ez a sok recept candidásoknak?
- Hol találok olyan recepteket, ami lisztérzékeny candidásoknak is ehető pékárukról szól?