Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. fórum

Mit főztél ma? Receptek candidásoknak. (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯
1797. warj (válaszként erre: 1793. - Hcs2)
2011. aug. 5. 14:55
igen az tuti, ezért nem alkalmazom én sem
1796. hcs2 (válaszként erre: 1795. - Keszani)
2011. aug. 5. 11:54
nincs mit :D
1795. keszani (válaszként erre: 1794. - Hcs2)
2011. aug. 5. 11:53
kösziiii :D
1794. hcs2
2011. aug. 5. 11:41

az ígért tökleves recept:


Kanadai tökkrémleves:

Hozzávalók:

10dkg vaj

1 fej hagyma

3 db sárgarépa

50 dkg gyalult tök

csipet só

csipet tárkony (sztem lehet több is, ez adja az ízét)

csipet majoranna

1 kanál édesítő (én mondtam, hogy nem kell, de anya csak rakott bele pici steviát, de sztem enélkül is jó)

3 dl nat joghurt

2 dkg tökmag (hát mi ezt kihagytuk)


Elkészítés:

Vajat forrósítunk, mikor már nem pezseg rátesszük a finomra vágott hagymát, a szeletekre vágott srépát és pár percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a tököt. Ízesítjük, gyors tűzön pirítjuk. (Ez sztem hülyeség, a tököt nem lehet pirítani, főleg, hogy az eredeti recept fagyasztott tököt ír.)

Amikor zsírjára pirult, felengedjük tejszínnel és vízzel. Vigyázzunk, forrásig kevergessükm nehogy odaégjen.

10 perc forrás után botmixerrel krémesítjük, majd újra felforraljuk, szükség szerint tovább ízesítjük. Tálaláskor tökmagot szórunk a tetejére.


Hát kicsit furi ez a leírás, de a leves nagyon finom. Mi a répát reszeltük és nem pürésítettük, sztem így is jó! :)

1793. hcs2 (válaszként erre: 1752. - Warj)
2011. aug. 5. 11:24
elektormos sütőben ez elég durva villanyszámlát csinálna :D
1792. keszani (válaszként erre: 1791. - Jueves)
2011. aug. 5. 10:18

pffff...kábéra mentem...s sajna sok is lett...kb 1 fél teáskanálnyit tettem, szoval egy kávéskanálnyi is boven elég...de ha rosszul sikerulne a friss citromlevet ha rácsopogteted akkor jobb ize van, mivel a kesernyés iz tok jo vele...mielott a sutobe tettem volna reszeltem rá citrom héjat, jo sokat :D

és mivel ma utazom elhoztam a hétvégi kajám magammal meloba és most hutobe van, és elobb kostoltam, már nem olyan édes...v csak a hideg miatt

1791. Jueves (válaszként erre: 1767. - Keszani)
2011. aug. 5. 10:14
mennyi steviát használtál kb?
1790. 5070cf4016 (válaszként erre: 1786. - Ttimeaa)
2011. aug. 5. 10:05

én nem mertem megcsinálni a lángost, mert féltem, h semmi köze a megszokott lángoshoz élesztő nélkül, de akkor lehet, hogy kipróbálom :)

ilyen barnarizses guvecs szerűséget én is csináltam, és hagymás paradicsomszószt is, csak én nem pürével csinálta, hanem friss paradicsomból, úgyhogy sokáig tartott, míg szétfőtt :S de nagyon finom volt.

nagyon ügyes vagy, tök jókat főzöl :)

1789. keszani (válaszként erre: 1788. - Ttimeaa)
2011. aug. 5. 09:23
kösziii...okvetlen kipróbálom a jővö 7en :D
1788. ttimeaa (válaszként erre: 1787. - Keszani)
2011. aug. 5. 09:14

Köszi! Igyekszem mindig új dolgokat kipróbálni, hogy ne legyen olyan egyhangú! :-)

Paradicsomos hagymás szószt, csak úgy érzésre csináltam. :)

A hagymát megdinszteltem. Öntöttem rá paradicsom pürét (bolti, nincs benne, csak paradicsom, és só) tettem hozzá sót, borsot, bazsalikomot, oregánót. És egy kicsit összefőztem.

Ha tésztával csinálod, érdemes még a sütőben is összesütni, mert szerintem annál finomabb.

1787. keszani (válaszként erre: 1786. - Ttimeaa)
2011. aug. 5. 09:08

de gusztaaaa...meg is éheztem :D huu, nagyon jól néznek ki:D azok a hambik... :D a nyálam csorog :D


azt a paradicsomos hagymás szoszt hogy csináltad?

sajna magamtolnem mennek a jó dolgok :S

1786. ttimeaa
2011. aug. 5. 09:02

Sziasztok!

Isteni finom lett a lángos! Ajánlom mindenkinek.

Tettem fel egy pár új képet a készített ételekről, köztük a lángosról is.

1785. keszani (válaszként erre: 1780. - Pm22)
2011. aug. 5. 07:59
nagyon remélem,h nem innen foztél, v ha igen akkor ugy fozted, h ennek a forumnak megfelelo kajákat tettél bele.
1784. keszani (válaszként erre: 1780. - Pm22)
2011. aug. 5. 07:54
ezzel vigyázz, mert azért vannak benne nem odaillo dolgok. inkább kérdezz elotte, mielott sutnél.
1783. warj (válaszként erre: 1780. - Pm22)
2011. aug. 5. 07:34

Nem szerencsés dolog, hogy nincs hűtő. De ha tudsz főzni (pl egy is villanyrezsót visszel) akkor sok dolgot el tudsz készíteni.

pl lecsó, viszel száraztésztát ehhez egy kis paradicsomszószt egy fél óra alatt össze lehet dobni, főzelékeket is tudsz gyorsan csinálni, grillezett zöldség, hal, a lényeg, hogy ami megmarad, azt ki kell dobni, mert hűtés nélkül gyorsan romlik. Még agyalok, csak most el kell menjek és majd írok.

1782. warj (válaszként erre: 1771. - Pm22)
2011. aug. 5. 07:27

Így van, azoknak szoktuk ajánlani, hogy csinálják tovább kb 4 hétig, akiknél nem javultak a tünetek.

Viszont a második időszak nem azt jelenti, hogy egyből ehetsz mindent, szépen lassan lehet egy egy ételt 2-3 nap alatt visszavezetni. Ha elkezdel mindent enni egyszerre, akkor jön a puffadás stb. Mert hirtelen megterheled a szervezeted.

1781. 5070cf4016 (válaszként erre: 1780. - Pm22)
2011. aug. 4. 22:00
hú, ezzel az oldallal vigyázz, mert itt sok furcsa dolog van... pl. a krumpli... én mozarellát nem tennék bele, hogy csak a tojás legyen az újdonság a gyomrodnak. a tejtermékek amúgy is nehézkesek lebontás szempontjából, és allergének is, szóval csak lassan azzal a sajttal szerintem :(
1780. pm22 (válaszként erre: 1779. - 5070cf4016)
2011. aug. 4. 21:57

okés. és mozarellát rakhatok bele?:/


nézzétek innen néztem recepteket! tök jó oldal :)


[link]

1779. 5070cf4016 (válaszként erre: 1778. - Pm22)
2011. aug. 4. 21:52
egy toji elég a pogácsához. úgysem eszel meg egy tepsi pogit egy nap :) azt sztem nyugodtan vihetsz
1778. pm22 (válaszként erre: 1777. - Keszani)
2011. aug. 4. 21:50

de tojást csak heti 1-2-t lehet :(

most ha csinálok egy pogácsát mondjuk 2 tojással akkor ennyi volt:(


milyen pogácsa és palacsinta receptet tudtok?:)

1777. keszani (válaszként erre: 1774. - Pm22)
2011. aug. 4. 21:40

palacsinta az első napokban jo, de sztem nyugodtan csinálhatod szoda vízzel, mi a rendeset is ugy szoktuk itthon.

a pogi jo ötlet ,sokáig eláll és a tojás az uj. igazábol akkor inkább arra utazz,h olyat egyél, amibe tojás van, és ujnak bevezetésnek jo, és sok mindent tudsz belőle csinálni. Babóca irta,h az Al*iba lehet kapni tk-s rozs kétszersültet, vehetsz olyat, és az tuti eláll, van szezámmagos és sos.

a fasírt is tök jo, meg akkor majd eszel sok zöldséget. gondolom lesz ott oylan kajálda, ahol kapsz hekket, v halat, és max ugy kéred,h csak párolják, mivel sokszor előtte beforgatják lisztbe. ahhoz meg ezűszel zöldséget.

a vége felé mg kiprobálod a párolt fehér husit,ha tudsz venni olyat ott, de tényleg csak a vége felé az első 3 napba akkor csk a toás legyen az uj.

1776. keszani (válaszként erre: 1770. - Pm22)
2011. aug. 4. 21:36
már bocsi, de ha a hüvelyedben van, akkor általában mindenhol és az almában is van fruktóz. de Te tudod, ha szerinted neked elég a 2 hét, akkor tedd azt.
1775. 5070cf4016 (válaszként erre: 1774. - Pm22)
2011. aug. 4. 21:32
palacsinta megromolna, ja. csak én azt hittem, hogy 1 napra mész. hát nem tudom, ez így nagyon necces. :(
1774. pm22 (válaszként erre: 1772. - 5070cf4016)
2011. aug. 4. 21:25

hétfőn megyünk és hétfőn jövünk! kenyeret biztos viszek, mert azt próbáltuk anyuval és eláll! és nem romlik meg :D azt elnyammogom. meg csinált a mama fahéjas almapürét cukor és édesítőszer nélkül. eddig csak ezek vannak.

ja és következő hétfőn jövünk haza. hütönk nincs. sátorban leszünk egy hétig. boltban tudok majd zöldségeket venni.


cukkinis fasírtot szeretnék majd most kipróbálni.

csak valami olyan kéne ami nem romlik meg. valami kekszszerüség :D

láttam zabpelyheset is.

palacsinta megromlana nem?

1773. 5070cf4016 (válaszként erre: 1767. - Keszani)
2011. aug. 4. 21:11
na akkor lehet, h bepróbálkozom vele hétvégén, mert 2 szülinap is lesz, és akkor csinálok a tortákon kívül egy ilyet is, hogy ne kelljen ott üres tányérkával ünnepelnem :D
1772. 5070cf4016 (válaszként erre: 1768. - Pm22)
2011. aug. 4. 21:09
akkor gratulálok az eddigi kitartásodhoz, csak így tovább!!! ;) ha már 2. időszakba lépsz, akkor vihetsz magaddal szerintem valami pogácsafélét, amiben csak a tojás az "újdonság", mert ahogy más is írta már, lssan kell hozzászoktatnod magad az új kajákhoz, ezért nem ajánlatos egy almafát magaddal vinned :) mennyi időre mentek? mert az sem mindegy, hogy mennyi időre kell "bespájzolnod". tk palacsinta esetleg? abban mondjuk van szójatej, amit előtte nem ártana kikísérletezned, hogy bírod-e. én csinálnék szerintem zabfasírtot, az első időszakban is ehető, szóval nem fog megborulni a gyomrod. meg mondjuk salátát (öntet nélkül). vagy pizza esetleg? én valami ilyesmiben gondolkodnék.
1771. pm22
2011. aug. 4. 21:06

"Az első időszakot2-3 hétig, maximum 1 hónapig tartjuk.


Második időszak 3-4 héttől kezdődik..."

1770. pm22 (válaszként erre: 1769. - Keszani)
2011. aug. 4. 21:06

a szövegben 2-3 hetet olvastam...

hát kétlem hogy az almátol lenne hüvelyi candidám :D

1769. keszani (válaszként erre: 1768. - Pm22)
2011. aug. 4. 20:54

nem, 3-4 hét a szigorú része. de Te tudod, Te érzed, Te tested, Te döntesz felette, mi csak ajánlahtunk.


hát...azért visszaszoktatás sem oylan egyszerű. Warj szokta almához hsonlitani, h pl egyik nap egy negyed almát, másnap fele és ig ytobvább. és egyszerre csak 1et lehet visszavezetni, h tudd mi okoz még problémát, mert annak még váratnia kell magára.

1768. pm22 (válaszként erre: 1765. - 5070cf4016)
2011. aug. 4. 20:51

július 21-én kezdtem a szigoru diétát. rajtam később jött ki a nem ehetek semmit dolog, mert először voltak még ötleteim :D:D

ma van a 15. napom :) jajj de durva kimondani. szóval szombaton már eszek almát mondjuk .

és jövö héten akkor már ehetek még mást is :)

vagy?

nem két három hét a szigoru része?

❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook