Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit ennél most a legszívesebben? fórum

Mit ennél most a legszívesebben? (beszélgetős fórum)


2006. márc. 17. 18:07
Mézes puszedli csokimázzal leöntve, gyümölcsízzel megtöltve. Jujujujjj!:)
28. veronitas (válaszként erre: 27. - 4726e582cf)
2006. márc. 17. 17:27

Szabaaaaaad?????


mondjuk engem speciel a túrórudi nem hoz lázba. én a karácsonyt várom :-), amikor megengedek magamnak mindent, de főleg zserbót és bejglit!!! És mákos gubát!

27. 4726e582cf (válaszként erre: 26. - Veronitas)
2006. márc. 17. 17:16
Nagyon úgy tűnik... :). Szereztem közben túrórudit... de nekem szabad, mert most éppen nem megy egyik fogyókúrám senem...
2006. márc. 17. 15:57
Ráadásul ez a ma indított fórum szerintem hamarosan az egyik leglátogatottabb lesz... :-)
25. veronitas (válaszként erre: 24. - Zsibi)
2006. márc. 17. 15:57

:-DDDD


Annyira feldob, hogy ilyen jó itt a hangulat!

Örülök nektek!

24. Zsibi (válaszként erre: 23. - Veronitas)
2006. márc. 17. 15:48
veronitasé a fabatka! :)
2006. márc. 17. 15:30

PROFITEROL

Hozzávalók:

Képviselőfánk tészta: 80 g vaj (vagy margarin), 110 g liszt, 5 db tojás, csipet só. Töltelék: 2-3 dl tejszín. Krém: 150 g porcukor, 150 g étcsokoládé, 30 g liszt, 8 db tojássárgája, kevés vaj (vagy margarin), 1 csomag vaníliás cukor, fél liter tej.

Elkészítés:

Képviselőfánk tészta: A vajat (vagy margarint) a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, és állandóan keverve addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Ha langyosra hűlt, a négy tojást egyenként beledolgozzuk, alaposan simára kikeverve. Kikent sütőlemezre egymástól távol, mogyorónyi halmokat nyomunk, fél órát pihentetjük, majd a maradék felvert tojással megkenjük, de csak a tetejüket. (Vigyázat, a tojás ne csorogjon le, mert nem jön fel a tészta!) Előmelegített sütőben (kb. 200°C-on) 15-20 percig sütjük. A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni. A fánkokat a tepsiben hagyjuk kihűlni. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, és apránként a felmelegített, vaníliás cukorral elkevert tejet. Simára keverjük, majd lassú tűzön gőz felett állandóan keverve besűrítjük. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük az előzőleg vízfürdőn megolvasztott csokoládét, és langyosra hűtjük. A tejszínt ízlés szerint édesítve felverjük, és nyomózsákba tesszük. A fánkok tetején vágást nyitva a legkisebb csőrrel, megtöltjük a fánkokat a tejszínhabbal. Ezután egy magasabb peremű tálra piramis formában felrakjuk a fánkokat, majd rácsorgatjuk a csokoládé krémet, ezután egy órára hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen.

Tölthetjük fagyival, illetve a tejszínhab helyett Mascarponéval is.

2006. márc. 17. 15:15
profiterol!!!
21. Jay
2006. márc. 17. 14:46
rakott krumpli v. tojásos nokedli v. túrós nudli.
20. emagdi (válaszként erre: 18. - Zsibi)
2006. márc. 17. 14:28
profiterol! :)
19. Zsibi (válaszként erre: 18. - Zsibi)
2006. márc. 17. 14:28

akarom mondani baileys-es krém...

...ezek szerint még sem vagyok olyan okos, még írni sem tudok :)

18. Zsibi (válaszként erre: 11. - Molntak)
2006. márc. 17. 14:25

Dehogy vagyok hülyék! :) csak zsibi okosabb :) hehe


szóval egy olasz édesség (de most már mindenhol lehet kapni, cukrászdák, stb.)

Képviselőfánk tésztájú gombóckát kell elképzelni, benne tejszínes vaníliás krémmel, egymásmellé tesznek 3-at és (ét- vagy tej-) csokikrémmel öntik le.

De van olyan verzió is, hogy belül csokikrém van, és fehércsokival öntik le.

... de már egyéb mutánsokról is hallottam, baileys kéres, stb.


Egyszer már én is kreáltam otthon, majd leírom a receptjét ha érdekel. Csak kissé pepecselős, mert töltővel kell "befecskendezni a krémet a golyóba".

17. 4726e582cf (válaszként erre: 15. - Molntak)
2006. márc. 17. 14:25
:)) de nekem együtt kell az íze :)
16. emagdi
2006. márc. 17. 14:24

én mogyorófagyit ennék karamellöntettel!

meg pizzát!

és persze sok csokit:)))


(egyelőre csak ámodom róluk)

15. molntak (válaszként erre: 13. - 4726e582cf)
2006. márc. 17. 14:19
90 naposban, ha meghámozod eheted:)))
14. veronitas (válaszként erre: 13. - 4726e582cf)
2006. márc. 17. 14:14
nna, ez egyre jobb...!
2006. márc. 17. 14:13
túrórudit! :D
12. veronitas (válaszként erre: 11. - Molntak)
2006. márc. 17. 14:10
én se, de kíváncsi lennék.
11. molntak (válaszként erre: 6. - Zsibi)
2006. márc. 17. 14:02
hülye vagyok, ha nemtudom mi az???
10. veronitas (válaszként erre: 3. - 'szti)
2006. márc. 17. 13:58
:-DDD
2006. márc. 17. 13:36

Jó nagy szelet puncstortát és vaníliás mignonokat. ;)

Álmodik a nyomor... :D

Amúgy nagyon tetszik a topic. :)

2006. márc. 17. 13:33
Bármit, ma még csak egy bögre tejet ittam!!!
7. f31ff285b1 (válaszként erre: 2. - Veronitas)
2006. márc. 17. 13:33
Mármint dolgozok ezerrel az irodában, nem tudok most főzőcskézni.
2006. márc. 17. 13:32
profiterol ...mondjuk dupla adag :)
2006. márc. 17. 13:21

úgy érzem magam,mint pavlov kutyája,komolyan

:-))))

2006. márc. 17. 13:14

gundel palacsinta:))

Hmmmm

2006. márc. 17. 13:12
mazochisták klubja :-)))))
2. veronitas (válaszként erre: 1. - F31ff285b1)
2006. márc. 17. 13:08

Csak a munkahelyi helyhezkötöttséged gátol meg?


Én ma sajnos nem hoztam ebédet, hatig éhezni fogok... :-((( úgyhogy bármilyen hihetetlen, de bármit megennék, bármit! :-)))

komolyra fordítva: legszívesebben pacalt ennék éjjel-nappal, így most is, utána pedig egy pár csirke felsőcombot pirosra-ropogósra sütve.


(hm. és most, hogy így belegondolok, azért a végén lecsúszna egy pár adag somlói galuska)

2006. márc. 17. 12:53

Ez a fórumot nem mélyröptű társalgásnak indítottam, csak egyszerűen válaszoljatok minél sűrűbben és gyakrabban a címben olvasható kérdésre. Szívesen olvasnék nyálcsorgató finom étkekről, hátha még ötletet is adna, mit süssek legközelebb.

Én most túróspalacsinta után ácsingózom, de nagyon, nagyon! Csak sajnos itt a munkahelyi helyhezkötöttségem meggátol abban, hogy most rögtön nekiálljak megcsinálni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook