Mirena hormontartalmú spirál tapasztalatok (beszélgetős fórum)
Köszönöm Csirip! :)
Akkor ha januárig nem múlik el ez a helyzet és is megprobálom szerintem az Azaliat én is...
Én a gyógyszertől féltem...de már így vagyok vele, inkább beszedek bármit, de ez a pecsételés így nem élet...viszont vérszegény sem akarok többet lenni...
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Igen, végig olyan volt, hogy 4-7hetig valami maszatolás, aztán 2-3 hét szünet. Talán kevesebb lett mindig...
Most mikor felrakták át újat mensi szerű volt és hétről-hétre kevesebb.
Ma már csak reggel volt, azóta rózsaszín lett a papír de más eddig nincs...(kopp-kopp)
Szedem a "vitamint is akkor 2000mg-ot és Rutascorbint...hátha....még ezt a 3 hónapot megadom neki....
Köszönöm 🙂
Szia.
Értem :-) Köszönöm, hogy megirtad :-)
Persze, igen, egyet értek Veled, az orvos jobban tudja és az orvosokban meg is kell bizni.
Bizom én is benne, hogy beválik Neked! :-)
Szia.
40 év felett nem irnak fel szájon át szedhető fogamzásgátlót. Neked hogyhogy? :-)
Szia.
A 2 éves Mirena alatt végig olyan volt a vérzésed, amit irsz, hogy kéthetente 4-7 hétig vérezgettél?
A nyálkahártyának kell annyira elvékonyodnia, hogy ne vérezgessél, ne vérezzél. Azt hiszem az 5 mm még nem számit annyira vékonynak.
A ciszta a hormontól van. Most van a szőlő szezon, ha van saját-családi szőlő, napi fél kilót legalább egyél meg, ha van kék szőlőt, azt. Elmúlik, felszivódik a ciszta. De magától is majd valamikor.
A friss vér lehet a ciszta miatt, attól is, hogy a felhelyezéstől picit sérült... A vérzés meg - ami nem tiszta piros - az megintcsak a hormontól.
Szerintem is várj még 3 hónapot, ha nincs egyéb panasz. És a vérzést csökkenti a C vitamin. Napi 1000-2000 mg reggel. Én 2000 mg-ot szedtem hónapokig, nagyon erős volt végig a vérzésem 11 hónapig a Mirena mellett, a tiszta nap egy-két barnázásos volt.
A többi kérdésedre sajnos nem tudom a választ, nincs tapasztalatom.
A legjobbakat Neked és ne kenődj el.
Szia!
Azaliát szedek, napokban kezdtem a negyedik levelet. 47 éves vagyok, egy 19 éves fiam van. Negyvenéves korom óta négy küretem volt darabos, niagara vérzéseim miatt. Az orvos három dolgot ajánlott, elsőként mirénát, másodiknak ezt a gyógyszert harmadikként a három hónapos injekciót. Mirénát irattam először, de az idegentest iránti félelmem miatt meggondoltam magamat és eladtam. Aztán a tablettát kezdtem el szedni. Először nem sok változás volt, sőt tovább tartott a vérzés mint általában, viszont a mennyisége jelentősen lecsökkent. Próbára tette a türelmemet a folyamatos vérzés, de az orvosom türelemre intett. Végülis mostanra jutottam el oda, hogy lényegesen kevesebb, egyre több a két vérzés közti tiszta időszak. És ami pozitiv, már nincs mellfeszülés, pedig nőtt a mellem, és a legutóbbi ultrahangon mondta az orvos, hogy a nyálkahártya-vastagság végre annyi amennyinek lennie kell. Abban bízom, hogy a gyógyszer teljesen "kikapcsolja" idővel a vérzést.
Sziasztok!
Régóta olvasom a fórumot... nekem 2 évig volt Mirenám, amit küret után "kaptam" erős, darabos menzesz miatt. Ezt a problémát orvosolta, mert a vasam 3 helyett most 15...viszont 2 hetes szünetekkel 4-7hétig vérezgettem.
4 hete voltam kontrollon. Citologia p1, van egy 3cm ciszta a petefészkemben. A 2cm miómám 1cm-es lett és meszes. Kaptam antibiotikumot, és egy új spirált hátha a csere megoldja. A nyh. 5mm.
El vagyok keseredve, mert 3 hete volt a csere és azóta is vérzek.
Az elején volt 2 nap amikor csak barna váladék volt, aztán menzesz szerűen 1 hét. Azóta csökken...főleg a papír olyan, inkább nyálkás. Reggeli wc után viszont több jön kicsit amit nem értek. Friss vér. Estére alig valami...néha szinte semmi..
A doki szerint várjunk 3 hónapot, hátha... de én már teljesen kivagyok. Nem akartam levetetni, mert nem akarok újra vérszegény lenni.
Volt akinek bevált a csere??
Ha nem a Mirena akkor mi lehet a megoldás 40körül?
Csak progeszteron fogamzásgátló? Erről van tapasztalata itt valakinek? Azalia; vagy Slinda?
Lady Vital teát iszom, és reménykedem, de el vagyok nagyon kendőve. :(
Előre is köszönöm a válaszokat!
🙏
Szia.
Én nem szedtem és nem is ismerem, nincs tapasztalatom.
De mi a helyzet a vassal? Megnézetted, hogy a vas szinted rendben van-e? Én azt kezdenék el szedni...
Mirena mellett előfordul a gyakori hajhullás, nekem is nagyon hullott és hullik, de azt mondják, hogy napi 100 szál normális, főleg tavasszal-ősszel, mikor cserélődnek. Igaz attól is függ a normalitás határa, hogy kinek mennyi haja van.
Szerintem vasat próbáld meg vagy olyan tartalmú ételeket, amiben magas a vas tartalom.
Szia.
Sziasztok!
Van köztetek aki mirena mellett ligetszépe olajkapszulát szed vagy szedett?
Én hajhullás miatt szeretném, mert botrányosan hullik a hajam. Pont mint szülés után. 6hónapja rakta fel az orvosom a mirenát. Azóta próbáltam már plantur 39 sampont, balzsamot és hajszeszt, 26gyógynövényes hajhullás elleni balzsamot, szedek napi 10.000mg collagen-t, C és D vitamint, valamint próbáltam a revalid kapszulát is. Semmi sem segített eddig.
Ha így halad lassan megkopaszodom😔
Ha valakinek van tapasztalata a ligetszépe olajkapszuláról a mirena mellett és leírná a tapasztalatait annak örülnék.
Előre is köszönöm.
Szia.
Ilyen előfordulhat, másoknál is előfordult. Nyilván van egy új "szerkezet" Benned, a jelzőszál nem tudom mennyire rövid, illetve irritál-e belül Téged. Meg azért a felhelyezéskor csak van egy kis sérülés... Ha tartós, akkor nézesd meg a dokival. Okozhatja méhszájseb, ciszta is, de gondolom a felhelyezés előtt megnézett UH-on.
Sziasztok. Lassan két hete van fent a Mirena.
Eddig minden szuper. Első két nap picit vereztem, azóta bővebb átlátszó folyásom van.
Komolyan mondom a szex még sose volt ilyen jó 😁 én sosem szedtem tablettát, óvszerrel védekeztünk eddig.
Ami kicsit aggaszt, hogy együttlét után vérezgetek.
Nem komoly, nem fáj csak a papíron látszik.
Volt már valakinél hasonló?
Szia.
Szoritok, hogy minden rendben legyek és beváljon! :-)
Sziasztok nekem ma tették fel a Mirenat, a menzeszem 3.napján vagyok. Kicsit kellemetlen volt, de azóta nem görcsölök még durván. Remélem nem is lesz rosszabb, a vérzésem is enyhe.
Ultrahanggal meg is nézték azonnal. Viccelődött is a doki, hogy jó rövidre vágta a jelző szálat, üzeni a férjemnek 🙈
Remélem beválik már 3 gyerekünk van, nem szeretnénk többet.
Szia.
Igen, nagyon normális, a Mirena mellékhatása ez is. Ne kerekedjen felül rajtad, erre figyelj, elmúlik.
Jooeva válaszára válaszként még: igen, nekem is vissza kellett mennem 3 hónap múlva kontrollra, UH-val mindig megnézte a doki, én sűrűn jártam, mert 11 hónapig nagyon erősen véreztem és mindig azt gondoltuk, hogy lecsúszott, azért az erős vérzés, de nem.
A C vitamint én is szedtem napi 2000 mg-ot reggel, mert folyadékban oldódik, de nagyon erősen véreztem, én ezért ennyit. Ez segitett, viszont a szénhidrát éhségem a C vitamintól nagyon megnőtt és ettől felszedtem 10-15 kilót.
Ha nyugtalan vagy, menj el dokihoz és nézesd meg UH-on.
Szia.
Ez a görcsölgetés eltarthat még egy kis ideig. Ha nagyon erős a görcs, akkor nézesd meg, főleg, ha netán fájdalmaid is lesznek, akkor lecsúszhatott a Mirena. Egyébként még eltarthat 1-2 hétig ez a görcsölgetés. A hormon húzza össze a méhszájat, a hatását fejti ki.
Szia.
Nekem is nagyon erős volt a vérzésem és elég nagy darabos. Ez végett nem lökődött ki a Mirena. 11 hónapig viszont nagyon erősen véreztem, aztán 11 hónap után, mintha elvágták volna, azóta semmi. 5 éve van fent. Illetve volt vérzés pici, az oltás után.
Szia.
Ebben nincs, nem volt miómám, de jót hallottam a mióma miatt feltett Mirena hatásának. Remélem lesznek, akik tudnak erről irni Neked.
És hogy érzed magad így két hèt után?
Elmúltak a görcseid?
Nekem hangulatvaltozas,ingerlékenység jött elő.
Nem tudom ez normális?
További ajánlott fórumok:
- Mirena spirál
- Használhat a hormonális spirál (pl. Mirena) az erős vérzésre?
- Van valakinek Mirena márkájú spirálja? Mennyire megbízható? Milyen a menses? Milyen tapasztalatok vannak?
- Két hete vetettem le a Mirena spirálomat. Mikor számíthatok az első vérzésre?
- Mirena spirál mellett lehet Mastodynont szedni?
- Mirena spirál használata után, ki mennyi idő alatt esett teherbe?