Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Milyen egy szakács élete? fórum

Milyen egy szakács élete? (beszélgetős fórum)


1 2
9. globus (válaszként erre: 8. - Libikóka)
2023. márc. 30. 14:23
Valamint az, hogy szakácsként valószínűleg akkor dolgozik, amikor mások pihennek, szórakoznak. Este, étteremben, szállodában, szórakozóhelyen, ünnepnapon, éjszaka, vasárnap, esküvőn, egyéb buliban stb. stb.
2023. márc. 30. 14:19
Ami még lemaradt,tudjál,tanulj meg gyors lenni, és a jó memória sem árt.
7. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 30. 14:08

Amit megtanulhatsz főleg,azok a technikák,az alapanyagokkal való bánásmód.

Persze ételkészítés is.

Ezek a valós munkával kevésbé vannak köszönő viszonyban.

Az más világ.Persze attól függően hogy hová kerülsz dolgozni.

Munkaidő,,na igen ,,ez sok mindentől függ,pl.22 zár a konyha de 21,50 -kor befut egy jó pár rendelés,,éjfél előtt nem érszhaza.

A fizikai része,nyáron jó meleg,,nem könnyű munka.

De fiatalon ezt bírni kell ,bár később is,csak akkor már talán tényleg "csak ételt készítesz.


Nem baj ha jó ízérzéked van,ezt nem lehet tanulni.

Keativitás , jó állóképesség.

A fizetési részéhez most nem tudok mit mondani.

2023. márc. 30. 14:01

Most is rengeteg szakács pozíciót hirdetnek. Vágj bele, aztán végezd el a cukrász iskolát is, ráérsz eldönteni, hogy melyiket járatod csúcsra.


Igen, jó néhány éttere bezár, de több az, ami nem. Ha szeretnéd, és akkor is szívesen csinálnád, ha nem kapnál érte pénzt, akkor a te pályád, hajrá!

Ha csak egy opciót keresel, hogy mit kezdj magaddal, felesleges energia. Egy étterem léte nagyon nagy mértékben múlika szakácson, a legmegbecsültebb dolgozó. És ha nem itthon, majd külföldön.

5. simple (válaszként erre: 2. - Levarosbukta)
2023. márc. 30. 13:52
Nem addig tart a műszak, amíg vendég van, hanem ameddig konyha van. Ez fix időpont. Étteremben legalábbis.
4. simple (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. márc. 30. 13:50
2 év alatt mindent meg tudsz tanulni, ami kell. Könnyen el lehet helyezkedni, a covid előtti időszakban is kevés szakács volt, a covid időszakban sokan átmentek máshova dolgozni, ugye a vendéglátás teljesen le lett akkor ültetve. Azoknak a nagy része nem is tért vissza soha a vendéglátásba, így most is nagyon kevesen vannak, és keresettek. Nagyon könnyen tud másik állást találni. Nálunk havi 20 napot dolgoztak, és már covid előtt, tehát 2019-ben is kaptak 600 ezret. Ez azóta minimum 800 ezer, millió körüli összeg. De ha bevállalsz mondjuk egy balatoni szezont, havi másfél milliót is megkereshetsz, mondjuk ott mindennap kell dolgozni, szabadnap nélkül, tehát az tényleg kemény. Megterhelő munka, amikor vannak nagyon kell pörögni. De nálunk is úgy volt, hogy lement az ebéd max. 2-3-ra, és este 7-ig lógatták a lábukat, míg a vacsora be nem indult. Tehát nem non-stop megy a hajtás. De napi 12 órás munkával számolhatsz, hisz nyitás előtt még fel kell főzni. Hogy szeretnéd-e ezt csinálni, azt neked kell tudni. 25 éves vagy, még bírod a munkát, ezzel egy biztos egzisztenciát meg tudsz teremteni pár év alatt, ha nem szórod a pénzt, utána válthatsz lazább munkára.
2023. márc. 30. 13:44

Akiket ismerosoket latok, rengeteget dolgoznak, etteremtol fuggoen.


Nem 8-16ig tarto munka, foleg ha eskuvok, rendezvenyek vannak, jellemzoen hetvegen vagy este.

2023. márc. 30. 13:43
Manapság amikor sorra zárnak be az éttermek necces a szakács szakma. Ha csak nem akarsz önállósodni később és nyitani egy hamburgerezőt vagy gyrosost. De ezt is nagyon meg kell gondolni hogy hol. Nálunk pedig mi nagyvárosnak számítunk alig nyitott meg de be is döglött a gyroszos. A heti négy napot meg el se szabad hinni. Addig tart a műszak amíg vendég van. Iskolákban, ovódákban már megszünt a helyi főzés, mindenhol központosítva van. Olyan helyre meg csak nem akarsz menni ahol hajnal 3-4-kor kell kezdeni mert 10-re 11-re már késznek kell lenni a kajának.Hja és nagy fizikai igénybevételt jelent. Tudom, a bátyám szakács.Se szombat, se vasárnap és jó ha húsvétmásnap otthon lehet.
2023. márc. 30. 13:29

Aki ebben a szektorban dolgozik,vagy dolgozott mesél nekem?


A focusoktatas.hu oldalon van egy masfel eves kepzes. Ez szerintetek ad annyi tudást,ami elég ilyen munkát vállalni?


Egy szakács könnyen el tud helyezkedni?


Ha elveszti a munkáját könnyen tud találni újat?


Mennyire megterhelő munka?


A legtöbb hirdetés nettó 400-500 ezer nettót kínál, heti 4 munkanapért. Gondolom ez 12-16 óra munkát jelent.


Megkíván bármi olyan kompetenciát, ami fontos?


25 éves vagyok. Belevágjak?



Ez,vagy a cukrász?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook