Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért nem puhul a babom a levesben? fórum

Miért nem puhul a babom a levesben? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2007. okt. 24. 11:20
Hát, öreg. Mint az öreganyám:)
2007. júl. 27. 15:45
Apropó bableves: tudtad, hogy egy kávéskanál kakukkfűvel nem lesz kellemetlen utóhatása (puffadás)?
2007. jún. 11. 18:32
Én nem tudom megennni a bablevest ha szódabikarbóna is van bele téve, legyen az bármilyen kevés. Érezni lehet az ízén.
31. Yo-yo
2007. jún. 8. 11:02
késhegyni szódabikarbóna.Öreganyáink módszere én már csak tudom:)
30. 'szti
2007. jún. 8. 06:29
én azt rühellem, amikor egy része már szétfőtt, de a másik része még mindig kő kemény
29. Nike (válaszként erre: 28. - E71af41436)
2007. jún. 7. 22:13
Én is azzal szívtam a múltkor!
2007. jún. 7. 21:57
én vettem már olyan babot ami kétnapi ázás és 6órás főzés után méh kemény volt...tescosbab
2007. jún. 7. 14:46
Aztasd be kb 1orara. Ha melegvizben aztatod akkor mikor forr a fozoviz, ha hidegvizben akkor meg forras elott tedd bele. Ennyi.
2007. jún. 4. 20:35
Be kell áztatni este,ha másnap akarod főzni.
25. dobos
2007. jún. 4. 09:50
Elsősorban mert kemény a víz,be kellene áztatni este,én soktam pici szódabikarbónát tenni a vízbe ez lágyítja a vizet.
2007. márc. 20. 13:55
Hogy ne puffasszon kakukkfüvet kell a levesbe vagy főzelékbe tenni , de csak egy kicsit/ ne az izesitse be/. Garantáltan nem puffaszt.
2007. márc. 20. 13:54
Áztatás és/ vagy szódabikarbóna én is erre esküszöm.Még sosem maradt kemény a babom.
2007. febr. 17. 14:57
Én egy kis vízben megpárolom,és úgy öntöm a levesbe,így nem okoz szélgörcsöket,és puffadást.
2007. febr. 8. 14:06
szódabikarbonát szoktam bele tenni
20. anitus
2007. jan. 31. 11:48
áztasd be éjszakára.
19. Rika1
2007. jan. 19. 03:57
Én mindig mirelit babot veszek,azzal nincs ilyen gond. Különben szódabikarbóna javasolt.
2007. jan. 18. 23:12
elöször áztasd le kb1/2 órát hogy megdagadjon utánna már puha lessz.Ha nincs időd kivárni fözd át elöször szódabikarbónával.
2007. jan. 13. 12:11
Tegyél bele egy nagyon pici szódabikarbónát
16. kft
2007. jan. 9. 10:20
áztatásra esküszöm. azt tudjátok-e,hogy a babot 24 órára fagyasztóba kell tenni,hogy ne legyen "zsizsikes",persze csak hosszabb tárolás esetén.
2006. okt. 26. 13:44

Nekem az aztatas mindig bejött,vagy csak szerencsem volt es nem öreg babot kaptam?:))))

Ha csülkös babot fözök,külön edenyben fözöm a babot es a csülköt,es ha mindkettö megfött,összeöntöm,izesitem,rarantok.Igy elkerülhetö hogy a hus cafatokka fö,miközben a bab meg kökemeny.

14. gyopár (válaszként erre: 11. - Ksmoni)
2006. okt. 26. 10:34
Nekem a fehér (gyöngybab) mindig hamarabb megfő, mint a barna, vagy egyéb. Áztatni is szoktam. De az előző hsz-t ha olvasom, ez lehet, hogy nem attól függ.
2006. okt. 25. 20:40
Fuggetlen hogy feher e vagy tarka ,attol fugg hogy a szarazbab milyen idos,ha nagyon oreg (kb 2 eves )akkor soha nem fog puhara funi annak ellenere ha aztatjuk es szodabikarbonattal fozzuk.
12. eee466847e (válaszként erre: 10. - Mara43)
2006. okt. 12. 14:29
Igen, ez jó, én kipróbáltam!
11. ksmoni
2006. szept. 9. 18:19
Köszi csajok.Szerintetek mindegy,hogy milyen színű a bab,mármint a főzési idő szempontjából? Van aki szerint a fehér hamarabb fő. (ez fehér volt,mégse nagyon...)
10. Mara43
2006. szept. 9. 16:27
Elötte áztasd le egy nappal és ha főzöd tegyél bele egy kis szódabikarbónát,és puha lesz.
9. dee
2006. szept. 9. 11:09
1 apró trükk:dobj hozzá 1 késhegynyi szódabikarbónát.Ez segít!
2006. szept. 8. 19:09
főzd kuktában, ott általában mindennek meg kell puhulnia
2006. szept. 7. 14:15
Mennyi a kicsi?
6. zsuzska68 (válaszként erre: 2. - Ksmoni)
2006. szept. 7. 14:15
SZÓRJ BELE SZÓDABIKARBÓNÁT
5. Edit78 (válaszként erre: 2. - Ksmoni)
2006. szept. 7. 14:15
tegyél bele 1 kis szódabikarbónát. az állítólag segít.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook