Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért állt össze a habarás csomókba a meggylevesem tetején? fórum

Miért állt össze a habarás csomókba a meggylevesem tetején? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
34. Sylvia81 (válaszként erre: 28. - Szaszy79)
2009. szept. 21. 12:09
Nem tudom, hol lakik... Amúgy meg, nem hívott meg! :D
33. Szaszy79 (válaszként erre: 29. - Sylvia81)
2009. szept. 21. 12:08
:p ezek szerint a répa ellenállóbb :D nem irigyellek a takarításért. Nem szeretek hűtőt takarítani :p
32. Sylvia81 (válaszként erre: 30. - Pankakukac)
2009. szept. 21. 12:08
Nem bántódtam ám meg! :D
31. Sylvia81 (válaszként erre: 27. - Mandula23)
2009. szept. 21. 12:07
A házi 1000x jobb, pedig én se gagyi boltiból főztem. Színe se volt, íze se... Pfuj.
30. Pankakukac (válaszként erre: 26. - Sylvia81)
2009. szept. 21. 12:07
Értem! Nem bántani akartalak ezzel, csak még soha nem hallottam, és szeretek új szavakat hallani:-)))
29. Sylvia81 (válaszként erre: 25. - Szaszy79)
2009. szept. 21. 12:06
Hát épp nem a meggy nem mászott, de majdnem minden más igen... A hagyma a hűtőben bepenészedett!!! A sárgarépa viszont ugyanabban a fiókban nem... Kicsit el is gondolkodtam...
28. Szaszy79 (válaszként erre: 24. - Sylvia81)
2009. szept. 21. 12:06
ugorj át mandulához ebédelni ;)
2009. szept. 21. 12:05
Egyébként általában a mirelit meggyek mennyire ízletesek? Nem voltam elégedett azzal, amiből én készítettem, de mivel először csináltam, így nincs tapasztalatom ezen a téren. :)Mamám házilag fagyasztottból szokta, az isteni finom.
26. Sylvia81 (válaszként erre: 23. - Pankakukac)
2009. szept. 21. 12:05
Asszem debreceni tájszólás: tönkremegy, elromlik, megromlik, stb. Idióta egy szó, ez tény, de nekem bejön! :D
25. Szaszy79 (válaszként erre: 23. - Pankakukac)
2009. szept. 21. 12:05
gondolom "mászott"
24. Sylvia81 (válaszként erre: 21. - Szaszy79)
2009. szept. 21. 12:04
Nekem nincs itthon tejfölöm, csak ha kifejezetten Valamihez veszem, de akkor ahhoz is használom fel. Viszont főzőtejszínem van! :D Abból még nem mertem kipróbálni, de nem lehet rossz... Bár most úgyse fogom tudni megkóstolni... :(
23. Pankakukac (válaszként erre: 22. - Sylvia81)
2009. szept. 21. 12:03
Kérdezhetek? Mi az, hogy "megment"?
2009. szept. 21. 12:02
Ez amúgy árulás... Most megkívántam, de boltiból nem szeretem, meg befőttből se. Volt a fagyóban, de elmentünk 2hétre rokonokhoz és mire hazajöttünk, valami lecsapta a biztosítékot, megment mindenem... A meggy is... :(
21. Szaszy79 (válaszként erre: 17. - Sylvia81)
2009. szept. 21. 12:02
:) nálunk mindig van itthon tejföl, a vödrös fajta :D Párom is, és én is szeretjük sok mindenhez.
20. Anka71 (válaszként erre: 6. - Pankakukac)
2009. szept. 21. 12:02
Én is így készítem, és mindig sima lesz. Állítólag hőkiegyenlítésnek mondják.
19. Pankakukac (válaszként erre: 13. - Mandula23)
2009. szept. 21. 12:01
Sok sikert hozzá, és nagyon finom meggylevest!!!!:-)))
18. Szaszy79 (válaszként erre: 13. - Mandula23)
2009. szept. 21. 12:01
Ha segíteni akarsz rajta, akkor turmix-szal, vagy kézi robotgébbel keverd át, s bár így nem lesznek meggydarabok, kevésbé látszik a csomóság ;) én így szoktam "javítani" :D
2009. szept. 21. 12:00
Én sokszor tejből csinálom a habarást. Valamiért úgy szeretem, hogy csak kevés víz, de kb. 1 liter tej... És azért tejből a habarást, mert sokszor csak az van itthon, meg meggy a fagyóban, akkor nem rohangálok tejfölért... ;)
2009. szept. 21. 12:00
Köszönöm Mindenkinek a gyors válaszokat!
15. Pankakukac (válaszként erre: 7. - 867f9adc74)
2009. szept. 21. 12:00
Bocs, ne haragudj, hirtelen reagáltam. Természetesen többféle habarás van, hiszen "ahány ház, annyi szokás". Van aki tejjel habar és van, aki pudinggal. De van tejfölös is.
2009. szept. 21. 11:58

erika691230 és Pandakukaccal értek egyet.

Judye: Igen, én a habarását a meggylevesnek tejfölből készítem

2009. szept. 21. 11:58
Mire kifejtettem a dolgot, érkezett már jó pár válasz, köszönöm! :) A hideg tejfölbe kevertem a lisztet és azt öntöttem bele a levesbe higítás nélkül. Úgy látom az válaszaitok alapján, hogy ez lehetett a baj. Legközelebb tuti így csinálom! :)
12. Pné Veronika (válaszként erre: 6. - Pankakukac)
2009. szept. 21. 11:57

Igen, így igaz. :-) Ez a hatásos módszer...

Én minden habarásos ételbe így teszem bele, és még sosem csapódott ki semmiben sem. :-)

2009. szept. 21. 11:57
Én nem tudok csomómentes habarást csinálni, ezért 3as és 4es hsz-t együtt alkalmazom... Bejön! :D
10. Pankakukac (válaszként erre: 7. - 867f9adc74)
2009. szept. 21. 11:57
Miért? Szerinted mi a habarás????
2009. szept. 21. 11:56
Én nem tudok csomómentes habarást csinálni, ezért 4-es és 5-ös hsz-t együtt alkalmazom... Bejön! :D
2009. szept. 21. 11:56
Korábban nem főztem még meggylevest csak néztem ahogy a nagymamán csinálja. Gondoltam kipróbálom én is, minden rendben volt a habarásig.Jó alaposan elkevertem a tejfölben a lisztet, mégis csomókban összeállt a levesem tetején. :( Mit ronthattam el?
7. 867f9adc74 (válaszként erre: 3. - Szaszy79)
2009. szept. 21. 11:56

?

meggylevesbe tejföl?

2009. szept. 21. 11:56

Nekem az a véleményem, hogy talán azért lehetett, mert a forró meggylevesbe szeretted volna beletenni a hideg habarást. És így kicsapták egymást.

Tippem: A habaráshoz fokozatosan (merőkanalanként és minden merőkanál után összekavarva)adagold a meggylevest. Nekem még soha nem csapta ki így, de én minden más leveshez is így teszem hozzá.

2009. szept. 21. 11:55
Vedd takarékra a gázt, és lassan egy szűrőn át öntsd bele a habarást!
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook